doddy Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych poszukuje nowego opiekuna dla 8 letniej amstaffki Agry. AGRA Wiktoria Nadzieja, jest rodowodową amstaffką, wysterylizowaną, po wszystkich szczepieniach. Została znaleziona kilka miesięcy temu w Bydgoszczy, jednak pomimo ogłoszeń, nie udało się odnaleźć jej właścicieli. Agra, według naszych obserwacji jest sunią typowo domową, nauczoną życia w bloku, w miejskich warunkach. Zostawiana sama nie niszczy, nie szczeka, grzecznie czeka na powrót właściciela. Z pewnością jej poprzedni właściciele o nią dbali, o czym świadczy jej stan zdrowotny, a także dobre wychowanie. Agra jest sunią bardzo spokojną, uwielbia się opalać w słońcu jak większość TTB. Szukamy dla niej odpowiedzialnych właścicieli, którzy podejmą przemyślaną decyzję co do jej adopcji. W tym wieku, Agra zasługuje na ostateczny dom, na właścicieli, którzy pokochają ją do końca jej dni. Z uwagi na niesprawdzony stosunek do dzieci i psów, szukamy dla niej domu, w którym będzie jedynym czworonogiem. Obecnie Agra przebywa w hotelu dla zwierząt k. Warszawy. W sprawie jej adopcji prosimy o kontakt pod nr tel: 0501797018 bądź mailem: [email protected] Zapraszamy Panstwa takze do pomocy TTB w potrzebie. www.fundacja-ast.pl Quote
doddy Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Kolejne ogłoszenia Agruszki ukazały się dzisiaj w necie. Oby w końcu los się do niej uśmiechnął. Wyspacerujemy dzisiaj psiaki, to może uda się jakieś fotki dopstrykać. Quote
doddy Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Cisza okrutna niestety z ogłoszeń. :( Quote
doddy Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Agruszka zamieszkała w domu tymczasowym w Białymstoku u Zuzy911. Quote
natalia_aa Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Pozwolę sobie napisać, iż Agra dzisiaj szczęśliwie zamieszkałą w Gdyni u Krzyśka ;) Poniżej krótka relacja ze wspólnej podróży. Zdjęć nie ma niestety, ale na pewno będą Podróż generalnie bez problemów, nie licząc mandatu w Olsztynie Ale ustaliliśmy, że to na szczęście! Gdy dojeżdzaliśmy do Kamili dostałam wytyczne od Krzycha, że rączki w kieszeni i w ogóle to "daj mi się z tym psem poznać, co by wiedział, że będzie mój a nie Twój", zastosowałam się z trudem do powyższej instrukcji i generalnie podczas rozmowy z Kamilą i Martą, Krzysiek ekscytował się psem, ja odpowiadałam za kwestię merytoryczne. Jak się potem okazało całkiem słusznie, bo Krzysiek nie wiele zapamiętał z wizyty Przed podróźą zrobiliśmy sobie spacer do lasu i czas ruszać w drogę. Suczydło wpakowane do bagażnika, dla towarzystwa była kość i zabawki, aczkolwiek Agra nie wykazywała nimi zainteresowana. O samej suce, to rewelacyjny pies, bardzo stonowany i zrównoważony, całą drogę jednakże nie spałą i była bardzo czujna, siedziałą sobie momentami próbująć przedostać się na tylne siedzenie, ale po słownej reprymendzie odpuściła. Pokładała się, ale generalnie 80% podróży siedziała, postój zrobiliśmy w sumie 1 dłuższy na obiad, jeden pod moim domem. Agra próbowałą wyżebrać jedzenie, ale generalnie jej się to nie udało i absolutnie nie była nachalna. Gdy Krzysiek znikał jej z oczu patrzyła w jego stronę, strasznie budujący widok! Auto poznawała bez problemu, wsiadała mega chętnie. Generalnie póki co lalkę możemy opisać w samych superlatywach. Już jutro Agra będzie miała krótki sprawdzian na zostawanie samej w domu w nowym miejscu. Z relacji, jak do tej pory dostałam od Krzyśka, suczydło jest fenomenalne,wysiadłą z auta pod domem, od razu wiedziałą, gdzie ma iść, całe mieszkanie zwiedziła i w pełni zadowolona i szczęśliwa chodzi za Krzychem krok w krok. Krzysiek opisuje ją w samych superlatywach. Podczas zabawy sznurem fanastycznie zareagowałą na komendę siad, po wejściu na łóżko i 3 komendach poszła na miejsce, potem próbowała wejść przednimi łapami czekając na pozwolenie, wystarczyło jedno spojrzenie Krzycha i odpuściła No to chyba na tyle. Quote
Recommended Posts