Bjuta Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 (edited) Widziałam :) :) Ja też już dorzuciłam - jest ich tam już ponad 600... Biorę się za kopiowanie do albumów... Zajmie mi to tak z 3 lata jak sądzę... Mysiu, jak tam się mają psy? Edited April 21, 2013 by Bjuta Quote
Naklejka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-OxjeOb1KNFQ/UXO-VxN18sI/AAAAAAABTGA/rjiwOps1LcU/s512/IMG_0002.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-x35GsNEGqko/UXO-XEdPCZI/AAAAAAABTGU/4lQMxMmsAvw/s512/IMG_0003.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-OzivbOSGheE/UXO-YWXVNNI/AAAAAAABTGg/WyP4lb3Ee8M/s512/IMG_0004.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-qvq0pugYJfQ/UXO-aPSfqzI/AAAAAAABTGo/qfRiTtB4j_M/s512/IMG_0005.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ZbhnpjTRB2s/UXO-bEGRHdI/AAAAAAABTGw/vKeeV_BjgkY/s512/IMG_0006.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-vty2G9uT9Ao/UXO-WxNroCI/AAAAAAABTGQ/lxRbNEE1UfQ/s512/IMG_0001.jpg[/IMG] Quote
angineuuka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 ładnie tam było :) Kaśka, trzeba by psy już ogarnąć na 27, bo ja nie wiem co w końcu biorę :oops: Quote
__Lara Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ja nie byłam z Kinderem, ale to szczegół,hehe. Dzięki za zabranie dyplomu :) Aneta, Kasia - równo o godzinę byłyście szybciej na mecie, hehe. Ja nie powiem jak się dzisiaj czuję, hehe. Leczę bóle :D Ogólnie było bardzo fajnie, przede wszystkim z Wami! Za co dziękuję :) Jedynie trasa momentami mogła nie być tak wymagająca ;) No i jak pomyślę o 15 km to też jestem zdania, że to było więcej. Ja zabrałam koszulkę do domu - wypiorę ją i wezmę na sobotę.Kindera i Sparkiego odstawiłam w chustach do boksu :P nie dałabym rady ich już zdjąć. Tak, tak, Sparky gwałcił moje nogi i ręce na trasie, hehe. Ale za to Kinder spał w drodze powrotnej, uwierzycie??? hehe Słuchajcie, a jak ma sobota w ogóle wyglądac? Kto zna już szczegóły? :razz: Tylko ze Sparkim nie idę, bo nie chce scen gwałtu w centrum Zabrza, hehe. Quote
Naklejka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [quote name='Bjuta']To nie dostaliśmy aż 7 dyplomów???[/QUOTE] Nie mam dyplomu Magdy, zabrała go ze sobą :) Sobotę ogarniemy, Kasia wieczorem wszystko postara się napisać. Quote
angineuuka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [quote name='Naklejka'] Sobotę ogarniemy, Kasia wieczorem wszystko postara się napisać.[/QUOTE] to niech mi najpierw napisze, jakiego chce mi wcisnąć psa :evil_lol: Quote
olakazek Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/529086_497918366928656_90538661_n.jpg[/IMG][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Pisałam Wam ostatnio, że wraca do nas Psitulowy Łatuś. Wrócił wczoraj. Jego stan jest zły. Stan psychiczny i fizyczny. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Podobno Państwo musza go oddać bo uciekał z podwórka i nie chciał spać tam gdzie oni mu kazali. Nie chcieli zgodzić sie na bezpłatne szkolenie...[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]No i wczoraj sie okazało że bardzo dobrze, że go oddali. Pies ma rany na pysku, opuszkach, łapach, cały brzuch jest obolały i pokaleczony. Niby nic, zwykłe otarcia, ale widać po nim że ruch sprawia mu ból. Gdy wczoraj wyszedł z auta podszedł do mnie i powoli się przywitał. był u mnie 5 dni i minęło od tego czasu już 2 miesiące, ale widać, że przy mnie czuł się dużo pewniej, bezpieczniej. Gdy właściciele go głaskali, pies był spięty, odsuwał się, chował się za mną. Nie reaguje tak ani na mnie, ani na żadnego członka mojej rodziny, od 2 i 3 letnich dzieciaczków, przez rodzeństwo, rodziców a nawet odwiedził dziś moich dziadków. Druga sprawa jest taka, że właściciele