Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

12 marca 2009r.

Piesek został znaleziony w rowie...
W tej chwili przebywa w kojcu u Pana, ktory zajmuje się wyłapywaniem bezdomnych psów.

Biszkopcik ma ok. 5 miesięcy

kontakt w sprawie adopcji: 604 772 303

13.marca 2009r

Mały tafia na dt do Ancyk.

spacerek z tymczasowym braciszkiem

i ze swoim przyszłym nowym "panem" (dzień adopcji)

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

19.03.2010r.

wiadomośc od Pana Mirosława, który adoptował maluszka :smt003

Malec można rzec zadomowiony - je,pije,rozrabia :-)
Byliśmy u weterynarza,odrobaczyliśmy piesiora, a w piątek będą
szczepienia.
Ma jakąś niewielką infekcję uszu, więc trochę trzepie, ale
weterynarz wciera mu maść i niedługo będzie ok - uszale były po prostu brudne.
Pożera kosmiczne ilości ryżu z warzywami i z mięsem (choć kolejność
powinna w sumie być inna ;-) ) ,a zagryza puriną dla maluchów.
Jest jeszcze trochę spłoszony,trzeba uważać na nagłe ruchy itp.,ale
widać ,że jest coraz lepiej.
W załączniku przesyłam zdjęcia z dwóch pierwszych dni - są też
zresztą na moim profilu na nk.
Pozdrawiam serdecznie

Posted

Witam :-)
Psiak zdrów,wszystko ok!
Ma co prawda świerzbowca (uchmanta swędzą),ale już dostał lekarstwo
,jutro idziemy na czyszczenie i będzie po wszystkim.
Odrobaczony,po drugim szczepieniu,więc za dwa tygodnie jeszcze jedno i
już :-)
Psisko wesołe - rojbruje i ZAłATWIA SIę NA DWORZE!!!
Pozdrawiam serdecznie
Mirosław L.

Posted

15.05.2009r.

Chłopak ma sie bardzo dobrze:)

i kawałek maila Pana Mirka :smt003

...straszny z niego czaruś (te oczęta :-) ).
Wszystkich moich znajomych "ma już w garści".

Posted

19.07.2010r.

"Macia" napisał(a):
Niestety kolega znowu jest w schronisku od kilku dni. Tym razem jest bardzo chudy, nie poznalysmy go nawet. Podobno byl widziany kilka razy gdzies w miescie. Mam mieszane uczucia, bo jak na razie nikt sie po niego nie pojawil, a przeciez ostatnio znalazl sie w schronisku. Wiem, ze nie mozna sie skontaktowac z wlascicielem. Mamy jego adres wiec sie tam wybierzemy dzis lub jutro, ale nie podoba mi sie to. Chlopak jest ogolnie wesoly i przyjazny.
Nie moge wstawic jeszcze zdjec wiec moge komus podeslac na maila.

"Macia" napisał(a):
Troche nowych faktow. Podobno wlasciciel pojawil sie juz w sobote, stwierdzil ze to jego pies i musi tylko pojsc po pieniadze, ale do dzisiaj nie wrocil. Pani Malgosia (kierowniczka, to ona dzwonila i jest w kontakcie z Fundacja) wyslala do niego Straz Miejska. Jutro sie dowiem jak to sie skonczylo, ale na pewno bedzie mandat i to zapewne najwiekszy mozliwy. Dodatkowo zebralysmy informacje od kilku osob i na pewno pies byl puszczany luzem. Nasza wolontariuszka slyszala jak ludzie na rynku mowili (wlasciciel mieszka prawie w centrum), ze ten pies czesto tu biega i oni go dokarmiaja. Pokazuje to poziom opieki. Bedziemy czekac na decyzje w sprawie Clifforda , jestesmy w stanie pomoc w ew. transporcie (w zaleznosci od odleglosci finansowo albo osobiscie).

Posted

Chłopaczek od wczoraj jest w hoteliku u ani1979 z FBwP

Tak napisała o nim ania1979:

Chłopak przyjechał późną nocą, całą drogę przejechał w tulony w Patrycję, zresztą Patrycja w nim zakochana. Był tutaj kilka minut i zapakowałam go do samochodu rodziców, pojechał do Prudnika, tam przywitał się wylewnie z Amandą, dostał kolację pokazano mu spanko. Położył się gdy mama do niego podeszła wtulił się w nią i pokazał brzucho...
Na spacerach ciągnie strasznie, choć chudzieńki nie rzuca się na jedzenie je spokojnie, małe ilości. Na razie nic więcej nie wiem, dogaduje się z innymi psami tz z dziewczynkami.

Posted

Z bazarku co prawda nie skorzystamy, ale zobowiazujemy sie jednorazowo przeslac na chlopaka przynajmniej 50 zl. Ustalilysmy, ze skoro zostal zabrany z naszego przytuliska, co nam bardzo w tej chwili pomoglo, mozemy go wiec poratowac. Nie wiem tylko kiedy zostana wyslane pieniadze, bo sa u Ani na koncie wiec musze sie z nia skontaktowac. Chcialam tez przekazac, ze jestesmy pod wrazeniem tak szybkiej akcji. Gratulujemy. Mam nadzieje, ze teraz chlopak trafi do wspanialego domku i tam juz pozostanie.

Posted

Macia napisał(a):
Postanowilysmy przelac 100 zl tylko co wpisac w tytule przelewu? Bo numer konta i dane to domyslam sie ze te z bazarku?

Tak dane do wpłaty te same co w bazarkach. W tytule wpiszcie od kogo jest wpłata i że to na Biszkopta.
Jeszcze raz pieknie dziękuję :)