Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rotek_']Reks przypomina mi waszego oskara(?)
tego psiaka który tak długo siedział w schronisku[/quote]

umaszczenie podobne, tylko, że Reks krótkowłosy ;)

z psiaków przedstawionych powyżej Rudy ma dom :multi:
a Raczek ma padaczkę :-( wczoraj pogryzły go psiaki i przeniosła go do pokoiku, żeby był sam, potem przychodze, żeby wyczyscić mu ranki, a akurat miał atak... Pzypuszczam, że w boksie też musiał mieć, dlatego psy się na niego rzuciły :-(:-(:-(
Postaram sie jak najszybciej założyć 3 wątki - Leni, Raczkowi i Gabi.

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie ponad pół godziny pisałam posta i mnie wylogowało (chociaż mam zaznaczoną opcję "pamietaj logowanie" i nigdy nie jestem wylogowana) i post przepadł :angryy::angryy::angryy: zdięcia, opisy i ogólne podsumowanie paru spraw :shake:
zaraz mnie coś trafi :angryy::angryy::angryy:

Dzisiaj trafiło 6 szczeniaków... :-( :placz:
Raczek jest od rana na lecznicy, bo ma ataki jeden za drugim :-(:-(:-(

Posted

[quote name='halbina']a jakie szczeniaki?... :roll:[/quote]

może mi się uda fotki porobić jutro..... Maluchy gdzieś 6 tygodni mają, czarne i czarne podpalane, któtkowłose i też z dłuższym trochę....

Posted

Kisiaraf, a powiedz mi jak to jest z tymi ogłoszeniami? Te psiaki co już wczesniej dawaliśmy są ogłaszane dalej czy za każdym razem inne? bo Iwonka wtedy coś pisała, że te wczesniejsze też się w gazecie ukazują ;)

Posted

Tak mi powiedziała Pani Kornelia(redaktor gazety) tzn że psiaki będą te stare i co tydzień nowe. Wydawało mi się to dziwne, bo w pewnym momencie cała gazeta była by nasza ;)
Dla sprawdzenia kupiłam w zeszłym tygodniu gazete i okazało się, że jest tylko 50 tak więc tylko ogłoszenia z danego tygodnia są drukowane :(

Posted

Kisiaraf pytam, bo nie wiem czy mi się uda tym razem ogłoszenia sklecić, bo za chwilkę wychodzę do pracy, a potem wieczorem na taką imprezę charytatywną. Jeśli nie zdąże pomiędzy jednym a drugim to może daj jakieś z tych psiaków co już był? Chyba, że ktoś jeszcze dzisiaj dałby radę?

[quote name='halbina']Mysiu, a jak z kociakami?...[/quote]
Póki co na adopcje kociaków nie możemy narzekać - w zeszłym tygodniu 5 kociaków do adopcji rozeszło się w ciągu dwóch dni do nowych domów, w tym tygodniu kolejną piąteczkę mogliśmy wydawać od czwartku i też w ciągu dwóch dni wszystkie znalazły domki ;) Mamy cztery maluchy nie do wydania (dopiero pod koniec tego tygodnia co będzie), ale jeszcze wczoraj wieczorem miał przyjechać kociak około 2 miesięczny podrzucony na lecznicę na Szczęść Boże. No i takie totalnie zapchlone i niestety pochorowane kociaki, które poki co wyłapujemy - mamy już trzy (wszystkie są w naszej lecznicy), dwie kotki okociły ię w takiej dziurze pod blokiem :crazyeye: kociąt było 10 - chyba 3 czy 4 wzieli stamtąd ludzie, my złapałyśmy już 3, a dzisiaj dalej jedziemy łapać....

Posted

SUCZKA, 12 letnia [B]Kropka[/B] spędziła w schronisku połowę swojego życia. To spokojny psiak, który za chwilę uwagi ze strony właściciela odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Jej szanse na adopcję przekreśla brak oczka. Czy ktoś pokocha ją pomimo tego jak wygląda?

Kasiaraf, proszę może być coś takiego?

Posted

[quote name='rotek_']mysiu a kropka już była????
można coś dla niej sklecić:oops:
potrzebne są zdjęcia?[/quote]
Kropeczki chyba jeszcze nie było.... Zaraz wezmę się za to, wiem, że Bjutka robiła jakąś listę, musze jej poszukać.

[quote name='rotek_']SUCZKA, 12 letnia [B]Kropka[/B] spędziła w schronisku połowę swojego życia. To spokojny psiak, który za chwilę uwagi ze strony właściciela odwdzięczy się bezgraniczną miłością. Jej szanse na adopcję przekreśla brak oczka. Czy ktoś pokocha ją pomimo tego jak wygląda?

