idusiek Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 halbina podaj i do siebie plizzz, któa będzie miała po drodze to moze sie wybierze ;) Quote
Asia_Klero Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 dzisiaj jeszcze zrobie pare ogloszen takich do oferty moze sie przydadza to ale popludniu..narazie sa te na poprzedniej stronie;) Quote
Bjuta Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Asiu, z tych opisów, które robiłaś - w ofercie były już Pestka i Barfo, ale z dużo mniej szczegółowymi opisami. Więc super, że je zrobiłaś! Jeśli możesz - zerknij na allegro świeżaków - tam mam jeszcze psiaki bez opisu - może akurat któregoś mogłabyś opisać, to bym od razu dodała (tak jak Snuffa) http://www.allegro.pl/item863916563_pies_psy_ktore_trafily_ostatnio_do_schroniska.html Quote
Asia_Klero Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 FIORI to malutki,małodziutki,czarny podpalany psiak z dłuższym włosem. Fiori bardzo przywiązuje się do człowieka i nie za dobrze znosi pobyt w schronisku. Na spacerach jest bardzo grzeczny,chodzi bez smyczy razem z innymi psami i przychodzi na każde zawołanie. Nadaje się idealnie zarówno dla dużej rodziny jak i dla starszej,samotnej osoby. Jest wykastrowany,zaszczepiony i odrobaczony.Kontakt:[email protected] lub tel.794775327 Quote
Asia_Klero Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 NASZO to średniej wielkości,młody psiak o bardzo przyjaznym usposobieniu. Ten psiak ma w sobie ogromne ilości energii,ktore wykorzystuje podczas schroniskowych spacerow z innymi psami. Nie ma w nim cienia agresji i można przy nim zrobic praktycznie wszystko. Bez problemu dogaduje się z innymi psami i bardzo grzecznie zachowuje się podczas spacerów.Jest zaszczepiony i odrobaczony.Ten przemiły psiak czeka na dom,w którym jak najbardziej mogą byc dzieci. Kontakt: [email protected] lub tel.794775327 Quote
Asia_Klero Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 i cos czego tu nei bylo i nie wiem czy moze byc ale napiszę.. LEON I RODEK to dwa wspaniale psiaki,ktorych połączyło nie tylko miejsce zamieszkania(schronisko)ale także wielka przyjaźń. Psiaki poza sobą nie widzą świata.Leon jest juz starczy(ok10lat),Rodek jest trochę młodszy i krocej przebywa w schronisku jednak gorzej ten pobyt znosi.Oboje są niesamowicie miłymi i sympatycznymi psiakami jednak Leon nie pozwoli sobie na wszystkie poczynania ze strony człowieka.Dogadują się z innymi psami i na spacerach bez problemu chodzą razem bez smyczy.Są zaszczepieni i odrobaczeni.Idealny bylby dla nich dom,w ktorym mogli by razem w spokoju mieszkac przez reszte zycia.Kontakt:[email protected] lub tel.794775327 Quote
Bjuta Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Wszystkim psiaczkom, ale najbardziej tym, które są już znami tak długo - życzę domu! Quote
rotek_ Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 całej zabrzańskiej ekipie spóźnione życzenia noworoczne misia ma się lepiej w domu była czarna rozpacz gdy miałam zabrać miśkę na jeden dzień do schroniska podejrzewamy zatrucie pokarmowe, ale kazałm obserwować misiaczka i jakby co mają dzwonic o każdej porze wtedy zabieram psiaka do siebie nie wzięłam ze sobą aparatu szkoda bo nie mam nowych zdjęć misi tam gdzie miała siwe na pyszczku ma teraz zupełnie białe, ząbki już powypadały, ale tylko z przodu ogólnie misia to pies nie tyle na kolana co na rączki jest tak przyzwyczajona do noszenia że chyba sprawia jej to przyjemność jak przyszłam sunia była zawinięta w kocyk i leżała na kanapie Quote
