Jump to content
Dogomania

Choco -nasza czekoladowa lisiczka (strona 96- skoki str. 55, 57

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziś mamy domowe przeżycie.
Mija termin I etapu rekrutacji do gimnazjum przez internet - termin wstępnych zgłoszeń - zgłaszanie swoich preferencji i składanie podania do szkoły.
Krzyś wybrał 8 możliwości w 3 szkołach...

UPS... koniec przerwy - już stoi nade mną mój partner od komputera, ten którego szkolę!
Pozdrawiam Wszystkich Ewa

Posted

dla mnie ten cały system w szkołach jest jakąś porażką już nie powiem kto stoi na czele bo mnie....:angryy:. Zdecydowanie trzeba się trzymac myślami weekendu czerwcowego:razz:

Posted

[B][I][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=DarkOrchid]Witaj Ewuniu !!!:multi::loveu:
Znowu wczoraj nie miałam internetu :angryy:, mało tego prądu nie było po południu przez 2 i pół godzinki.:angryy::mad:
Nie nadążam z odpisywaniem przyjaciołom, a na dodatek mam 3 dzień teściową i nie wiem, jak długo pobędzie u nas.:shake: :diabloti: Jutro jadę z nią do Akademii Medycznej w Gdańsku do okulisty na wypalanie laserem...:roll: To też mnie nie będzie przy kompie kilka godzin...:placz:
Fajnie, że Choco zadomowiła się na wczasach.:loveu::loveu:
Ale podziwiam Twojego TeZecika za odwagę...:p
Jechać tak w ciemno...:shake:
A o szkołę Twojego synka Ewcia nie martw się...;) będzie dobrze...:cool1:
Pozdrawiam serdecznie.:multi:
Trzymaj się kochana.:loveu::loveu:
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B]

Posted

[quote name='marzenna79'][B][I][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=DarkOrchid]
Ale podziwiam Twojego TeZecika za odwagę...:p
Jechać tak w ciemno...:shake:
A o szkołę Twojego synka Ewcia nie martw się...;) będzie dobrze...:cool1:
Pozdrawiam serdecznie.:multi:
Trzymaj się kochana.:loveu::loveu:
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/quote]

Marzenko trzymam kciuki za wizytę!
Mąż lubi tak pojechać w ciemno i wybierać na miejscu ja wolę robić całkiem inaczej czego efekty bywają różne.
W szkole jest byle jak - informatyka jest stracona przez matematykę a dokument z FCE zniknął.... w efekcie wróciłam do domu i szukamy - jest konieczny do złożenia dokumentów najpóźniej jutro w południe!

Posted

Na wyniki egazaminu musimy czekać jeszcze prawie miesiąc a teraz codziennie są sprawdziany, klasówki, prezentacje - trzeba bardzo uważać zeby sobie nie zawalic końcowej oceny.

Posted

Ewa trzymam kciuki za syna, aby nie popsuł sobie końcowej oceny. Tobie wytrwałości.:razz: A mężowi i Czoko to po prostu zazdroszczę tych gór. Fajnie im. :multi: A czy oni pojechali tak rekreacyjnie czy w jakiejś konkretnej sprawie? No i super że trafili na fajnych ludzi, którzy pozwolili z psem się zakwaterować.;)

Pozdrawiam Marta

Posted

[COLOR=black][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3][quote name='martula']Ewa trzymam kciuki za syna, aby nie popsuł sobie końcowej oceny. [/quote][/SIZE][/FONT][/COLOR][quote name='martula']
[COLOR=black][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]A czy oni pojechali tak rekreacyjnie czy w jakiejś konkretnej sprawie? No i super że trafili na fajnych ludzi, którzy pozwolili z psem się zakwaterować.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Pozdrawiam Marta[/SIZE][/FONT][/COLOR][/quote]

[COLOR=black][FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Korbielów to ośrodek OO Dominikanów. Jesienią jest zaplanowany 5 dniowy wyjazd autokarem i trzeba wszystko zorganizować i omówić, a teraz też cały czas coś konkretnego się odbywa - właśnie od dziś do niedzieli.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziś nie mam czasu na aktualności więc przekopiuję Wam notatkę z naszego Bloga:[/SIZE][/FONT][/B]
[B][COLOR=#ff2020][FONT=Times New Roman][SIZE=4]9 maj pierwsza tegoroczna burza [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Popołudniu nad Warszawą szalała pierwsza tegoroczna wiosenna burza... [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ogarnęły mnie wspomnienia - właśnie o tej porze w ubiegłym roku w dniu pierwszej wiosennej burzy odszedł Fox, teraz 14 letnia suczka basenji Asi –Włoszka. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Życie codzienne toczy się w takim pośpiechu że wcale nie zauważałam i nie relacjonowałam jak w moim najbliższym otoczeniu pojawiała się wiosna. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Tuż przed majówką wydawało mi się że słyszałam po drodze do pracy pierwszego słowika, obserwowałam czy na czas matur zdążą zakwitnąć kasztanowce. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Potem wyjechałam na Warmię i przyroda mnie zaskoczyła.... cdn. [/SIZE][/FONT]

Posted

No właśnie tak się dziwiłam ,że Twój mąż się odważył z psem w ciemno jechać....ale szczęśliwie okazało się ,że na fajnych gospodarzy trafił.:loveu:
I to jest to... większość nerwowych psów jak trafia na spokój i brak lęku ze strony obcych to się uspokaja, a strach ludzi budzi niepokój psa , więc pies się stresuje i ze strachu szczeka i tak kółko się nakręca....

