mariusz pp Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='k_ofeina']Do góry, kurcze prawie nikt tu nie zagląda:/[/QUOTE] Ja cały czas zglądam:lol: Quote
k_ofeina Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='mariusz pp']Ja cały czas zglądam:lol:[/QUOTE] No to super:) Jak zaglądasz to napisz chodź 10 znaków, Misiek się wtedy ładnie ujawni ;-) Quote
ciapuś Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Super że nie wszyscy zapomnieli o Misiu Quote
Caragh Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 I wieczornie do Ciebie zagladam Misiu Quote
magenka1 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ja też zaglądam do Misia następce Mani :) Quote
jamor Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 trudno mi dawac jakies rady bo nie znam psa. widac ze koles miał niezłą jazde. przeszedł wielki stres. prosze wczuc sie w jego stytuacje. poczuc jak zebiska szarpią za głowe.... brrrrr. jakies wskazówki ? na pewno nie dac sie zjesc psu. pies sie boi a zarazem wytresował sobie ludzi, ze jesli pokaze zeby to sie cofają. w 90% staram sie aby pies wyszedł pierwszy z incjatywą. zanudzam go swoją obecnoscią , tym ze robie cos w kojcu, ze niby naprawiam bude a on mi tylko przeszkadza . psiak troche zdziwiony odpuszcza, z czasem bokiem niby niechcący łapie z nim kontakt, ktrótko, raz drugi " posun sie buraku bo mi przeszkadzasz" , zadnego patrzenia na psa, itd itd. nie stosuje zadnych schematów bo kazdy pies jest inny. Psy po takich przejsciach potafią byc niebezpieczne dla otoczenia, boja sie i nie ma nigdy gwarancji ze pies bedzie adopcyjny Quote
jamor Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Misio duuużo lepiej. Sam domaga się już pieszczot i drapania pod mordką. Podchodzi i [B]wsadza mi głowę pod bluzkę:) [/B] Ranki pięknie zarastają się-goi się szybciej niż u Mani. Na razie jednak jeszcze na próbę założenia obroży chowa się, jeszcze trochę poczekam. Odrobaczyłam go wczoraj- koszt 20zł. Za hotel w sierpniu - 297zł.[/QUOTE] eeee, to doczytałem ze nie bedzie tal zle. chłopak sie rozkreca. wie co dobre :-) Quote
Secia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Misiuńku do góry o poranku na gimnastykę i do ludzi :-) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='jamor']trudno mi dawac jakies rady bo nie znam psa. widac ze koles miał niezłą jazde. przeszedł wielki stres. prosze wczuc sie w jego stytuacje. poczuc jak zebiska szarpią za głowe.... brrrrr. jakies wskazówki ? na pewno nie dac sie zjesc psu. pies sie boi a zarazem wytresował sobie ludzi, ze jesli pokaze zeby to sie cofają. w 90% staram sie aby pies wyszedł pierwszy z incjatywą. zanudzam go swoją obecnoscią , tym ze robie cos w kojcu, ze niby naprawiam bude a on mi tylko przeszkadza . psiak troche zdziwiony odpuszcza, z czasem bokiem niby niechcący łapie z nim kontakt, ktrótko, raz drugi " posun sie buraku bo mi przeszkadzasz" , zadnego patrzenia na psa, itd itd. nie stosuje zadnych schematów bo kazdy pies jest inny. Psy po takich przejsciach potafią byc niebezpieczne dla otoczenia, boja sie i nie ma nigdy gwarancji ze pies bedzie adopcyjny[/QUOTE] Dzięki za odezwanie się na wątku. Dokładnie tak robię jak opisałeś wyżej-sama nie wymuszam kontaktu, chcę aby on to zrobił -no i robi. Nawet namolnie mnie ostatnio obwąchuje i łapą zaczepia. Jedyny problem dla mnie z tym założeniem obroży-myślę,że gdyby wychodził na wybieg -na co ma ochotę- to tez by szybciej się otworzył na wiele rzeczy. Jednak bez obrozy i przypiętej linki go nie wypuszczę, bo jak spanikuje to już go nie złapię. Na razie jednak każda próba z obrożą kończy się atakiem na mnie ostrzegawczym. I zdaję sobie sprawe ,że pies może się otworzyc do pewnego momentu i koniec... Quote
k_ofeina Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ja tam myślę, że będzie dobrze, trzeba dać Miśkowi przede wszystkim czas.. Quote
Aimez_moi Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Bedzie dobrze....... na pewno......:):) Quote
anovip1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Micholku,cały czas myślę o tobie :loveu: Quote
Secia Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Miśku bądz dzielny i warcz na Panią :-) ciotka bardzo cię prosi Quote
viola005 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='ciapuś']Tak niestety bywa jak pies jest już w miarę bezpieczny to na wątku robi się cisza[/QUOTE] to dlatego, ze jest tyle psow w strasznej sytuacji, ze nie wiadomo, w co najpierw rece wlozyc dotyczy to zarowno dzialan w realu, jak i wirtualnych oraz wplacania skladek na hotelik lub leczenie nic na to nie poradzimy, trzeba robic, co sie da w tym oceanie psiego nieszczescia Quote
viola005 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='jamor']trudno mi dawac jakies rady bo nie znam psa. widac ze koles miał niezłą jazde. przeszedł wielki stres. prosze wczuc sie w jego stytuacje. poczuc jak zebiska szarpią za głowe.... brrrrr. jakies wskazówki ? na pewno nie dac sie zjesc psu. pies sie boi a zarazem wytresował sobie ludzi, ze jesli pokaze zeby to sie cofają. w 90% staram sie aby pies wyszedł pierwszy z incjatywą. zanudzam go swoją obecnoscią , tym ze robie cos w kojcu, ze niby naprawiam bude a on mi tylko przeszkadza . psiak troche zdziwiony odpuszcza, z czasem bokiem niby niechcący łapie z nim kontakt, ktrótko, raz drugi " posun sie buraku bo mi przeszkadzasz" , zadnego patrzenia na psa, itd itd. nie stosuje zadnych schematów bo kazdy pies jest inny. Psy po takich przejsciach potafią byc niebezpieczne dla otoczenia, boja sie i nie ma nigdy gwarancji ze pies bedzie adopcyjny[/QUOTE] I :iloveyou: Jamor Quote
jaga81 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Miśku ja też pamiętam. Jak nie będzie wyjścia to wyślemy Anovip na urlop do Brodnicy. Ona to nawet tygrysa ugłaska. A bez żartów - Misio bądź grzeczny. Quote
ciapuś Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 [quote name='jaga81']Miśku ja też pamiętam. Jak nie będzie wyjścia to wyślemy Anovip na urlop do Brodnicy. Ona to nawet tygrysa ugłaska. A bez żartów - Misio bądź grzeczny.[/QUOTE] A wiesz że to jest dobry pomysł Anovip zaklinacz zwierząt :cool3: Quote
Recommended Posts