Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może wie ktoś ile jest mniej więcej appenzellerów w Polsce? Hodowli? Ja narazie czytałam o appenzellerach z Wajtatówki i z Czadori. I zastanawiam się czy w Polsce są jeszcze jakieś hodowle. I jak myślicie która hodowla jest najlepsza? Może ktoś ma appenzellera? Jak tak to może coś o nim opowiedzieć jak może :cool1:

• 2 weeks later...
Posted

Witaj , Ja mam przepieknego appenzellera z hodowli Pani Ireny Rynkiewicz z Warszawy - Janosik z Wojtatówki. Janosik ma juz skonczone 2 lata jest Mł championem Polski oraz Championem Polski.Psy z tej hodowli sa naprawde piękne, zadbane, szczepione i co najwazniejsze socjalizowane.Pani Irena jest przemiłą osoba oraz pasjonatką tej rasy wie o nich wszystko i bardzo duzo sie od niej nauczyłam gdyz jest życzliwa i pomocna - zawsze.
Appezeller jest w Polsce psem bardzo rzadkiej rasy , a szkoda bo nie znam innej tak wspaniałej rasy.Pies jest prawdziwym przyjacielem rodziny dla niej zrobi wszystko , całą rodzine traktuje jak swoje stado i dzielnie je broni oraz pilnuje.Na spacerach zagania nas abysmy trzymali sie razem nie pozwoli dziecku odejsc od nas zbyt daleko gdy corka chce oddalic sie on zaraz zagradza jej droge i szczeka , stoi tak przy niej dopoki sie nie zblizymy.Pies tej rasy nie jest szczekliwy , szczeka tylko jak ktos obcy chce wejsci na posesje .Bardzo dobrze traktuje dzieci ,ale do obcych jest nieufny nie pozwala sie obcym głaskac .Jest posłuszny i bardzo bardzo mądry uczy sie wszystkiego w mig. To od nas zalezy co bedzie potrafił on zgadza sie na wszystko i pracuje bardzo chętnie.W domu jest niekłopotliwy , kocha wszelkie szaleństwa na dworze , jak damy mu sie wybiegac na spacerze wtedy nawet nie wiemy ze mamy psa w domu. Moj Janosik skonczył wiele kursów na posłuszeństwo wszystkie z najlepszymi ocenami , ma także szkolenie na psa obronnego i stróżujacego jest to dowód na to ze naprawde pojmują wszystko w locie . Jak masz jakies konkretne pytania to pisz ja bardzo chetnie na wszystkie odpowie bo jezeli zalezy Ci na idealnym psie to appenzeller taki jest ( nie jest to typ mordercy ale wnioskuje ze nie o takiego Ci chodzi).Pozdrawiam i zapraszam na strone Janosika. [url]www.appenzeller-reproduktor.pl[/url]

• 2 months later...
Posted

Tak Pani Irena z Wojtatówki ma duże doświadczenie i warto u niej kupić szczeniaka, ale nie prędko się tam urodzą.
Czandoria to duża hodowla, ale jest prowadzona przez ludzi którzy bardzo poświęcają się swoim psom.
Oprócz tego jest Kujawski czar - nie znam tej hodowli osobiście.
W tą sobotę urodziły się szczeniaki w hodowli z odtockeho dvora na Słowacji.
Moja sunia która ma 2 lata pochodzi z tej hodowli. Teraz hodowca powtórzył krycie z przed dwóch lat.
Moja Amanda odnosi sukcesy na wystawach i w szkoleniu. Być może my założymy domową hodowlę, kto wie.
Jeżeli chodzi o szczekanie to nie jest prawda.
Appenzeller szczeka jak się nakręci na zabawę. Poza tym nie szczeka bez potrzeby. Inne psy w okolicy ujadają pół nocy a ona głównie nasłuchuje.
No chyba że ktoś obcy podejdzie do płotu wtedy robi swoje uuuuuuu. Sąsiadów nie obszczekuje.

• 6 months later...
Posted

[quote name='asia78']Tak Pani Irena z Wojtatówki ma duże doświadczenie i warto u niej kupić szczeniaka, ale nie prędko się tam urodzą.[/QUOTE]

Masz może informacje dlaczego?

Próbuję wejść na stronę tej hodowli, ale wyskakuje mi komunikat o zawirusowaniu witryny. Czy ktoś może mi podrzucić mail lub nr telefonu do tej hodowli?

Z góry dziękuje :)