magda z. Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 biduleczka tyle zmian, ale jescze nie wie jakich dobrych:) Quote
dineh Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 w takim razie ciekam :)...i trzymam kciuki żeby była spokojna ta podróż :) Quote
anett Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Misia dojechała do hoteliku po 18stej; podróż minęła spokojnie; jak dziewczyny napisały największe problemy były z opuszczeniem budy i wejściem do samochodu. Właśnie odebrałam wiadomość od Wiosny, że[FONT=Arial][SIZE=2] Miśka na razie wystraszona, leży i stara się jakoś zorientować się w tym wszystkim, co ją dzisiaj spotkało. Ale jest spokojna, potrzebuje tylko czasu. Będzie dobrze:happy1::happy1: Strasznie się cieszę, że Misia już bezpieczna i [B]OGROMNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM za wsparcie[/B]:loveu::loveu:[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2] Konto dla Misi to bezpośrednio konto hoteliku: [B]50 1050 1171 1000 0090 6511 3012 3RD-POLE.com - Patryk Grunt Sierosławice 18 46-220 Byczyna [/B]Wklejam również do pierwszego postu. Koszt transportu to 330zł, Malibo wysłałam PM DZIĘKUJĘ!!! [/SIZE][/FONT] Quote
kasia310 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 To cudownie, że dobrze zniosła podróż:multi: cieszę się, że jest już na miejscu i czekam na kolejne wieści:lol: Quote
wiosna Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dzień dobry! :) Misia już jest dużo swobodniejsza niż jeszcze dwie godziny temu, chodzi sobie, podchodzi do nas i do Patryka, nawet zamiast jeść wąchała moje plecy i podchodziła to z jednej, to z drugiej strony zaglądając nieśmiało. Pochodziła chwilę po wybiegu, narazie na smyczy, aby nie było kłopotów z późniejszym złapaniem, poznała Chojraka i polubiła go od razu - Chojrak jako dżentelmen wylizał jej pycholo na dzień dobry, wkupił się więc momentalnie w jej łaski i stał się przewodnikiem w tym nowym, obcym jeszcze świecie. Ogólnie sunia jest milutka, określiłabym ją raczej jako nieśmiałą, a nie przerażoną. Sądzę, że za kilka dni z tego wielkiego strachu nie zostanie już bardzo wiele. Czy Misia jest wysterylizowana? Quote
Lu_Gosiak Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 ale super:):) i moj Chojraczek juz ma panienke do towarzystwa:) Quote
kasia310 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 [quote name='wiosna']Dzień dobry! :) Misia już jest dużo swobodniejsza niż jeszcze dwie godziny temu, chodzi sobie, podchodzi do nas i do Patryka, nawet zamiast jeść wąchała moje plecy i podchodziła to z jednej, to z drugiej strony zaglądając nieśmiało. Pochodziła chwilę po wybiegu, narazie na smyczy, aby nie było kłopotów z późniejszym złapaniem, poznała Chojraka i polubiła go od razu - Chojrak jako dżentelmen wylizał jej pycholo na dzień dobry, wkupił się więc momentalnie w jej łaski i stał się przewodnikiem w tym nowym, obcym jeszcze świecie. Ogólnie sunia jest milutka, określiłabym ją raczej jako nieśmiałą, a nie przerażoną. Sądzę, że za kilka dni z tego wielkiego strachu nie zostanie już bardzo wiele. Czy Misia jest wysterylizowana?[/QUOTE] To super wieści:loveu: dziękuję Wiosna:lol: cieszę się, że ma kumpla, to dobrze, że tak szybciutko się zaprzyjaźnili, całusy dla Chojraka za opiekę nad Misią:calus:i oczywiście buziaki dla Misiuchny:kiss_2: Misia nie jest wysterylizowana. Quote
magda z. Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Witaj Wiosna:) Miśka pozytywnie rozpoczęła swoje nowe życie i jeszcze ma takiego kumpla. Poza schroniskiem szybko dojdzie do siebie, jak już takie postępy zrobiła. Z psami tez powinno był łatwo - w schronisku jako duży pies trafiła najpierw na zbiorówkę, a tam nie ma zmiłuj i obrywała. Teraz jest inaczej:) ale się cieszę, że ma taką opiekę. Quote
dineh Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 strasznie się ciesze że tu takie dobre wieści :) Quote
lolka Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Misko nasza glzdusio, najgorsze już za Tobą.....teraz same radości i szczęście Cię czeka dziś udało się tzn. mam taka nadzieje, wyadoptować nasza hotelową Lalkę.....więc w końcu odetchniemy finansowo i będziemy wspierać Miśke ile tylko zdołamy Quote
agata51 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Teraz już będzie dobrze... Lada dzień będę wysyłać kasę dla Nadine, to dorzucę swoją dyszkę dla Misi. Quote
Lu_Gosiak Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Miska podobno to bardzo mily psiak, podchodzi do Wiosny sie miziac:) Wiosna mowi, ze wcale nie jest taka wystraszona.... z Chojrakiem sie bardzo polubily Quote
