Ania+Milva i Ulver Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Miałam w tamtym tyg telefon o Misia, ale Pan chciał psa mniej problemowego... mimo wszystko chciał przyjechać , umówiliśmy się , no i nie dojechał .... Kolejna zima Misia u nas... Quote
Livka Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Czyli warto jednak robić ogłoszenia - zawsze to jakaś szansa... Quote
ciapuś Posted December 1, 2013 Author Posted December 1, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Miałam w tamtym tyg telefon o Misia, ale Pan chciał psa mniej problemowego... mimo wszystko chciał przyjechać , umówiliśmy się , no i nie dojechał .... Kolejna zima Misia u nas...[/QUOTE] szkoda że się nie pojawiła. Quote
agata51 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Rozumiem, że pomysł z behawiorystką trafił do kosza. Quote
ciapuś Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 (edited) z tego co mi wiadomo behawiorystka nie ma czasu żeby taki kawał dojechać a Miśka nie da się dowieźć Edited December 12, 2013 by ciapuś Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Możnaby spróbować z innym behawiorystą, jesli znacie kogoś godnego polecenia. To musi być ktoś kto weźmie Misia do siebie albo będzie mógł do nas dojeżdżać. Quote
beataczl Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 z bazarku przyszlam ... moze Misio moglby pojechac do hoteliku ze szkoleniowcem w Pomorskim /zapytam o miejsce albo podam telefon do Magdy Miluszkiewicz , zabieram na dniach stamtad mojego Skate to mozna byloby zaklepac to miejsce Quote
ciapuś Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 [quote name='beataczl']z bazarku przyszlam ... moze Misio moglby pojechac do hoteliku ze szkoleniowcem w Pomorskim /zapytam o miejsce albo podam telefon do Magdy Miluszkiewicz , zabieram na dniach stamtad mojego Skate to mozna byloby zaklepac to miejsce[/QUOTE] A jaki jest koszt takiego hoteliku Niestety u Misia straszna bieda ,od prawie 2 lat są pojedyncze wpłaty (ZA KTÓRE BAAAAAAARDZO DZIĘKUJE)a ja więcej niż 400zł nie dam rady płacić Quote
beataczl Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='ciapuś']A jaki jest koszt takiego hoteliku Niestety u Misia straszna bieda ,od prawie 2 lat są pojedyncze wpłaty (ZA KTÓRE BAAAAAAARDZO DZIĘKUJE)a ja więcej niż 400zł nie dam rady płacić[/QUOTE] 400 zl za hotelikowanie a jak pies z problemami /agresja,lek/to 500 zl. miejsce jest -dzwonilam . tel. 697 503 089 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Witamy w Nowym roku. Misio na szczęście nie boi się petard - choć w sumie u nas na wsi słabo strzelają... Po ustaleniach z Ciapuś , Misio nie będzie zmieniał hotelu, szukamy behawiorysty, który będzie mógł do nas dojeżdżać . Pozdrawiamy! Quote
ciapuś Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Aniu czy doszły wpłaty za październik (400)zł i listopad (400zł) bo zaczynam się gubić co komu zapłaciłam :oops: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 tak, wszystko doszło- przepraszam , zapomniałam napisać Quote
agata51 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Najlepiej by było, gdyby ktoś zakochał się w Miśku i to on przyjeżdżał i przekonywał go do siebie. Quote
beataczl Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Witamy w Nowym roku. Misio na szczęście nie boi się petard - choć w sumie u nas na wsi słabo strzelają... Po ustaleniach z Ciapuś , Misio nie będzie zmieniał hotelu, szukamy behawiorysty, który będzie mógł do nas dojeżdżać . Pozdrawiamy![/QUOTE] czy znalezliscie behawioryste ktos bedzie pracowal z Misiem? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Nie, w tej chwili dojazd stanowi problem ze względu pogodowych niestety... nie znam żadnego behawiorysty z bliskich terenów . Jest jeden pan w Toruniu , ale nie posiada prawa jazdy.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Misiak pozdrawia! [IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1/1510730_710176322348102_1012442466_n.jpg[/IMG] Quote
agata51 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='beataczl']piekny :loveu:[/QUOTE] Najpiękniejszy!!! Aniu, w czym problem? Kocha tylko was? Rzuca się na obcych? Wciąż dziki? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Tak, w jakimś sensie dziki to dobre określenie... Nie atakuje ludzi, do czasu kiedy nikt od niego nic nie chce , tzn nie zbliża się w jego stronę i nie prowokuje kontaktu. Zamknięty w kojcu , który traktuje jak swój mały azyl mógłby i mnie ugryźć z lęku , że nie może odskoczyć , albo schowa się w kąt do budy, a na pochylenie się w jego stronę reaguje pokazaniem pełnego uzębienia;) Bardzo możliwe, że gdyby go "złamać" , czyli, że nie odpuszczać i złapać go gdy tak reaguje, potem pracować na tym , aby się rozluźnił itp...to może by się przemógł? Tylko kto zaryzykuje poważne pogryzienie? Na pewno nie ja. Nadal boi się wszelkich narzędzi, które trzyma się w rękach- typu grabie, łopata do sprzątania itp. Wypuszczony na wybieg zachowuje się bardziej zrelaksowanie, biega, skacze, nawet się bawimy . Podchodzi i sam trąca mnie nosem , aby go głaskać . Jednak zawsze stoi tak , aby mieć możliwość odwrotu . Da się pogłaskać każdemu kto zastosuje się do moich wytycznych, nie zaatakuje nikogo bez powodu jeżeli będzie zachowywał się odpowiednio- spokojnie, bez krzyków itp. Mam nadzieję, że z przyjściem wiosny łatwiej będzie znaleźć kogoś, kto będzie mógł behawioralnie nam pomóc i wskazać jakie metody przyjąć do pracy z nim. Dla mnie priorytetem jest to, aby nauczył się i polubił zakładanie obroży, oraz chodzenie na smyczy, co w tej chwili stanowi dla niego problem nie do przejścia. Misio ma jednak potencjał do pracy- jest chętny na smakołyki i mimo wszystko łaknie kontaktu ze mną , pieszczoty sprawiają mu przyjemność. Ja osobiście Misia bardzo lubię:) Quote
k_ofeina Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Witajcie... Niestety coraz częściej myślę, że trzeba się "podeklarować" na płacenie na Miśka do końca życia... Jakoś mnie chyba pesymizm w jego sprawie dopadł:/ Quote
agata51 Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 [quote name='k_ofeina']Witajcie... Niestety coraz częściej myślę, że trzeba się "podeklarować" na płacenie na Miśka do końca życia... Jakoś mnie chyba pesymizm w jego sprawie dopadł:/[/QUOTE] Ile on właściwie ma lat? Bo nie doczytałam. "płacenie na Miśka do końca życia" - pytanie czyjego? Na staruszka nie wygląda. Chyba będę musiała mu cosik w testamencie zapisać. Quote
ciapuś Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Misio ma prawdopodobnie ok 5-6 lat zapraszam na bazarek dla misia [B][url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251329-*******NOWE-LEGOWISKA*****-dla-podopiecznych-*FPR-ZwP*-do-09-03?p=21918244#post21918244[/url][/B] Quote
agata51 Posted February 28, 2014 Posted February 28, 2014 Jednym słowem piękny i młody, nic tylko brać! Przy takich walorach brak posagu i trudny charakter nie mają znaczenia. Jakby poszperać w papierach, to na pewno jakiś tytuł szlachecki by się znalazł. Quote
Recommended Posts