Gosiara Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Moi dobrzy znajomi chcą adoptować psa,który jest u was i podobno się zwie Mepo;) Spanielowaty:)co to za psiak możecie coś o Nim napisać?Rozumię że trzeba podpisać umowę adopcyjna i coś wpłacić?Ile? Quote
Bjuta Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Z Mepo to pamiętam, że była jakaś śmieszna historia. Zadzwonił ktoś - że pies zagryzł jego kolegę. Mysia usiłowała ustalić czy zagryzł czy pogryzł, ale ten ktoś twierdził że to bez różnicy. Może nie dokładanie pamiętam. W każdym razie miała przyjechać krwiożercza bestia :diabloti: [URL]https://picasaweb.google.com/psitulowe/Mepo7419[/URL] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-bYMvCidWvkk/TekdcOk2f8I/AAAAAAAABHA/mqqUSo9e8lY/s640/DSCNO%252520017.jpg[/IMG] Quote
Mysia_ Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [quote name='Bjuta']Ten szczeniak jest u Halbinki, oni nam wtedy pomogli ze szczepionką i nie mieli dla swojego... :( Ale zdaje się, że już szczepionkę załatwiła Emilia. Przydałoby się jakieś wsparcie finansowe na Szarą Przystań dla tego tymczasa z parwo u Halbiny.[/QUOTE] biedny :-( ja finansowo nie dam rady pomóc... Spłukana jestem totalnie :-( Lucek pochłania moje wszystkie oszczędności i to co zarobię :roll: [quote name='Beatkaa']wow:crazyeye:daleko bardzo... ponad 600km,a Pani dokłada sie jakoś do transportu czy jakby to miało wyglądać?[/QUOTE] dołożyła by się pewnie ;) Ostatnio nad morze jechała też Elinka - po drodze domek zaliczył też Dżekuś i Biełek, wtedy była zrzutka tutaj i zrzutka właścicieli przyszłych ;);) Sandra (Koziczka85) i jej TZ wtedy jechali, chętnie pojadą znowu :evil_lol: i nie mogę się doczekać kolejnej trasy, ale akurat teraz w piątek wyruszają na urlop na 2 tygodnie ;) Wcześniej udawało nam się transportami takimi "po drodze" już dwa razy psiaki nad morze do nowych domków za darmo jechały ;) wcześniej chyba też za jakaś zrzutkę ktoś jechał, ale juz dobrze nie pamiętam... [QUOTE=ania >;17457095]Beatko, a ostatnio mówiłyśmy o transportowej wycieczce nad morze :evil_lol: tak poważnie to po spacerze z Daisy chciałam zobaczyć czy jest na stronie skoro ma już imię i weszłam jak zwykle w psiaki niezaadoptowane wirtualnie, bo tam zazwyczaj są nówki ;) Daisy przypomina mi Joszkę od Bjuty :)[/QUOTE] za chwilkę wrzucę tutaj nówki ;) [quote name='Gosiara']Moi dobrzy znajomi chcą adoptować psa,który jest u was i podobno się zwie Mepo;) Spanielowaty:)co to za psiak możecie coś o Nim napisać?Rozumię że trzeba podpisać umowę adopcyjna i coś wpłacić?Ile?[/QUOTE] chłopak dość charakterny :) nie nadaję się do rodziny niedoświadczonej i takiej gdzie są dzieci... U nas nigdy nikogo nie ugryzł, ale swoje za uszami ma ;) Quote
Naklejka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Mepo chyba nie przepada z psami, ale jest pieszczochem :P Quote
Mysia_ Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [B][U]NOWE[/U][/B] Iga poz.7530 to staruszka przypominająca z wygląda wyżła, która trafiła do nas z interwencji 16 sierpnia 2011 roku z parkingu przy Stadionie Górnika Zabrze na ul. Roosvelta - jednak wcześniej przez ostatnie klika dni była widywana w różnych rejonach Zabrza. Iga jak na babuleńkę przystało jest spokojna, opanowana i dużo śpi. Trudno jest jej odnaleźć się w schroniskowej rzeczywistości, jest łagodna zarówno w stosunku do ludzi jak i innych psiaków. [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/7530Igajpg.jpg[/IMG] Dejzi poz.7527 to mała, młodziutka sunia, która do schroniska trafiła do schroniska 13 sierpnia 2011 roku z ul. Sobieskiego po tym jak jej właścicielka trafiła do szpitala. Dejzi jest delikatną, bardzo kontaktową i radosną suczką, uwielbia być blisko ludzi, a najlepiej