Kasiaraf, proszę może być coś takiego?[/quote]
mi się wydaje, że tak... ale Kasiaraf niech potwierdzi :razz:

Posted

[FONT=Arial]Czy te opisy ostatnio podane przez Bjutę wszystkie zostały wykorzystane? Jak sie nazywa ta gazetka i gdzie można ją kupić? :razz: Chyba będę musiała kupować, tak będzie mi łatwiej tego pilnować :eviltong:[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]PIES, dosyć duży, sześcioletni o imieniu [B]Batis. [/B]Jest zrównoważony i spokojny, chociaż jak mu się coś nie podoba, potrafi dać znać! Idealny do pilnowania, robi imponujące wrażenie. Przypomina owczarka, ale jest od niego większy, Jest czarny, podpalany, odrobinę kudłaty. Szuka domu z ogrodem, gdzie będzie mógł wylegiwać się w słońcu i pilnować swojego właściciela. Tel. 692 581 343
[/FONT][SIZE=2]

[FONT=Arial]PIES, średni, młody o imieniu [B]Demir. [/B]Jest wesoły i energiczny. Uwielbia biegać i obszczekiwać obcych. Świetnie nadawałby się do pilnowania, ale oprócz biegania po ogrodzie, potrzebuje codziennych spacerów i oczywiście kontaktu z człowiekiem. Ma krótką czarno-brązową sierść. Tel. 692 581 343
[/FONT][/SIZE][SIZE=2]

[FONT=Arial]SUCZKA, średnia, młodziutka o imieniu [B]Dersa [/B]jest bardzo kontaktowa i ufna. Uwielbia chodzić na spacery i bawić się z ludźmi. Nie jest psem dominującym, ale nie jest też płochliwa. Współpracuje. Jest wyjątkowo ładna ma szaro-biało - kudłatą sierść, białe skarpetki, stojące uszy. Szuka właściciela, który ją pokocha i będzie jej towarzyszył w spacerach i wycieczkach. Tel. 692 581 343 [/FONT][/SIZE][SIZE=2]

[/SIZE][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, mały, kilkuletni [B]FERWEX[/B] w typie yorkshire terier. Jest wielkości yorka i ma podobne umaszczenie. To bardzo wesoły i energiczny psiak, który potrzebowałby odpowiedzialnego właściciela. Nie zawsze zgadza się z innymi zwierzętami i nie lubi, gdy robi mu się coś na siłę. Na pewno nie nadawałby się do domu z dziećmi. Gdy ma się do niego odpowiednie podejście można znaleźć w nim przyjaciela. TEL.698811607

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, mały, bardzo młodziutki, o imieniu [B]FREJKO[/B] ma w sobie masę energii. Na spacerach dzielnie pływa, biega z innymi psami i czuje się w ich towarzystwie dobrze. Bardzo cieszy się z każdej chwili spędzonej blisko ludzi i odwdzięcza się szczerą przyjaźnią. Ma średnio długą sierść czarnej maści z białymi dodatkami. Dla niego najlepsza byłaby duża, kochająca, aktywna rodzina.Tel.698811607

PIESEK, średni, młody, o imieniu [B]GIRGO[/B] to psiak, który źle znosi pobyt w schronisku, za to bardzo lubi chodzić na długie spacery. Raczej nie lubi innych psów, a ludzi uwielbia. Jest biało-czarno-brązowy, ma krótką sierść i stojące uszy. Poszukuje w domku, w którym będzie jedynym psiakiem, któremu poświęci się dużo uwagi. Tel. 692 581 343

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, średni, kilkuletni, o imieniu [B]KALI[/B] to wierny przyjaciel na lata. Wobec obcych nie zawsze jest ufny, jednak, gdy kogoś pozna, potrafi bezgranicznie kochać. Skończył szkolenie dla psów w schronisku, dzięki któremu wiele się nauczył. Potrafi wykonać wiele komend i współpracować z człowiekiem. Dogaduje się z innymi psami. Jest rudy i krótkowłosy. Idealny dom dla Kaliego to taki, który otoczy go opieką i miłością, na jaką zasłużył. Tel.698811607

PIESEK, średni, kilkuletni, o imieniu [B]KARIK[/B] jest bardzo sympatyczny. Na spacerach często zaczepia inne psiaki, ale nie jest wobec nich agresywny. Wobec ludzi jest przemiły. Uwielbia biegać i bawić się podczas spacerów czyli tych nielicznych miłych chwil spędzonych w schronisku. Idealny byłby dla niego kochający właściciel, który pozwoli zamieszkać mu pod swoim dachem. Jest krótkowłosym, czarnym podpalanym psiakiem. TEL.698811607

