ciocia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 nawet już to zrobiłam!!! ;) Witam wszystkich forumowiczów! Jestem tą ciocią Sary co to już się czuje właścicielką Salvy :) Potwierdzam wszystko to co Sara napisała wcześniej... Pokochałam Salvę jak tylko ją zobaczyłam,ale niestety naprawdę nie mam teraz możliwości po nią przyjechać, dlatego błagałam Sarę żeby wykombinowała coś w tej sprawie.:) Najdalej do połowy września będę mogła ją odebrać, jeśli tylko poczeka na mnie... Quote
Asia_Klero Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 salva juz dosc dlugo jest w schronisku wiec i moze do polowy wrzesnia w nim zostanie;)ciesze sie,ze ma szanse na dobry dom bo to jedna z moich faworytek;) Quote
ciocia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 hmmm... nie życzę jej źle, ale wolałabym żeby nikt jej nie chciał...dopóki ja się nie zjawię!!! :P A tak poważnie, postaram się przyjechać jak najszybciej, ale może jest coś, co teraz mogłabym zrobić dla Salvy? Quote
niteczka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 A to się psinie poszczęściło, że wreszcie trafiła na swoją Pańcię:lol:. Witamy na Dogo i ostrzegamy, że to forum to narkotyk, który wciąga za każdym wejściem coraz bardziej. Człowiek się nawet nie spostrzeże, a ma już 10 psów i jeszcze parę kotów na dokładkę :evil_lol: Quote
Asia_Klero Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 salvie hmm..mozna przyjechac w odwiedziny na spacerek,przywiezc cos dobrego.No a potem jak bedzie szla do domku to jakas sliczna obrozke i smyczkę:loveu: Quote
ciocia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 pewnie! ;) Ale kota ja już mam, a dokładniej kotkę, bo niestety drugiego kotka auto potrąciło... :(( A pieska chcę mieć jednego. Mój 16-letni towarzysz odszedł miesiąc temu, zmogła go choroba nowotworowa :((. Teraz postanowiłam wziąć psa ze schroniska, no i w ten sposób trafiłam na to forum i dowiedziałam się o Salvie, która mnie całkowicie omotała!!! :)) Quote
niteczka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Bardzo dobry pomysł z tym spacerkiem. :lol: Psina będzie miała szansę trochę się przyzwyczaić i stres później będzie mniejszy. Quote
Asia_Klero Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 dokladnie-a Salva na spacerki chodzic kocha:loveu: Quote
ciocia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='Asia_Klero']salvie hmm..mozna przyjechac w odwiedziny na spacerek,przywiezc cos dobrego.No a potem jak bedzie szla do domku to jakas sliczna obrozke i smyczkę:loveu:[/quote] Pewnie! Ale przyjechać to ja tak nie bardzo teraz mogę, a o resztę muszę prosić Sarę. Mam nadzieję że zrobi coś dla swojej ciotki!!!:razz: Quote
ciocia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym już przyjechać... :roll: Quote
niteczka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Najważniejsze, że psina omotała:evil_lol: Czekała tyle, to i jeszcze trochę poczeka. Quote
Mysia_ Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 kochane, zarezerwować jej nie można, bo czegoś takiego w schronisku nie praktykujemy, ale póki co nie ma i tak nią żadnego zainteresowania, więc myślę, że do połowy września powinna jeszcze być ;) Quote
ciocia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 No i bardzo dobrze! ;) A na razie bardzo Was proszę, pogłaskajcie i przytulcie ją w moim imieniu!:loveu: Quote
Asia_Klero Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Wedlug mnie nie za dobrze,ze chetnych nie ma:roll:Jak dla mnie w schronisku jest 300psow!schronisk na slasku jest baardzo duzo,a przeciez szuka sie przyjaciela.Przyjaciela na cale zycie obojetne czy jest piekny czy nie,czy ma latki czy jest czarnym kundlem-to ma byc przyjazn.Rozumiem Pania doskonale,ze patrzac na zdjecia salvy i jej wystep w programie tv(widziala pani?:) )mozna sie w niej zakochac.Ja tak czy siak uwazam,ze kazdy psiak ma miec szanse na jak najszybsze znalezienie dobrego domu.Przeciez jak nie ten to inny-w schronisku jest masa psow,ktore czekaja na dom juz tyle lat..Ludzie przechodza,a one siedza w boksach niezauwazone.Na niedobor zwierzat nasze schronisko nie narzeka wiec absolutnie nic zlego by sie nie stalo jakby salva poszla do domu;)Gdyby Salva trafila do Pani bylabym bardzo szczesliwa,poniewaz wiem,ze bedzie sie miala bardzo dobrze.No i na bierzaco beda informacje od Sary:) zobaczymy jak to sie potoczy;)jesli bedzie miala pani chociaz chwile to zapraszam do schroniska-lepiej jest gdy pozna sie psiaka wczesniej i jak to pisala niteczka stres dla salvy bedzie mniejszy-tym bardziej ze jest to psiak po przejsciu:roll:;);) Quote