jeszcze nie wyjechali, kiedy ja zabrałam go i wprowadziłam do domu. Nawet nie obejrzał sie na nich. Nie piszczał, nie szukał, był później na spacerze, ale nie szedł w tamtą stronę. Ja mam aktualnie w domu tymczasowym brata Łatusia, Czarusia, jest u mnie jakieś 2 tygodnie i wiem, że w takiej sytuacji na pewno by się zainteresował gdzie jestem... Kochani, moja kolażanka, bardzo dobra i miła dziewczyna, również studentka weterynarii weźmie go do siebie na dom tymczasowy. U mnie jest już pełno... Obiecałam jej jakies miski, legowisko, smycz, obroże i karme. Jeśli ktoś z Was ma niepotrzebne rzeczy, bardzo chętnie przyjmiemy. Nie chce narażać tego anioła na koszty, a sama nie uciągne finansowo 4 psów.. Potrzebuje też pomocy w ogłoszeniach. Mam teraz strasznie dużo zaliczeń na studiach, a wolne chwile musze poświęcić odbudowie zaufania Łatusia do ludzi. Niby sie nie boi, ale przed chwilka mój tata zaczął sie śmiać i machnął ręką a biedak sie posikał i uciekł... Zdjęcie z dzisiejszego poranka z moją 3-letnią bratanicą.[/FONT][/COLOR] Quote
__Lara Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 A tak ładny pies! Ludzi na Czarne kwiatki! :angryy: Quote
ania > Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 [quote name='Bjuta']Widziałam :) :) Ja też już dorzuciłam - jest ich tam już ponad 600... Biorę się za kopiowanie do albumów... Zajmie mi to tak z 3 lata jak sądzę... Mysiu, jak tam się mają psy?[/QUOTE] tez zaczelam kopiowac i nam sie zdubowaly ;) moge Ci pomoc tylko nie znam wszystkich psow no wlasnie, Mysiu, mozecie sprawdzic Faraona? bo jak sie go dotknie w miejscu gdzie tulow laczy sie z lapkami to piszczy. juz tak na poczatku mial, wiec to raczej nie do dlugiego chodzenia [quote name='__Lara']Ja nie byłam z Kinderem, ale to szczegół,hehe[/QUOTE] spoko, ja mam na dyplomie napisany dystans 23 km :lol: nie wiem skad im sie wzial jak nawet takiego nie bylo ;) tak samo razem z michalem mamy wpisany taki sam czas, mimo ze powinna byc roznica kilkunastu sekund. oszukancy ;) my wlaczylismy w komorce zeby zliczalo kilometry, ale cos sie pochrzanilo i przestal liczyc Quote
Artemida Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Co do psów ja proponuję cały wybieg Lumo Atis i reszta, może boks Szady Tarkiego bardzo ładnie się zachowują, i może Wejkos i Zika? Co ty na to Mysia? Quote
angineuuka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 mi to obojętne, jednak ja chcę [B]małego [/B]psa. Pamiętaj, żeby psy były też do dzieci okej. :) Quote
Artemida Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Te tak myślę są ok, czekam na zdanie Gosi:) Quote
angineuuka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ja myślałam jeszcze, żeby Riks zabrać.. Co wy na to? Quote
Artemida Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Riks jest w boksie u Szady i Tarkiego , nie róbmy zamieszania czekajmy co powie Gosia :) Quote
angineuuka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ja nie ogarniam tych boksów. I co jak co, ale ja się tylko pytam. :P Quote
Bjuta Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Mysia mi napisałam smsa, że próbowała odpisać, ale ją tyle razy wywaliło (ma jakiś feralny internet w domu), że dopiero jutro odpisze z pracy. Psiaki dogtrekkingowe ponoć czują się zupełnie OK. Quote
Bjuta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Olu a Ty masz jakiś gotowy tekst o Łatku z namiarami? Quote