magda z. Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Widać ludzia je było potrzeba normalnego i spokojniejszych warunków. Quote
anett Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 Udało mi się na sekundę dorwać do kompa... Ewidentnie Misia odetchnęła od razu po zabraniu ze schronu - Chojrak wyciągnięty z mordowni przez wiele tygodni przełamywał swój strach. U Miśki to warunki budziły przerażenie a człowiekowi okazało się, że bardzo chciała zaufać...:lol: Prosiłam oczywiście Wiosnę o zdjęcia żeby popodziwiać Misiunię na zielonej trawce:lol::loveu: Quote
magda z. Posted June 19, 2010 Posted June 19, 2010 anett pyknij mi proszę nr konta, bo skończyłam bazarek i prześlemy 20zł Misiulince:) Quote
anett Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Magda nr konta jest w pierwszym poście;) Dzięki bardzo:lol::lol: [B][FONT=Arial][SIZE=2]50 1050 1171 1000 0090 6511 3012 3RD-POLE.com - Patryk Grunt Sierosławice 18 46-220 Byczyna [/SIZE][/FONT][/B][FONT=Arial][SIZE=2]Jest to konto hoteliku, Wiosna raz na 2 tygodnie wstawiać będzie rozliczenia[/SIZE][/FONT][B][FONT=Arial][SIZE=2]. [/SIZE][/FONT][/B][FONT=Arial][SIZE=2]Powoli [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]trzeba byłoby też pomyśleć o sterylce[/SIZE][/FONT][B][FONT=Arial][SIZE=2] Prosimy o wsparcie dla Misi... [/SIZE][/FONT][/B] Quote
magda z. Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 anett do mnei to teraz wielkimi literami... Jak ogarnę to co mam skończyć pisać, to podliczę bazarek i prześlę. Ja dopiero na początku lipca wystartuję z nowymi, bo teraz nie dam rady Quote
anett Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Ja jeszcze w przyszłym tygodniu będę niestety tylko z doskoku na dogo ale potem wezmę się intensywnie za reklamowanie Miśki:lol: Najważniejsze, że Misiunia już bezpieczna i odzyskuje wiarę w ludzi u Wiosny:lol: Quote
wiosna Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Na dzień dobry przepraszam za brak zdjęć :roll: Obiecuję, już niedługo, ale naprawdę nie zdążyłam. Misia jest coraz milsza, przychodzi się przytulać. Nieśmiało, delikatnie, ale jednak :loveu: Jak bawiłam się z Chojrakiem to mnie nawet przeraziła, bo chcąc się bawić złapała mnie zębami za nogę :razz: Rozliczenie Misi: 15.06.2010 -330,00 transport 15.06.2010 -180,00 hotel czerwiec 17.06.2010 +330,00 transport 17.06.2010 +50,00 Malibo57 +30,00 od nas na sterylkę ;) Quote
magda z. Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Misiolinka pewnie o Chojraka zazdrosna;) to nam sie parka zrobiła. Ona tak dawno nie miała kontaktu z normalnymi ludźmi, więc pewnie nie do końca wszystkie reakcje ma przemyślane... Ja bazarek podliczę, jak jescze jedna osoba mi wpłaci -dzisiaj zaproponowała wzięcie rzeczy w opcji kup teraz, które nie poszly w terminie, dzięki temu będzie cosik więcej dla Misiulki:) Quote
anett Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 [quote name='wiosna'] ............ Misia jest coraz milsza, przychodzi się przytulać. Nieśmiało, delikatnie, ale jednak :loveu: Jak bawiłam się z Chojrakiem to mnie nawet przeraziła, bo chcąc się bawić złapała mnie zębami za nogę :razz: ............ +30,00 od nas na sterylkę ;)[/QUOTE] Malibo dziękuję jeszcze raz!!:loveu: Wiosna dzięki bardzo za wszystko!!:loveu: Ile u Was kosztuje sterylka? Nie myślałam, że Misia tak szybko się przełamie:multi: byle nie za bardzo... hmm to złapanie zębami mam nadzieję, że tak jej się wymsknęło:razz: Quote
wiosna Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Eee, tymi zębami to ona tak w zabawie, żartem ;) Ale paskuda z niej potworna! Zeżarła cały dach od budy, deska po desce, poodrywała, połupała na kawałki i porozrzucała, i dawaj następną.. oghhh.. :roll: Jutro będą reperacje, mam nadzieję, że to nie będzie jej stałym nawykiem, bo będę musiała ją przenieść do budynku (gdzie nie ma tyle do niszczenia). Ale zobaczymy, jestem dobrej myśli. Ogólnie psinka jest bardzo przymilna, przychodzi się przytulać, a jak jej nie głaskam to mnie nosem szturcha ;) Quote
magda z. Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 w schronisku nie zjadała budy... może tak odreagowuje zmiany i to tylko chwilowe bedzie, oby. Quote
wiosna Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Sterylka to na pewno ponad 200zl, ona jest duza. Za Nadie w ubeglym tyg placilismy 230zl. Bede negtocjowac jeszcze z nasza wetka koszty sterylek, moze mi sie uda jakas stala bezdomniacka hurtowa nasza znizke zalatwic ;) Mam ja umawiac? Moze warto na sterylkowej skarbonce poprosic o pomoc? Quote
Recommended Posts