Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Znajomy polecił mi karmy firmy deuka dog. Jego pies miał problemy z układem pokarmowym ktoś wspomniał mu o firmie specjalizującej się w paszach dla koni produkującej również karmy dla psów. Po zastosowaniu diety składającej się z karmy Naturkost dla dorosłych psów aktywnych sytuacja wróciła do normy. Trzeba zaznaczyć że prędzej próbował wielu karm.

Producent podaje skład:

25% pszenica, 20% mięso drobiowe, 17% ryż, 14% kukurydza, [B]8% mięso jagnięce[/B], 7% tłuszcz drobiowy, 4% wysłodki melasowane, 2% marchew, minerały i witaminy: wit A, D3, E, Miedź.

Cena za 15kg to 123 zł.

Czy ktoś z was zna tę firmę lub karmił swoje psiaki ich karmami ?

Wkrótce będziemy mieli małego Airedale'a i szukam najlepszej karmy dla niego.
Zastanawiam się nad Welpenkost tej firmy.

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

[quote name='Barasso']Witam wszystkich.

Znajomy polecił mi karmy firmy deuka dog. Jego pies miał problemy z układem pokarmowym ktoś wspomniał mu o firmie specjalizującej się w paszach dla koni produkującej również karmy dla psów. Po zastosowaniu diety składającej się z karmy Naturkost dla dorosłych psów aktywnych sytuacja wróciła do normy. Trzeba zaznaczyć że prędzej próbował wielu karm.

Producent podaje skład:

[B]25% pszenica[/B], 20% mięso drobiowe, [B]17% ryż[/B], [B]14% kukurydza[/B], 8% mięso jagnięce, 7% tłuszcz drobiowy, [B]4% wysłodki melasowane[/B], 2% marchew, minerały i witaminy: wit A, D3, E, Miedź.

Cena za 15kg to 123 zł.

Czy ktoś z was zna tę firmę lub karmił swoje psiaki ich karmami ?

Wkrótce będziemy mieli małego Airedale'a i szukam najlepszej karmy dla niego.
Zastanawiam się nad Welpenkost tej firmy.

Pozdrawiam serdecznie.[/QUOTE]

Za dużo tu syfu niepotrzebnego.

Posted

Z tego co ja się orientuję, to jest to skład bardzo porównywalny z innymi karmami "z średniej półki" np. Britem, Arionem, Boschem i dużo lepszego składu pod względem zawartości mięsa to można szukać chyba tylko w Acanie, Orijenie itepe :-)
karmy samej w sobie nie znam

Posted

Ja postawiłam, bo Brit, którego jadły moje psy miał podane równo 28% mięsa, a poza tym tak jak wyżej- ryż, kukurydza, pszenica- więc jakiejś fenomenalnej różnicy jak chodzi o skład to nie widzę ;) chyba, że jest coś jeszcze, na czym się nie znam, a czego nie wyczytam ze składu :) no chyba że mówisz o tej linii Brit Care, tam jest chyba o wiele lepiej jak chodzi o mięso