Owieczka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Moi znajomi poprosili mnie o pomoc w znalezieniu domu dla suni husky która długo błąkała się u nich po wsi... Wzieli ją do siebie, odkarmili i znaleźli dom ( na miare ich możliwosći) sunia poszła na łańcuch. Po tygodniu wróciła... miała obtarte przednie łapy z sierści ( musiała zawisnąc gdzies na płocie) uciekła... Znajomi nie mogą jej zatrzymać bo nie maja ani miejsca ani możliwosci trzymania husky, Alsaka dusi kury ( a u nich kur mnóstwo) do tego mały, słaby kojec w którym sa juz dwa psiaki i trzecia Alsaka znowu na łańcuchu bo wyłazi... Nie mamy gdzie jej trzymać ani gdzie zabrać. Nikt nie chce takiego psa w okolicy, jedynie gdzie moze iśc ostatecznie to na łańcuch... :-( Ostatnio sunia rozwaliła bude, nie wiadomo czy nie jest w ciąży... :-( Pomocy !!! oto Alsaka Alaska to bardzo łagodna i miła sunia, troszke zastraszona ale lubi dzieci :) Musiał ja ktos bic bo się boi gwałtownych ruchów i krzyku... Alasaka przy ludziach cały czas ma skulone uszka... ładnie je stawia dopiero jak czuje się bezpieczniejsza, najchętniej przy małej Julce - córeczce moich znajomych. Alaska to młoda sunia ok 1-2 lat. Lubi pieszczoty i dała ze soba zrobić prawie wszystko. Zaglądałam pod ogon, do pyska, w uszy i razem z cioteczkami wyciągnęłyśmy ok 40 kleszczy... A Alaska stała jak cielak , czasami tylko się ciut kuliła. Nie warknęła, nie pisnęła , nic... Alsaka przebywa w okolicach Nowego Miasta n.Pilicą bardzo prosze o pomoc bo znajomi nie mają co z nią zrobić a mieszkają u rodziców... wiecie jak to na wsi... :-( Alasace grozi powrót na ulice... Quote
argusiowa Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 dziewczyny przeszukajcie wątki zaginionych haszczaków wydaje mi się że jakiś czas temu trafiłam na wątek zaginionej suni o dwukolorowych oczach ... może to ta? Quote
piechcia15 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Boże czy to małe nieszczęście na zdjęciu też jest w kojcu???:( Quote
piechcia15 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 przede wszystkim dajcie ją na wątek huskich w potrzebie musi się znaleźć jakieś pilne miejsce dla niej, już chyba lepiej ma w schronisku niż na łańcuchu:( tzn zależy w jakim schronisku:( Quote
Owieczka Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Cioteczki ONa jest puszczana i sporo biega, dobrze ja karmią itd ale nie ma tam miejsca na takiego psa :( Znajomi się zlitowali i na moją prośbę przetrzymaja ale to nie warunki na husky :( Oni dobrze o tym wiedzą... cały czas dopytują się kiedy ją zabiorę... Tu jej się krzywda nie dzieje, no za wyjatkiem tego siedzenia na łańcuchu ale Ona chodzi po siatce i płocie więc tak jest dla niej bezpieczniej :( To rany po wędróce po płocie jak się zakleszczyła między szczeblami i sąsiad ją ściągał z płotu... ( jeszcze przed złapaniem) Quote
Owieczka Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='piechcia15']Boże czy to małe nieszczęście na zdjęciu też jest w kojcu???:([/QUOTE] Ten malusi czarny piesek mieszka w domu :) Quote
piechcia15 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 a czy pokazałaś ją dziewczynom od huskich? może zrobić by jakaś pilną zrzutkę na jakiś tymczas, albo wśród znajomych się rozejrzyj, może ktoś mógłby ja przygarnąć do czasu adopcji. Jeśli mają domek. Jakieś ogłoszenie do gazety, ogłoszeni ana słupach porozwieszać, ze znaleziono i szuka domu, szkoda tylko że nie ma sterylki:( Quote
nika28 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 A może sterylkę dałoby się załatwić tu : http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-ZMIANA-KONTA-!!!/page77 Dziewczyny na pewno pomogą. Quote
Owieczka Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Suczka w domu . Wątek do zamknięcia. Quote
Recommended Posts