Posted

[quote name='Asiaczek']Czoko - Włoszka miała 14 lat, jak odeszła...

Cieszę się, że Czekoladka i Mąż mają tak fajnie. Niechodpoczną i nabiorą sił. A Tobie - wytrwałości.
Pzdr.[/quote]

Dziękuję i przepraszam - już poprawione! Żle zapamiętałam a później nie udalo mi się odnaleźć tej wiadomości.
Zaraz muszę się rozłączyć - Krzyś zmienił GG i nie umiem przełączyć statusu! - co chwilę ktoś coś do Niego pisze a to tylko ja!

W Blogu pojawi się w ciągu kilku dniu codziennie jakaś notatka - poprogramowałam i napisałam kilka nowych wiadomości. Narazie ukażą się same teksty - muszę popracować nad zdjęciami!

Posted

Krzyś wszędzie chodzi z laptopem i w dodatku w nocy dostawił myszkę u znajomych.
Widziałam że nie było gości to poszłam robić coś innego - teraz czeka gotowanie obiadu i działka.

Posted

[quote name='Patka']świętokradztwo jak można zostawić własna odchowaną myszkę ...[/quote]
I mamę w ten sposób pozbawić w weeckend w pustym domu dostępu do
neta - co chwilę włącza mi się nie to co chcę! i nic nie mogę znależć:placz::placz::placz:
Nie mam do niego dziś cierpliwości - włączę sobie inny komputer!
Pozdrawiam Wszystkich Ewa
PS.
Mała i TZ właśnie w tej chwili schodzą z Pilska - dzwonili ze szczytu!!!

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kto zgadnie co to jest?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images21.fotosik.pl/302/31d4934146086360.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Opuścili mnie meżczyźni więc przyszli inni goście[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images21.fotosik.pl/315/3217a8bec5926522.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images21.fotosik.pl/315/c1a0d31b0358acb3.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Niestety jeszcze nie ustaliłam kto to jest:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images20.fotosik.pl/370/0a5e22dbf4828850.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/315/70376d82e30e2706.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Pierwsze zdjęcie ..ściana w łazience?
Drugie i trzecie - jeż!:diabloti:[/quote]

Świetnie rozpoznałaś!
Teraz chyba sama rozumiesz dlaczego mówię o malowaniu tuż po zakończonym pomalowaniu....
Nie wiem na razie co to za ptaszek - wieczór spróbuje poszukać w atlasie!

Bardzo się cieszę z rozwiązania "tajemnicy" Fisi.- narazie muszę sie ewakuować tylko odwiedzam Choculkę - dostałam kilka maili do natychmiastowego zrealizowania!
Wszystkich pozdrawiam Ewa

Posted

[COLOR=DarkOrchid][SIZE=4][FONT=Georgia][I][B]Witaj Ewcia !!! :multi::loveu:
1. fotka - jakaś lamperia... hihihi...
2.Jeżyk igiełkowy leśny...
3.może gil albo jakaś sikora ???????

Ale masz fajnych gości Ewuniu... :loveu::loveu:
Pozdrawiam.
P.S.
Za kim tęsknisz bardziej ??? :cool3:
[/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Posted

Na pocieszenie zanim zakopię się w dokumentach i zniknę zacytuję kolejny odcinek z Bloga:

[FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=#ff2020][B]Wiosna, wiosna, wiosna... cieplejszy wieje wiatr! [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Życie codzienne toczy się w takim pośpiechu że wcale nie zauważałam i nie relacjonowałam jak w moim najbliższym otoczeniu pojawiała się wiosna. Tuż przed majówką wydawało mi się że słyszałam po drodze do pracy pierwszego słowika, obserwowałam czy na czas matur zdążą zakwitnąć kasztanowce.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4] Potem wyjechałam na Warmię i przyroda mnie zaskoczyła.... cdn. [/SIZE][/FONT]

Posted

Wczoraj mimo zabezpieczenia Choculkę dopadł kleszcz - nie udało się go prawidłowo usunąć! Nawet weterynarz nie dał rady!
Dostała jakieś dodatkowe zabezpieczeia! :placz: :placz: :placz:

Posted

Ojejku! Lubię zwierzęta ale kleszcze są dla mnie poza klasyfikacją, niestety!:mad: :angryy:
Biedna Choco:placz: mam nadzieję ,że był to "zwykły" kleszczor....
Są w aptekach specjalne przyrządy do usuwania kleszczy ( coś w rodzaju pompki- ssawki) ale nie sprawdzałam ich skuteczności... jakoś na szczęście kleszczom się nie podobamy

Posted

Na zmianę Frontline i Fiprex.
To w tym sezonie jest pierwszy zauważony wbity kleszcz.
Do usuwania mamy wypróbowane kleszczyki - te mniejsze. Pompeczka była za słaba.

Upał jest taki ze zaraz idę do innego budynku! - pracuję w pomieszczeniu o lepiej izolowanych ścianach i w cieniu i tam jest chłodniej ale tam nie ma neta! - już czeka kolega, którego szkolę!