Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jestem w tej chwili dyspozycyjna czasowo i chciałabym ten czas wykorzystać w schronisku dla zwierząt jako wolontariusz. Niestety w moim mieście nie ma schroniska, a koszt przejazdu w obie strony do mi znanego, najbliższego, poznańskiego (swoją drogą, w którym za czasów studenckich trochę posiedziałam) wynosi dla mnie ok. 20 [zł], którymi wolę zasilić jakieś konto o szczytnym (psim) celu, bo chyba wtedy pożytku jest więcej.
W Centrach Krwiodawstwa na podstawie biletu jednorazowego oferują zwrot kosztów przejazdu (nie korzystam, bo sami przyjeżdżają).

Moje pytanie:
- czy ja o niczym nie wiem i sprawa jest bezprzedmiotowa;
- czy byłby to temat do podjęcia przez jakąś organizację.

W drugim przypadku wiem, że to pole do nadużyć - "darmowe" miesięczne, ale po eliminacji uczących się i pracujących w danym mieście (pracujących łatwiej na pdst. US).

Co o tym sądzicie?

• 3 weeks later...
Posted

nie licz na to,że schron jakikolwiek bedzie Ci zwracał kase za przejazd.

Jeżeli juz, to masz predzej szanse zwrotu kotów przez Centrum Wolontariatu.Chociaz tez niedużą.
Wolontariat to nieustanne ładowanie własnej kasy,nie tylko za przejazdy,ale w kupno witamin,w przewóz psów do weta,placenie czesto za tegoż,kupowanie sterylek i przysmaków dla ulubionych schroniskowców,kupowanie ubran w szmateksach,które mozna nosic w schronie i srodków dezyfekujących do rąk,aby nie zarazić własnych zwierząt jakąs interesująca odmiana grzybicy.