SUCZKA, duża, pięcioletnia o imieniu [B]KIARA[/B] jest bardzo nieśmiała. Lubi chodzić na spacery, ale niezbyt dalekie – ma sporą nadwagę. Do nowopoznanych ludzi zachowuje dystans. Wygląda imponująco, jest bowiem mixem rottweilera, jednak nie ma psychicznych cech tej rasy (jest płochliwa). Szuka właściciela, który ją pokochają i pomogą odzyskać pewność siebie. Wymaga diety odchudzającej. Tel. 692 581 343 [/SIZE][/FONT][SIZE=2]

[FONT=Arial]PIESEK, mały, kilkuletni, o imieniu [B]KILER[/B]. Jest niezwykłej urody - biały w rude łaty, z brązowymi oczkami i nosem. Jest mały, nadaje się do mieszkania. Natomiast niestety nie może trafić do domu z dziećmi. Kilerek nie lubi, gdy robi mu się coś na siłę lub znienacka. Niestety najczęściej nie zgadza się z innymi psami. Mimo tych kilku wad potrafi bezgranicznie pokochać człowieka, którego zna. Na pewno zaprzyjaźniłby się z nowym właścicielem. TEL. 698811607

SUCZKA, duża, owczarkowata, starsza, o imieniu [B]REA[/B] po całym życiu spędzonym na kanapie wylądowała w schronisku. Jest sunią niesamowitą, kochającą, dobrą, zupełnie nie agresywną, ułożoną, opanowaną i bardzo mądrą. Większość ludzi zachwyca się jej owczarkowatą urodą i spokojnym usposobieniem. Rea lubi biegać za patykami i pływać. Zgadza się z innymi psami. Nadaje się zarówno do mieszkania jak i do domu.Tel.698811607

[/FONT][/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, średnio-mały, młody, o imieniu [B]RODEK[/B], niezwykłej urody! Jego sierść jest średnio-długa w kolorowe łaty do tego ma przepiękne, brązowe oczy. Bez problemu chodzi bez smyczy i na niej. Zgadza się z innymi psami i nie przejawia cienia agresji wobec ludzi. Nadawałby się dla odpowiedzialnej rodziny, ale również dla samotnej, starszej osoby, której mógłby towarzyszyć do końca życia.TEL.698811607

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, średni kilkuletni, o imieniu [B]SANTI[/B] uwielbia spacery w towarzystwie ludzi. Bardzo lubi biegać za patykami i szaleć podczas spacerów. Jest bardzo sympatyczny i kontaktowy, najczęściej zgadza się z innymi psami. Do ludzi jest przyjaźnie nastawiony. Ma krótką sierść koloru brązowego. Nadaje się zarówno do mieszkania jak i do domku. To wspaniały psiak, który już bardzo długo czeka na swoją szansę w schroniskowym boksie.Tel.698811607

[/SIZE][/FONT][SIZE=2]
[/SIZE][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, średni, kilkuletni o imieniu [B]TEBO[/B] w schronisku stracił wszystko co miał. Jest krótkowłosy, prawie cały czarny. W schronisku bardzo zmarniał i ciężko przeżywa pobyt w nim. Niestety nie zgadza się ze wszystkimi psami. Do ludzi jest przyjaźnie nastawiony. Na spacerach lubi biegać i przytulać się do ludzi. Idealny byłby właściciel, który pomógłby mu odnaleźć sens życia.TEL.698811607

[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]PIESEK, duży kilkuletni, o imieniu [B]ZEBO[/B] jest idealnym psem do domku lub do pilnowania. Jest bardzo postawny i wyglądem wzbudza respekt. Dobrze pilnuje zza krat. Jednak na spacerze jest uosobieniem spokoju i szczęścia. Zgadza się z innymi psami. Na spacerze grzecznie chodzi nawet bez smyczy. Jest czarny z białym krawatem. To niesamowity psiak zasługujący na wspaniały dom.Tel.698811607

PIES, średni, starszy o imieniu [B]WITAL. [/B]Jest zrównoważony i spokojny. Nie ma dużych wymagań – wystarczą mu krótkie spacery i serdeczny dom. Jest bardzo sympatycznym grubaskiem. Ma jasno-złoty brzuszek, czarny grzbiet i klapnięte uszka. Szuka spokojnego domu, gdzie będzie mógł do woli wylegiwać się na kanapie. Tel. 692 581 343

[/SIZE][/FONT]

Posted

Rotek Kropeczke dorzuce ale na przyszłość powinno być więcej info o wyglądzie.
Mysiu wszystkie te ogłoszenia były w ostatnim tygodniu ale nic się nie martw wrzuce te z pierwszego tygodnia.
Wcześniej nie mogłam się zalogować ;)

