Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto coś wie o Klubowej Księdze Wstępnej (http://republika.pl/klubpsa/kwreg.htm) i jakie dokładniej wymogi musi spełnić pies by się do niej dostać? Mam goldenka bez papierów ale spełnia wszystkie wymogi wzorca rasy, jest też wolny od dysplazji. Znam jego rodowód ze strony ojca. To naprawdę mądra i bardzo piękna psina i naprawdę szkoda że nie będzie mógł zostawić po sobie rasowego potomstwa. Co mogę zrobić, aby uznano go za rasowego?

Posted
Co mogę zrobić, aby uznano go za rasowego?

TRZEBA BYLO KUPIC PSA Z RODOWODEM :evil:

W Polsce jest wystarczajaco duzo reproduktorow i kolejny nie jest potrzebny. A na marginesie - PKPR niedlugo najprawdopodobniej przestanie istniec :evilbat:

Posted

PKPR - Polski Klub Psa Rasowego. Wejdz na ich strone, to sie troche dowiesz. Generalnie - organizacja zrzeszajaca glownie tzw. czarne owce (czlonkowie wyrzuceni z ZKwP itd.). Z kazdym kundelkiem mozesz u nich zrobic warunki hodowlane, dostaniesz rodowod...

Posted
Z kazdym kundelkiem mozesz u nich zrobic warunki hodowlane, dostaniesz rodowod...

Jeśli to prawda to ja już niec nie kapuję... To po cholere to gadanie rasowy=rodowodowy, po co to uświadamianie ludzi, że nie kupuje sie psów z bagażnika....ręce opadają.

Posted

jak to "po co?"

"organizacje kynologiczna", czy jak to zwal, moze sobie zalozyc kazdy - tak samo, jak i np. organizacje boksu zawodowego "ja, moj szwagier i jego kumpel z roboty", ktora bedzie organizowala walki o "mistrzostwo swiata" miedzy Jozkiem, a Staszkiem spod budki z piwem na rogu :niewiem:

a "uswiadamianie" jest po to, zeby ludzie wiedzieli, ze jesli kupia "rasowego psa" z rodowodem "swiatowej organizacji kynologicznej z siedziba w Strzelcach Opolskich, niestetty nie uznanej przez tych oszustow i przekreciarzy z FCI i ZKwP" - beda sobie mogli tym rodowodem podetrzec...

no, wiadomo co.

i tyle.

Posted

Czyli, że jak będę miała rodowód z PKPr to nie wpuszczą mnie z nim na np. Międzynarodówkę w Warszawie w kwietniu? :roll: Jeśli tak to mnie uspokoiłeś i będę uświadamiać dalej!

Posted

FCI

To moze ja komus taki "rodowodzik"wypisze ?Wezme powiedzmy........300zl :evilbat: .Oplaca sie bowiem w koncu szczeniak z rodowodem kosztuje 1200zl i w gore a bez 600zl.........Czyli masz "rodowodowego"za 900zl ...... :evilbat: :wink:

Posted

Mauso jestem modem ale moderostwem na chleb nie zarobie :wink: .A to co robie ma niska szkodliwosc spoleczna......Zreszta kto by mnie tam chcial miec na karku w sadzie ? :lol:

Posted

Mauso za mna stoi mafia :wink:

Jeden taki zapewne pojedzie ze mna aby mnie chronic przed takim typem ludzi jak ten co byl w Poznaniu przy bulach :wink:

Mauso ja jestem za ciezka aby ktokolwiek mnie poniosl :roll: .I dlatego sie odchudzam.....Aby przyszlemu malzonkowi (jesli takowy bedzie)nie chrupnelo cos w kosciach gdy bedzie mnie przez prog przenosil :lol: :wink:

Posted

carragan mąż to musi mieć karczycho ( będziesz mu siedzieć na karku) :wink:

a z mafiją to uważaj, żeby Cię nie przemodemowali :wink: pfe miało być przemodelowali :lol:

Posted

Pozwólcie, że wrócę do tematu. Wyobraźmy sobie, z jakichś przyczyn zarówno właściciele suki rodowodowej (pięknej) jak i takiegoż tatusia nie mogli ich wystawiać. Pojawiły się przepiękne maluchy. I co, są kundelkami :o Przecież to marnotrawstwo :evil:

Posted

jesli "nie mogli wystawiac" - to nie mozna stwierdzic "czy sa rzeczywiscie przepiekne?" (ba, a co z rasami, ktore dla otrzymania uprawnien hodowlanych musza spelniac dodatkowe warunki w rodzaju szkolenia obronnego na przyklad?).

tak wiec nie ma za bardzo o czym gadac.

Posted

Aga jeśli ktoś ma tak cudną sukę, to zrobienie hodowlanki ( nie championa) jest przysłowiową "bułką z masłem". Wystarczy mieć trzy oceny doskonale lub b.dobre (dla suki) i trzy oceny doskonałe dla psa, z super psami to tylko trzy wystawy.

Zacznie więcej kłopotu i zachodu jest ze szczeniakami.