Agama Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 czy chodzi o podanie preparatow czy o zbadanie ich ilosci:crazyeye: Quote
Dinusia Posted May 27, 2006 Author Posted May 27, 2006 Jeszcze cos "odkrylysmy" ;) bo to jest w koncu jescze szczeniak i nie mial usztywnionego kregoslupa ;) kolezanka chodizla z nim wiecej po gorach i ise juz usztywnil ale czasem jeszcze jest luzny i "chodiz" na boki to wtedy wlasnie tak smiesznie chodzi sztywno tak wiec od tego rowniez to zalezy :) Quote
sylwia i boksery Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Nie sprecyzowałam-przepraszam-chodzi mi o zbadanie krwi na poziom magnezu,fosforu,wapnia itp. Quote
dorinia Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 nie zna sie na tej rasie ale sztywny chód tylnych kończyn i rzucanie doopka na boki-to objawy dysplazji-chcę się mylić ale czy nie jest prościej zamiast gdybania pójśc do dobrego weta-ortopedy i wyjaśnić sprawę? Quote
sylwia i boksery Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Niedobór makroelementów typu magnez daje podobne objawy do dysplazji ,więc warto zacząć od badań krwi-to zleci na początek każdy szanujący sie lekarz. A gdyby tutaj było wszystko ok-to oczywiscie wizyta u ortopedy jest następnym krokiem. Agama-nie ma za co. Quote
Dinusia Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 Pies mial niedawno robione badania krwii wszytko jest ok a poza tym juz jest wszystko ok a dysplazji nie da sie wykryc bez przeswietlenia... :/ Quote
Recommended Posts