Posted

[quote name='Mysia_'][FONT=Arial] Jak sie nazywa ta gazetka i gdzie można ją kupić? :razz: Chyba będę musiała kupować, tak będzie mi łatwiej tego pilnować :eviltong:[/FONT]

[/quote]

gazeta to Oferta, w każdym sklepie gdzie są gazety powinna być dostępna ;)

Posted

[quote name='iwona213']gazeta to Oferta, w każdym sklepie gdzie są gazety powinna być dostępna ;)[/quote]

dzięki :razz: a w jaki dzień się ukazuje? :razz:

Posted

SUCZKA, 12 letnia malutka[B] Kropka[/B] spędziła w schronisku połowę swojego życia. Ma piękne rude umaszczenie, jednak jej szanse na adopcję przekreśla brak oczka. Czy ktoś pokocha ją pomimo tego jak wygląda?

a teraz?

Posted

Rotek ja już weszłam w banerek Kropki i zobaczyłam jak wygląda. Ogłoszenie brzmi tak:
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]SUCZKA, Kropeczka, średniej wielkości, około 12 lat, ma umaszczenie brązowe, uszka postawione do góry, spędziła w schronisku połowę swojego życia, spokojna, lubi dzieci, za chwilę uwagi ze strony właściciela odwdzięczy się bezgraniczną miłością, jej szanse na adopcję przekreśla brak oczka, czy ktoś pokocha ją pomimo tego jak wygląda? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]W czwartek będzie już w gazecie i trzymam kciuki za odzew.[/SIZE][/FONT]

Posted

OK. staram się lecieć dalej z fotkami i opisami, jeśli dzisiaj dogo znów będzie glupiało to chyba mnie coś trafi :eviltong:

[B][COLOR=darkorchid]Nagez poz.6395[/COLOR][/B] to dość duży, młody i energiczny psiak. W stosunku do ludzi jest łagodny, z innymi psiakami też raczej bez problemu się dogaduje. Do schroniska trafił z firmy na ul. Magazynowej gdzie przyszedł za jednym z pracowników.
[IMG]http://i41.tinypic.com/2hi9njd.jpg[/IMG]

[B][COLOR=darkorchid]Wardo poz.6388[/COLOR][/B] to duży, silny i potężny psiak, ktoś pozbył się go przywiązując do schroniskowego płotu. Wardo napewno doskonale spelni się w roli stróża, jak i wspaniałego przyjaciela.
[IMG]http://i40.tinypic.com/2vi5e78.jpg[/IMG]

[B][COLOR=darkorchid]Grina poz.6387[/COLOR][/B] to średniej wielkości suczka, do schroniska trafiła z interwencji - zostaliśmy wezwani do opuszczonego domu, gdzie na ogrodzie znajdowała sie właśnie ona i jej martwy kompan - starszy rottek :( Grina na poczatku była przerażona i bardzo nieufna, nadal się boi, ale już nie smiało merda ogonkiem na widok człowieka. To sunia, która potrzebuje trochę więcej czasu, ale napewno odpłaci wielką miłością i wiernością. Zgadza się z innymi psiakami.
[IMG]http://i44.tinypic.com/209gett.jpg[/IMG]

[B][COLOR=darkorchid]Kosma poz.6385[/COLOR][/B] to średniej wielkości suczka, która przyplątała się do jednej z zabrzańskich szkół (w Rokitnicy) za dziećmi. To bardzo mądra, grzeczna, łagodna i ułożona suczka. Myślę, że nadawała by się do domu, w którym są dzieci.
[IMG]http://i40.tinypic.com/2m5e0dg.jpg[/IMG]

[COLOR=darkorchid][B]Dżoint poz.6384[/B][/COLOR] to mały, dość młody, prześliczny psiak o liskowatej urodzie. Do schroniska został przywieziony z Parafii Św. Wojciecha na zabrzańskim Osiedlu Kopernika, gdzie szukał schronienia. To radosny piesek, jest łagodny w stosunku do ludzi, a z innymi psiakami różnie bywa.
[IMG]http://i39.tinypic.com/2vlnwhx.jpg[/IMG]

Posted

No to teraz szczeniaczki, które jeszcze czekaja na domki ;)

piesek poz.6406
[img]http://i43.tinypic.com/20tm5b9.jpg[/img]

sunia poz.6407
[img]http://i39.tinypic.com/53trgl.jpg[/img]

sunia poz.6408
[img]http://i40.tinypic.com/14yc2a8.jpg[/img]

sunia poz.6409
[img]http://i39.tinypic.com/2w7eaf6.jpg[/img]

sunia poz.6410
[img]http://i42.tinypic.com/2m7sx8l.jpg[/img]