byłoby jej bez konkurencji innych zwierzaków ;) [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/7527Dejzijpg.jpg[/IMG] Monik poz.7528 to około 3 miesięczny piesek, który do schroniska został przyniesiony 13 sierpnia przez osobę prywatną, która znalazła go w Maciejowie. Monik jest pełnym energii i bardzo wesołym psiakiem, uwielbia bawić się i szaleć na spacerach :) [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/7528Monikjpg.jpg[/IMG] Dejmont poz.7529 to nieduży, niespełna roczny psiak, który do naszego schroniska trafił 15 sierpnia 2011 roku z ul. Lazara gdzie był przywiązany na krótkim łańcuchu do furtki z ogródka działkowych. Dejmont to wulkan energii, który kocha ludzi i długie spacery. [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/7529Dejmontjpg.jpg[/IMG] Talusia poz.7522 to malutka, około 6 tygodniowa sunia, która trafiła do schroniska 11 sierpnia 2011 roku z ul. Podleśnej. Mała była bardzo słaba i zaniedbana, ale już powoli dochodzi do siebie - szuka domku, w którym będzie mieć jak najlepszą opiekę i dużo miłości. [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/7522Talusiajpg.jpg[/IMG] Quote
Mysia_ Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Tomuś poz.k-1786 to maleńki około 5 tygodniowy kocurek, który do schroniska trafił 5 sierpnia 2011 roku z ul. Sportowej razem z piątką swojego rodzeństwa, które w ciągu kilku dni znalazły domy, niestety Tomuś nie miał tyle szczęścia :-( Jest to przemiły kociak, bardzo kontaktowy, lubi tulić się do ludzi i zasypiać na kolanach. [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/k-1786Tomujpg.jpg[/IMG] Aldor poz.k-1799 to młody kocur, który do naszego schroniska trafił 15 sierpnia z ul. Wolności (w rejonie ul. Wandy) gdzie cały czas usilnie wchodził przez okno ludziom do mieszkania. Jet miłym kocurem, lubi się łasić i dobrze zjeść, ale nie koniecznie pozwoli sobie na wszystko. [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/k-1799Aldorjpg.jpg[/IMG] Renia poz.k-1801 to dość młoda kotka, która trafiła do nas 17 sierpnia 2011 roku - przyniosła ją osoba prywatna z ul. Brzóski, ale kicia została znaleziona na ogródkach działkowych przy Alejach Korfantego. Renia póki co jest przerażona schroniskową kociarnią :-( [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/k-1801Reniajpg.jpg[/IMG] Quote
ania > Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Bjuta']Pędzę zobaczyć Daisy![/QUOTE] Dejzi na tym zdjęciu niezbyt Joszkowatą ma minkę i taka duża się wydaje ;) Quote
Mysia_ Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [QUOTE=ania >;17459351]Dejzi na tym zdjęciu niezbyt Joszkowatą ma minkę i taka duża się wydaje ;)[/QUOTE] w schronisku mam jeszcze inne zdjęcia, ale to wrzucę do albumiku jak będę mieć chwilkę ;) Quote
ania > Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Mysia_']w schronisku mam jeszcze inne zdjęcia, ale to wrzucę do albumiku jak będę mieć chwilkę ;)[/QUOTE] ok :) albumiki już są, możesz jutro podlinkować. muszę zrobić na jutro jakąś konkretną listę do focenia :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [QUOTE=ania >;17459508]ok :) albumiki już są, możesz jutro podlinkować. muszę zrobić na jutro jakąś konkretną listę do focenia :evil_lol:[/QUOTE] jak jutro będzie czas to pewnie ;) A pewnie będzie trochę zamieszania, bo jutro jest wetka, a nie było jej w zeszłym tygodniu to trochę zwierzaków do pokazania się uzbierało... Quote
Gosiara Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 W tej rodzinie sami dorośli mieli już spanielowatego 16 lat:) Można przyjechać do schronu Go zobaczyć?Ile trzeba zapłacić?Ale siostra znajomych czesto przychodzi z rocznym pieskiem(apropo adoptowanym ode mnie:) ) więc jak sie nie zgadza z psami to kicha...Poradzcie mi jakiegos psiaka nie dużego,do mieszkania,spokojnego;) Quote
