Wega123 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 12 marca 2009r. Piesek został znaleziony w rowie... W tej chwili przebywa w kojcu u Pana, ktory zajmuje się wyłapywaniem bezdomnych psów. Biszkopcik ma ok. 5 miesięcy kontakt w sprawie adopcji: 604 772 303 13.marca 2009r Mały tafia na dt do Ancyk. spacerek z tymczasowym braciszkiem i ze swoim przyszłym nowym "panem" (dzień adopcji) Quote
Wega123 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 19.03.2010r. wiadomośc od Pana Mirosława, który adoptował maluszka :smt003 Malec można rzec zadomowiony - je,pije,rozrabia :-) Byliśmy u weterynarza,odrobaczyliśmy piesiora, a w piątek będą szczepienia. Ma jakąś niewielką infekcję uszu, więc trochę trzepie, ale weterynarz wciera mu maść i niedługo będzie ok - uszale były po prostu brudne. Pożera kosmiczne ilości ryżu z warzywami i z mięsem (choć kolejność powinna w sumie być inna ;-) ) ,a zagryza puriną dla maluchów. Jest jeszcze trochę spłoszony,trzeba uważać na nagłe ruchy itp.,ale widać ,że jest coraz lepiej. W załączniku przesyłam zdjęcia z dwóch pierwszych dni - są też zresztą na moim profilu na nk. Pozdrawiam serdecznie Quote
Wega123 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Witam :-) Psiak zdrów,wszystko ok! Ma co prawda świerzbowca (uchmanta swędzą),ale już dostał lekarstwo ,jutro idziemy na czyszczenie i będzie po wszystkim. Odrobaczony,po drugim szczepieniu,więc za dwa tygodnie jeszcze jedno i już :-) Psisko wesołe - rojbruje i ZAłATWIA SIę NA DWORZE!!! Pozdrawiam serdecznie Mirosław L. Quote
Wega123 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 15.05.2009r. Chłopak ma sie bardzo dobrze:) i kawałek maila Pana Mirka :smt003 ...straszny z niego czaruś (te oczęta :-) ). Wszystkich moich znajomych "ma już w garści". Quote
Wega123 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 19.10.2009r. Dostałam dzisiaj mailika, więc tak sobie pomyśłam, że foteczką się z Wami podzielę :smt003 Quote
Wega123 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 19.07.2010r. "Macia" napisał(a):Niestety kolega znowu jest w schronisku od kilku dni. Tym razem jest bardzo chudy, nie poznalysmy go nawet. Podobno byl widziany kilka razy gdzies w miescie. Mam mieszane uczucia, bo jak na razie nikt sie po niego nie pojawil, a przeciez ostatnio znalazl sie w schronisku. Wiem, ze nie mozna sie skontaktowac z wlascicielem. Mamy jego adres wiec sie tam wybierzemy dzis lub jutro, ale nie podoba mi sie to. Chlopak jest ogolnie wesoly i przyjazny. Nie moge wstawic jeszcze zdjec wiec moge komus podeslac na maila. "Macia" napisał(a):Troche nowych faktow. Podobno wlasciciel pojawil sie juz w sobote, stwierdzil ze to jego pies i musi tylko pojsc po pieniadze, ale do dzisiaj nie wrocil. Pani Malgosia (kierowniczka, to ona dzwonila i jest w kontakcie z Fundacja) wyslala do niego Straz Miejska. Jutro sie dowiem jak to sie skonczylo, ale na pewno bedzie mandat i to zapewne najwiekszy mozliwy. Dodatkowo zebralysmy informacje od kilku osob i na pewno pies byl puszczany luzem. Nasza wolontariuszka slyszala jak ludzie na rynku mowili (wlasciciel mieszka prawie w centrum), ze ten pies czesto tu biega i oni go dokarmiaja. Pokazuje to poziom opieki. Bedziemy czekac na decyzje w sprawie Clifforda , jestesmy w stanie pomoc w ew. transporcie (w zaleznosci od odleglosci finansowo albo osobiscie). Quote
Wega123 Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Małay nadal w schronie...szukamy dla chłopaka dt... Quote
lusia99 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 A miało być tak pięknie , ech ........ ludzie ......... Quote
Wega123 Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 kto pokocha chlopaczka i da mu domek już na zawsze... Quote
Wega123 Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Chłopaczek od wczoraj jest w hoteliku u ani1979 z FBwP Tak napisała o nim ania1979: Chłopak przyjechał późną nocą, całą drogę przejechał w tulony w Patrycję, zresztą Patrycja w nim zakochana. Był tutaj kilka minut i zapakowałam go do samochodu rodziców, pojechał do Prudnika, tam przywitał się wylewnie z Amandą, dostał kolację pokazano mu spanko. Położył się gdy mama do niego podeszła wtulił się w nią i pokazał brzucho... Na spacerach ciągnie strasznie, choć chudzieńki nie rzuca się na jedzenie je spokojnie, małe ilości. Na razie nic więcej nie wiem, dogaduje się z innymi psami tz z dziewczynkami. Quote
Wega123 Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 zapraszam na bazarek dla chłopaka Nowe bluzeczki :) http://www.dogomania.pl/threads/189714-Bluzeczki-NOWE-na-biszkoptowego-mixa-z-FBwP-do-29.07.2010-KUP-TERAZ!Wyprezedaż!?p=15080617#post15080617 Quote
Macia Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Z bazarku co prawda nie skorzystamy, ale zobowiazujemy sie jednorazowo przeslac na chlopaka przynajmniej 50 zl. Ustalilysmy, ze skoro zostal zabrany z naszego przytuliska, co nam bardzo w tej chwili pomoglo, mozemy go wiec poratowac. Nie wiem tylko kiedy zostana wyslane pieniadze, bo sa u Ani na koncie wiec musze sie z nia skontaktowac. Chcialam tez przekazac, ze jestesmy pod wrazeniem tak szybkiej akcji. Gratulujemy. Mam nadzieje, ze teraz chlopak trafi do wspanialego domku i tam juz pozostanie. Quote
Lidkad Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Biszkopciku,nieustająco trzymam kciuki! oby pomogło... Quote
Wega123 Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Macia, ślicznie dziękuję w imieniu Biszkopcika :Rose::Rose::Rose: Quote
Macia Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Postanowilysmy przelac 100 zl tylko co wpisac w tytule przelewu? Bo numer konta i dane to domyslam sie ze te z bazarku? Quote
Wega123 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Macia napisał(a):Postanowilysmy przelac 100 zl tylko co wpisac w tytule przelewu? Bo numer konta i dane to domyslam sie ze te z bazarku? Tak dane do wpłaty te same co w bazarkach. W tytule wpiszcie od kogo jest wpłata i że to na Biszkopta. Jeszcze raz pieknie dziękuję :) Quote
Macia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Pieniadze zostaly wlasnie przelane. Mam nadzieje, ze to choc troche pomoze. Quote
Wega123 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Macia napisał(a):Pieniadze zostaly wlasnie przelane. Mam nadzieje, ze to choc troche pomoze. dziękuje raz jeszcze :) Quote
Wega123 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Fotki Biszkopta z hoteliku( później zmniejszę fotki, bo chyba trochę duże są...) Quote
Recommended Posts