Tundra Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 ttp://friedhof.ksgemeinde.de/index.php?show=detail&anzeige=1510 Pamietacie Kaje? Odeszla wczoraj na rekach swojej Panci. Kaja byla od 8 miesiecy bardzo chora. Pod koniec nie byla juz w stanie chodzic i na biegunke nie bylo juz zadnych srodkow. Do konca choc miala takie problemy z utrzymaniem czystosci, miala swoje miejsce obok lozka swojej pani, duzo ciepla, milosci, teraz lzy, zal, ze dali jej tylko 3 lata i 6 miesiecy miejsce w ogrodzie i wspomnienia.... Napewno byla szczesliwa u nich. Quote
Kisiaraf Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Asiu dziękuje za ogłoszenia daje je w tym tygodniu :) Quote
Mysia_ Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [quote name='Tundra']ttp://friedhof.ksgemeinde.de/index.php?show=detail&anzeige=1510 Pamietacie Kaje? Odeszla wczoraj na rekach swojej Panci. Kaja byla od 8 miesiecy bardzo chora. Pod koniec nie byla juz w stanie chodzic i na biegunke nie bylo juz zadnych srodkow. Do konca choc miala takie problemy z utrzymaniem czystosci, miala swoje miejsce obok lozka swojej pani, duzo ciepla, milosci, teraz lzy, zal, ze dali jej tylko 3 lata i 6 miesiecy miejsce w ogrodzie i wspomnienia.... Napewno byla szczesliwa u nich. oczywiście, że pamiętam... Kajusia - niezuważalna w schroniskowym boksie, wystraszona... Miała nawet imię po mojej Kaji, kto by pomyślał, że ona tą malutką przeżyje... Kajuni biegaj szczęśliwie za TM Quote
Asia_Klero Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Mogę porobić jakies ogloszenia psiakom,z ktorymi wychodzę na spacer..pewnie wiekszosc juz byla ale mogę stworzyć jakieś swoje teksty,spostrzezenia na ich temat(takie psiaki z ktorymi wychodzę znam najlepiej)to wtedy mozna je dac(zeby nie powtarzac tych samych)albo dodac pewne informacje do starych...jak chcecie;) Quote
Asia_Klero Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A ja mam znowu niespodziankę;)Laluś!:) Quote
Mysia_ Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Asia wszystkie teksty i ogloszenia mile widziane... A ja ma niespodziankę pt.: "PINIA DZISIAJ ZOSTAŁA ADOPTOWANA!!" takiego wyrzutu w psich oczach to ja dawno nie widziałam, do ostatniej chwili się zastanawiałam czy czasem tym ludziom powiedzieć, że jednak jej nie wydamy :P Ludzie wspaniali, warunki super, oby tylko Piniusia nie rozrabiała... no to jeszcze niespodzianka nr 2... Staruszka praktycznie bez szans na adopcje.. Pamiętacia Józię i ten cud? Mam nową fotkę... a ze smutniejszych wiadomości - bardzo dużo psiaków przyjętych, chociaż już od początku nowego roku 4 wróciły do właścicieli - w porówaniu do innych miesięcy i tak sporo. Quote
Asia_Klero Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 PINIUSIA KOCHANA!!!Super-niech bedzie grzeczna;) Quote
Mysia_ Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 U Piniusi wszystko OK.:) Niestety dwa psiaki odeszły za TM :-(:-(:-( Bari - miał nowotwór śledziony :-( i Misiu (kolega z boksu Misia wredziolka, który ma wątek) :-( żeganajcie kochane psiaki [*] :-(:placz: Quote
rotek_ Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 będzie lepiej w nowym roku pamiętam jak w uciechowie w październiku mieliśmy 4 adopcje na cały miesiąc zapsieni po uszy teraz zeszlismy znowu do takiego stanu że wygląda to raczej jak hotel niż schronisko Quote
Bjuta Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 cytat ze strony PSITULSKIEJ Schroniskowe wiadomości: 01.01 - 07.01.2010r. [FONT=Arial] Przyjęto 18 psiaków - 11 z interwencji, 6 przyprowadzonych przez osoby prywatne i jeden piesk wrócił z adopcji, ponieważ jego Pan trafił do Domu Opieki. Z interwencji przywieźliśmy bokserowatą suczkę z ul.Kossaka, małą czarną sunię z ul. Głogowej, kaukaza z ul.Dożynkowej,młodą czarną z białym dodatkami suczkę z ul. Jordana, rottwailera z C.H.Platan, chudego pieska od bezdomnego z Dworca PKP, dużego brązowego-pręgowanego psiaka z ul. Kopalnianej, jamnikowatego czarnego-podpalanego pieska ul. Gen. De