Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witanko w deszczową niedzielę:)

Księciuniu od 24.12.2011 jest na domowej wyłącznie karmie
jak był młodszy to miał parę razy zmienianą karmę,nic to nie dało
widocznie to jego taki urok:lol:
chrapanie,dyszenie też u Nas jest,a do tego nie raz podczas snu,Oscar zrobi siku

Posted

Na siku podawaj mu żurawinę ;) Moja Tora za szczeniaka miała kilka tygodni posikiwania w nocy :( Pęcherz i badania były ok. Wetka kazała podawać tabletki z żurawiny (dla ludzi, z apteki) i przeszło ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Na siku podawaj mu żurawinę ;) Moja Tora za szczeniaka miała kilka tygodni posikiwania w nocy :( Pęcherz i badania były ok. Wetka kazała podawać tabletki z żurawiny (dla ludzi, z apteki) i przeszło ;)[/QUOTE]

aha dziękuję za radę:)
Oscar siku robi przez sen na tle nerwowym,jego sen bardzo często jest właśnie taki,Oscar warczy,mruczy,pokazuje zęby,łapki mu się ruczają albo macha ogonkiem,a nie raz ma taki wstrząs całym ciałem jak przy padaczce
Oscar tak ma jak skończył 3 lata,i stał się dorosłym psem
miał robione wszystkie badania,jakie mi forumowicze doradziły,i były ok
i właśnie weterynarz powiedział,że on ma je właśnie na tle nerwowym
widocznie podczas snu Księciuniu wszystko przeżywa co się wydarzyło za dnia
nawet nieduże zmiany źle wpływają na niego,19.07.2011 miał taki dziwny atak,piszczał cały czas,nie chciał chodzić,był bardzo smutny i taki lękliwy,przez dzień i noc,ranek już był w tedy ok,na szczęście już więcej taki atak się nie powtórzył
byliśmy z Miśkiem u lekarza,a hodowca Astów z wieloletnim stazem,polecił Nam badanie na Ataxię(chociaż Oscar to kundelek,ale ma rodziców itd)

Posted

[quote name='unikatowydiament']z ukochaną zabaweczką,jeszcze cała:eviltong:

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/513/drewb.jpg/"][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/4554/drewb.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]
Nic dziwnego że cała jak tylko na nią patrzy a bawić się nie może :eviltong:

Posted

Hejka:)

Oscarek wymiziany:)

dzisiaj mój kumpel chciał sobie Księciunia po wyprowadzać na spacerek(a kumpel waży ok 90 kg),i tak się chłopisko namęczył,że po kwadransie mi go oddał.Oscar był za zwykłej obroży,i na spacerku zobaczył koteczka,i dwa pieski
Przemek przyznał mi rację że Oscar się w ogóle nie słucha,jest głuchy jak pień,i ze jest bardzo silny,i mi współczuje
cytat:
"taka biedna chudzinka jak Ty to musi nie źle z tą paszczęką się namordować":angryy:

Posted

no bo Przemek wyprowadzał na spacer Bachusa(typ Amstaffa),i różnica była ogromna,Bachus grzecznie chodzi koło nogi,nawet jak widzi inne pieski czy zwierzęta,ale to nie dotyczy Księciunia,ten to z nami WP ćwiczy:angryy:

no piłeczka to do rozmiarów pieska jest dopasowana,a Chiłki to bawią się piłeczką?

już 4 miesiąc tego roku ,a z mojego postanowienia noworocznego na razie nici:-(

pozdrawiamy:)

Posted

[quote name='unikatowydiament']już 4 miesiąc tego roku ,a z mojego postanowienia noworocznego na razie nici:-(
[/QUOTE]

Ale jeszcze 8 miesięcy przed Tobą, więc głowa do góry ;)