Mysia_ Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='Gosiara']W tej rodzinie sami dorośli mieli już spanielowatego 16 lat:) Można przyjechać do schronu Go zobaczyć?Ile trzeba zapłacić?Ale siostra znajomych czesto przychodzi z rocznym pieskiem(apropo adoptowanym ode mnie:) ) więc jak sie nie zgadza z psami to kicha...Poradzcie mi jakiegos psiaka nie dużego,do mieszkania,spokojnego;)[/QUOTE] teraz już się uspokoił jeśli chodzi o inne psy i na spacer chodzi z kilkoma innymi, czasem bandą szczeniaków i jest OK. ale nie wiadomo jakby we własnym domku to wyglądało ;) Jeśli ludzie szukaja spokojnego pieska to raczej bym na ich miejscu wybrała kogoś innego... Najlepiej by było jakby do nas przyjechali :) Wtedy na miejscu kogoś się poleci, może im się spodoba jakiś odpowiedni psiak - możemy dać pieska na spacer za schronisko, żeby sobie zobaczyli jaka będzie ich relacja poza schroniskiem ;) Mepo to fajny psiak, ale ma charakter i trzeba by było od początku ustalić w domu trwarde reguły i ich się trzymać :roll: Jesli chodzi o koszta to jest to jest to wolnydatek, ale ogólnie jest przyjęte, że w przypadku dorosłego pieska to jakieś 50-80 zł ;) Tak, żeby zwracało się za koszty szczepień, odrobaczenia, itp. :) Oczywiście wszystkie psiaki wychodzą ze schroniska z aktualnymi szczepieniami, odrobaczeniem, sunie sterylizowane, a większość chłopaków wykastrowana :) Quote
Gosiara Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Dzięki,przekazane jak coś damy znać;) Pewnie wybiorę się razem z Nimi;) Quote
agumka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Gosiara']Pojechali zapoznać się z Mepo:)[/QUOTE] i jak wizyta:) ? Quote
agumka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Gosiara']Nie mam pojęcia?[/QUOTE] Aha. OK. :p Quote
Beatkaa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [QUOTE=ania >;17463925]Mepo zaadoptowany :)[/QUOTE] super:multi::multi: Quote
agumka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [QUOTE=ania >;17463925]Mepo zaadoptowany :)[/QUOTE] :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: brawa dla Mepo :) Quote
Bjuta Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [QUOTE=ania >;17459351]Dejzi na tym zdjęciu niezbyt Joszkowatą ma minkę i taka duża się wydaje ;)[/QUOTE] Ale skoro w opisie stoi że "lepiej by jej było bez innych psów" to rozumiem, że jest Joszkowata całą gębą!!! :diabloti: Kto zatem wymyślił żeby nazwać ją Stokrotką? :roll::evil_lol: Gosiara, dawaj znać jak się tam Mepo układa. :) Quote
Mysia_ Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Oprócz Mepo do domku trafiła jeszcze Batalia i Tizzi :) [quote name='Bjuta']Ale skoro w opisie stoi że "lepiej by jej było bez innych psów" to rozumiem, że jest Joszkowata całą gębą!!! :diabloti: Kto zatem wymyślił żeby nazwać ją Stokrotką? :roll::evil_lol: Gosiara, dawaj znać jak się tam Mepo układa. :)[/QUOTE] Daisy z takim imieniem już do nas trafiła ;) Baaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno trzymajmy kciuki za Mapo i jego nową rodzinkę, żeby im się jak najlepiej ułożyło :) Quote
róża35 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Czy w kociarrni jest jeszcze ta kotka,która bardzo się boi i siedzi w kąciku,a jak ją się chce wziąć to plaszczy się do ziemi i nieruchomieje?Jeżeli tak ,to ile może mieć lat? Quote
Mysia_ Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='róża35']Czy w kociarrni jest jeszcze ta kotka,która bardzo się boi i siedzi w kąciku,a jak ją się chce wziąć to plaszczy się do ziemi i nieruchomieje?Jeżeli tak ,to ile może mieć lat?[/QUOTE] a to nie chodzi o kocurka Miko? Pisałam, że Frania ma domek? :) Quote
Recommended Posts