Gaulle'a 5, sunię szczeniaka przywiązana do śmietnika na ul. Krakusa, malutkiego brązowego kudłatego staruszka przywiezionego z Gajdzikowych Górek w Rokitnicy i małego czarnego pieska z ul. Mickiewicza 32. [/FONT] [FONT=Arial]Do schroniska ludzie przyprowadzili - suczkę szczenię szostkowłose z ul. Trocera, dużego owczarka niemieckiego z Os. Kopernika, maleńka sunia szczeniak znaleziona w Centrum Zabrza, mała czarna-podpalana suczka znaleziona na ul. Leśnej, duży owczarkowaty psiak znaleziony na terenie Zabrza przez pana z Tarnowskich Gór i czarny szczeniak z ul. Kochanowskiego. Do właścicieli wróciło 6 psiaków - mix labladora Rudolf, bokserowata Kora z ul. Kossaka, owczarek niemiecki Astor, rottwailer z Platana, kaukaz Misiu i duży brązowy-pręgowany Ares.[/FONT] [FONT=Arial]6 psiaków znalazło nowe domy - piesek szczeniaczek trafił do mieszkania w Zabrzu, duży wilczasy psiak do domku z ogrodem w Mikołowie, Dickens do pilnowania obiektu w Gliwicach, Pinia do domku z ogrodem w Głubczycach, Atos do pilnowania firmy w Rudzie Śl. i biszkoptowy szczeniaczek do mieszkania też w Rudzie Śl.[/FONT] [FONT=Arial] Niestety za Tęczowy Most odeszły dwa nasze psiaki - Misiu, który w schronisku mieszkał już ponad 6 lat i Bari, który w schronisku mieszkałod ponad roku - okazało się, że miał nowotwór śledziony zrozległymi przerzutami.[/FONT] [FONT=Arial] Nie przyjeliśmy ani jednego kota, natomiast do nowych domów trafiły trzy - kotka Semi, Ludwiczek i czarny kocurek do mieszkań w Zabrzu.[/FONT] Szczęśćiarze: PINIA: [FONT="]SUCZKA, malutka, młoda o imieniu PINIA, która do schroniska trafiła po wypadku, miała operację, długo kulała na łapkę, ale teraz już z reguły normalnie na niej chodzi. Pinia to niesamowity przytulas, chociaż większość obcych osób na początku chce gryźć to można ją szybko do siebie przekonać, a potem już tylko chce być tulona i dawać buziaki. Pinia uwielbia szybko biegać, jeść, bawić się czym tylko popadnie i szaleć innymi psiakami. Ma króciutką białą sierść w czarne łaty, na pyszczku ma trochę brązowego koloru. Szuka domku, w którym będzie kochanym pieszczochem. Tel. 692 581 343 [/FONT] ATOS: ATOS - to bardzo duży, 2 letni psiak. Został wyrzucony pod schroniskiem, ale udało nam się ustalić jego właścicieli, którzy przestali sobie z nim radzić - okazało się, że jest za duży do małego mieszkania, a oni nie mają dla niego czasu. To psiak tylko i wyłącznie dla osoby doświadczonej, która poświęci dużo czasu na jego ułożenie i wybieganie. Bez problemu zgadza się z innymi psami. Tel. 692 581 343 Quote
Mysia_ Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 dzisiaj jak pisałam ten raport z tygodnia to przeraziła mnie tsa ilośc przyjętych psiaków :( Dobrze, że chcociaż 6 wróciło do swoich właścicieli, bo były to same duże psiaki i mielibysmy naprawdę tragicznie, a tragicznie i tak jest :( Quote
Mysia_ Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 z ogłoszenia dzisiaj domek znalazła Fezi :) Quote
Bjuta Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Fa Fezi??? Ona chyba miała bardzo długi staż w schronisku? Quote
Asia_Klero Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Tak dokladnie ta Fezi-przezyla juz wiele perypetii w swoim zyciu, mam nadzieje, ze teraz znalazla w koncu swoj prawdziwy,kochajacy dom!:) Quote
Mysia_ Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 W schronisku nie była bardzo długo, bo niedługo po tym jak trafiła do schroniska zwiała i zamieszkała u takiej Pani, jednak jakoś chyba nie cały rok temu Pani trafiła do Domu Opieki i Fezi niestety wróciła do schroniska... Pan wczoraj po 9 rano do mnie dzwonił i zaraz tego samego dnia przyjechał po Fezi, na mnie zrobił dobre wrażenie, więc myslę, że będzie wszystko OK. :) Quote
Recommended Posts