ciocia Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Programu tv nie widziałam. Pewnie że każdy pies powinien mieć szansę i gdyby ktoś chciał zabrać Salvę wcześniej, to ja napewno zdecydowałabym się na innego pieska. Z tym "bardzo dobrze" to był żart!;) A co do przyjazdu, ciężko będzie... Quote
Bjuta Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Tu jest wystąpienie Fredzia i Salvy. Fredek znalazł dom po tej audycji! [url=http://www.youtube.com/watch?v=ElNt6zngkEk&eurl=http%3A%2F%2Fwww.dogomania.pl%2Fforum%2Ff85%2Ffredi-babelek-spragniony-czlowieka-wciaz-na-niego-czeka-ma-domek-24408%2Findex70.html&feature=player_embedded]YouTube - Salwa i Fredek[/url] Quote
iwona213 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 co za wspaniałe wiesci u Was na wątku... powiem szczerze że jestem bardzo zdziwiona ze Salva tak długo w schronie siedzi, nie dosc że piękna to jeszcze strasznie kochana... Mysiu możesz sprawdzić w nowinach czy wyszlo ogloszenie z loli i barym Quote
niteczka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Fajny program, no i na kanapach można sobie posiedzieć ;) Quote
Asia_Klero Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Nasz Dona20pieknie zaprezentowala psiaki i to sie liczy najbardziej:loveu:co do programu nie wyrazam swojej opini..;) Quote
Asia_Klero Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 [IMG]http://psitulmnie.pl/images/galeria/psy2008/5929.jpg[/IMG] Nie wiem czy pamietacie Kale ale ona nadal jest w naszym schronisku juz od roku..Teraz jest na wybiegu i jest okropnie zakudlaczona.Jest juz starsza i mysle,ze trzebaby jej pomoc:roll: Myszko daj mi znac czy moge zalozyc watek i jak trafila oraz czy jest mozliwosc,zeby w schronisku sie nia zajac-wyczesac,wyjsc na spacer,zrobic fotki itp.. Dla mnie to przepiekna suczka,wielka,dostojna ale w schronisku zginie.Trzeba znalezc jej dom. Quote
niteczka Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Faktycznie piękna, w domu by rozkwitła :lol: Quote
Mysia_ Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 z tego co pisze ciocia Sary to w domu jest kot, dziewczyny sprawdźcie koniecznie jej reakcję, z psami różnie bywa, więc nie wiadomo jak będzie z kotkiem :roll: [quote name='iwona213']Mysiu możesz sprawdzić w nowinach czy wyszlo ogloszenie z loli i barym[/quote] z tego co wiem to Loli była w zeszłym tygodniu, w tym tygodniu nie widziałam żadnego psiaka, tylko na końcu zdjęcie psiaka znalezionego w Zabrzu... Nie wiem czy był Bary, bo nie mogę znaleźć wydania z ubiegłego tygodnia :roll: Co do Kali... Jest bardzo bardzo stara - mało który tak duży psiak dożywa takiego sędziwego wieku... Jej szczekanie już nawet szczekania nie przypomina, spaceruje sobie czasem z nóżki za nóżki, jednak głównie odpoczywa... ale ona nie lubi za bardzo przebywać z ludźmi, ma swój własny Świat i chyba w nim jest jej najlepiej. To psina, która nie lubi nawet spać w budzie, woli na zewnątrz... Lubi mieć spokój, lubi jeść i jak nikt jej nie przeszkadza, raczej zgadza się z psami, tylko przy jedzeniu złości się na wszystkich, którzy za blisko jej miski przejdą :roll: Asiu, niby można nią zająć się w schronisku, ale obawiam się, że te zabiegi pielęgnacyjne czy spacery nie koniecznie sprawią jej przyjemność :roll: Dzisiaj z Tęczowy Most odszedł cudowny psiak.... :-(:-(:-( Rege pozostaniesz na zawsze w naszych sercach - okropnie bolesna choroba, nie samowite cierpienie, ale już Cię nie boli kochany :-( Po drugiej stronie jest lepiej. [*] [*] [*] [IMG]http://i27.tinypic.com/2quq82d.jpg[/IMG] Quote
Asia_Klero Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Regus kochany:placz: Co do Kali-ona chyba koszmarnie czuje sie w tych koltunach..na tym zdjeciu wyglada swietnie a teraz to jest jedna wielka kulka siersci boje sie zeby jej sie cos pod ta sierscia nie zrobilo w sumie teraz sa upaly a ona ciagle na zewnatrz:shake: Quote
Mysia_ Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Asiu wiem, ale tak jak piszę ona nie lubi jak coś się przy niej robi, więc może być z tym problem :roll: Quote
Recommended Posts