__Lara Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Są już zdjęcia z dogtrekkingu na fb :) [URL]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.613370355357540.1073741829.100000537437354&type=1&l=b2ad8b69e1[/URL] [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/310893_613384282022814_1690798742_n.jpg[/IMG] Quote
Bjuta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Jest tam nas więcej na zdjęciach! :) Fajnie, że to wytropiłaś! :) Mysiu, zrobiłam wyróżnione ogłoszenie Kory - jak pani Aniela prosiła, ale kurczę - nie umiałam jej opisać. Przeczytaj proszę i powiedz co dodać, co ująć. Ile ona ma lat np? No w sumie nic o niej nie wiem. [url]http://tablica.pl/oferta/kora-sunia-z-przyszloscia-ID2haeJ.html[/url] Quote
Mysia_ Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 Znalazłam na parapecie 4 koszulek, czyli brakuje mi 8... :-( Czy jest jakaś szansa, żeby w miarę szybko mi je przywieźć? Odesłać? Bo muszę je jeszcze wyprać i doprowadzić do stanu używalności, a potem boję się, że zapomnę , nie dopilnuję czy coś :roll: Bardzo proszę, żeby nie zostawiać chustek na psach, na szczęście zostały w takim boksie, że jest tylko jedna dziurka od zęba, a na prawdę mogło to się gorzej skończyć :roll: Co do Sparkyego to jestem bardzo zdziwiona, a może Ola miała ostatnio do czynienia z jakąś sunią z cieczką, albo Megi taka atrakcyjna jest? :evil_lol: Z Sparkym jak mieszkał w kuchni chodziłam dzień w dzień na spacery, a teraz jak jest na pawilonie nie raz karmię i nigdy czegoś podobno u niego nie zauważyłam, w sumie uważałam go za super, bezproblemowego psiaka - tylko dość silnego :razz: [quote name='Artemida']Co do psów ja proponuję cały wybieg Lumo Atis i reszta, może boks Szady Tarkiego bardzo ładnie się zachowują, i może Wejkos i Zika? Co ty na to Mysia?[/QUOTE] [quote name='Artemida']Riks jest w boksie u Szady i Tarkiego , nie róbmy zamieszania czekajmy co powie Gosia :)[/QUOTE] Ale to są inne boksy, Tarki mieszka w 5, a Szada i Riks w 7 razem z Tunfim i Trasiem :) Fajnie by było jakbyście brały po prostu swoich pupili, bo jednak cześć wolontariuszy przychodzi w weekendy specjalnie, żeby wyjść ze swoimi psiakami, a ich potem nie ma w boksach :roll: Chyba nie chciałybyście, żeby Wam ktoś robił takie psikusy ;) A jednak trochę tych "swoich" psiaków macie, a każdy tak samo zasługuje na kochający domek :) Bardzo ważne jest, żeby to były psiaki, które na pewno nie ugryzą, bo bardziej niż pewne, że w jakimś momencie niespodziewanie napadnie Was jakaś gromadka dzieci ;) Kasiu, a kto w ogóle idzie? Ile osób? Wiem, że Iza i Misia chciały wziąć Miętusa i Rafcia. Quote
Bjuta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Tylko 4 koszulki?? Cholera, to ja nie wiem kto oddał a kto nie. Kuba, Ewa i ja to na pewno. Laro, czy Alina i Stefan oddali? Quote
Bjuta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Mysiu, Ala ze Stefanem odwiozą. Mają też szelki. Ja tą nówkę która jest u mnie odeślę priorytetem pocztą - bo nie mam jak dowieźć zupełnie... Quote
__Lara Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Ja mam swoją i na sobotę przyjdę w niej, w wypranej :) Sorki za te chusty w boksie :/ Sparky dał popalić na trasie, hehe. Biedne moje nogi, ręce i plecy :eviltong: teraz mam ślady - siniaki z jego pazurów na nogach, hehe. A on jest wykastrowany w ogóle? A to taka niespodzianka dla Naklejki, hehehehehe: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-1hbp7OUqCj0/UXO0DZg-pLI/AAAAAAABS1c/oPpfKVGnFB4/s720/_IGP4930.jpg[/IMG] :loveu::loveu::loveu: Ja mogę wziąć Efrę ze sobą w sobotę - co uważacie? Da radę? Quote
Mysia_ Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 Lara, na sobotę macie żółte odblaskowe kamizelki ;) Efra absolutnie nie, bo ona dzieci nie lubi :-( A Sparky po kastracji już sto lat ;P [quote name='Bjuta']Mysiu, Ala ze Stefanem odwiozą. Mają też szelki. Ja tą nówkę która jest u mnie odeślę priorytetem pocztą - bo nie mam jak dowieźć zupełnie...[/QUOTE] Bjutko, nie wysyłaj, tylko proszę pamiętaj, żeby ją podrzucić ;) Quote
Recommended Posts