anetek100 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 z tego co rozmawiałąm, to ona jest taka ostrożna na spacerze, ufa coraz bardziej fajna sunia nie wiem może akurat jak stoi ale raczej lękliwa nie jest..tyle wiem Quote
feliksik Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 super że jest odzew - wreszcie moja praca nie poszła na marne, bo już wątpiłam czasami. A te domki będziecie sprawdzać? Quote
agnieszka32 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 A czy ona musi nosić tą okropną kolczatkę? Quote
anetek100 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='feliksik']super że jest odzew - wreszcie moja praca nie poszła na marne, bo już wątpiłam czasami. A te domki będziecie sprawdzać?[/QUOTE] domek jak nadal będzie zainteresowany to będzie sprawdzany przez dwie osoby - Panią, która sunią się opiekuje - opłaca jej hotel oraz Pania Ewe z Łomianek co ma swoje przytulisko [quote name='agnieszka32']A czy ona musi nosić tą okropną kolczatkę?[/QUOTE] kolczatka z tego co wiem jest zakładana tylko na spacer, ale jeszcze podpytam o to Quote
Buell Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Powoli niunia zaczyna kanarka przypominać... A kolczata fuu... Quote
Kundel_Bury Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Nie wygląda na szczęśliwa... A ta kolczatka to na złom! Quote
anetek100 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 rozmawiałam z Panią ktora znalazła sunię....Elza reaguje początkowo bardzo nerwowo na obych nawet szczerzy ząbki...ją polubiła i wychodzi chętnie na spacerki, ale z wieści lepszych...od czterech tygodni przyjeżdżają do hotelu mili Państwo mieszkający w Warszawie...mają dwie córki w wieku ok16 lat, rodzina podobno bardzo angazuje sie w chęc zaadoptowania suni....są jak tylko mogą, wyprowadzaja na spacery w obecnosci opiekunki, ale powolutku staraja sie odzwyczaic od jej obecnosci...ostatnio dwa razy byli juz z sunia na spacerku sami, bez nikogo, ale blisko w razie czego...sunia daje się juz poglaskac, nawet lize rękę gdy juz smakolyku na niej nie ma...także pozwala sie już dotknąć bez zachęty....sa zdecydownai ją adoptować,dlatego jeżdżą by przekonała sie do nich...młodzież podobno bardzo dobre wrażenie zrobila, odnosili się z szacunkiem do rodzicow, do Elzy i ogolnie w rozmowie o zwierzętach...nie naciskają, po prostu przychodza by sunie poznac, oswoić ze sobą....mieszkanie jak dobrze zrozumiałam w bloku, no ale widac, że im zależy chociaż wiedzą, że jest nieufna, początkowo wręcz kłapiąca...sunia poza tym jest karna, słucha się opiekunki, zobaczymy co z tego wyniknie, jak coś jestem w kontakcie.. Quote
anetek100 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 jesli będę wiedziała coś więcej od razu napiszę:) Quote
anetek100 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 ehhh no wieści nie mam dobrych.......Państwo, ktorzy przychodzili do Elzuni nadal ja wręcz kochają...chodzili codziennie, dzieci nawet z lekcji zwalniały się, by iśc do niej i być jak najdłużej....byli przygotowani na to, że jest nieufna, że różnie reaguje, nikt ich do niczego nie namawiał, ale.....niestety wczoraj na spacerze Elza rzuciła się z zębami do corki...dobrze,że dziewczyna miała długi rękaw i grubą kurtkę....niestety sunia już kilka razy szczerzyła zęby na dzieci, ale nie rezygnowali...wczoraj jednak atak byl dośc groźny już i niebezpieczny:(Elza zatem nie lubi dzieci, z innymi psami tez niezbyt, koty podejrzewwam także niemile widziane będą...za to uwielbia mężczyzn....dobrze czuje się w ich obecności.Do rodziców była super, tuliła się już po pewnym czasie, nawet mordka przy ich twarzy była, a dzieci niestety ..... z innych spraw, Pani Beata uczy ją chodzenia na długiej lince, już ładnie spaceruje....siad, zostań, stój umie..bardzo karna i mądra...także najlepiej dom z ogrodem, bo w bloku mogą byc inne psy, dzieci, no ale nie jest to jakiś warunek....do kogoś, kto umie z takim psem postepować,najlepiej obecnośc mężczyzny...będą łądniejsze fotki...chyba tyle..gdyby ktoś chciał porozmawiać z Panią Beatą oczywiście można zadzwonic, podpytać..Państwo ze łżami w oczach musieli zrezygnować, chociaż tak naprawdę do końca nie chcieli tego robić....powiedzieli, że jak oswoją sie z tą porażką - chociaż to moim zdaniem nie porażka, bo starali się, dali jej serce mimo wszystko, chcą adotpować innego ,może nawet z przytuliska od P.Ewy z Łomianek...jest jeszcze dom zainteresowany ale w Zgorzelcu..Pani ma duuuzy teren, ale i dominującego psa dużego, jest starszy, ale jednak ma charakterek...dzwoni i wysyła maile z zapytaniem co u Elzy...dzisiaj Pani Beata będzie rozmawiala z tą osobą Quote
fioneczka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 pan ze zgorzelca ? coś bliżej na temat pana ? Quote
anetek100 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 hehe Pani może źle napisałam....niewiele wiem...tylko, że ma dom z dużym ogrodem, jednego dużego psa chyba w typie doga i co i rusz pyta o sunię....jednak to kawał drogi i dlatego jest na telefonie....jak coś się dowiem więcej dam znać.... Quote
anetek100 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 jeśli będę coś wiedziala dam znać...albo jakmowialm mozna dzwonic do tej Pani, ona chetnie opowie o Elzie:)powiem jej, że jest osoba ze zgorzelca:) Quote
anetek100 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 mam nowe zdjęcia sunieczki, ale sliczna jest..jutro wstawię Quote
anetek100 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 chyba nie będzie widać zdjęć:(..jesli nie widać, może mógłby ktoś wstawić?przesłałabym na maila [IMG]http://i54.tinypic.com/2d8nkw8.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/wuj9sm.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/jpyo8m.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/fvzree.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/mkvhp5.jpg[/IMG] widac, ze troche sploszona, niepewna nawet po ogonku...ale różnica dobrze, że w wyglądzie i jej sile jest Quote
anetek100 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 no na razie ja tez widze, ale czasami nawet z aukcji allegro mi znikają...no może tutaj nie:) Quote
Buell Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Widać i zdjęcia i różnicę w porównaniu do tego jak wyglądała kiedyś... Tak trzymaj laleczko! Quote
anetek100 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 sunia ma ciutkę upiekszone allegro....i opcje wyświetlenia aukcji na samej górze w swojej kategorii [URL]http://allegro.pl/elza-jak-mniejszy-dog-czeka-na-dom-i1328624230.html[/URL] Quote
baster i lusi Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 oby ja ktoś wypatrzył ,ona na to zasługuje. Quote
feliksik Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 kochani chciałabym zaprosić na wątek Dick'a, który został bohaterem roku 2010 a jest bezdomny [url]http://www.dogomania.pl/threads/81546-CK-Dick-Honorowy-Dawca-Krwi-uratował-innemu-psiakowi-życie!Wciąż-czeka-na-Dom.../page34[/url] Quote
anetek100 Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 no niestety cisza:(bardzo dużo było wcześniej telefonów z onetu,a teraz niestety cisza Quote
Recommended Posts