Delph Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 W środę (2 czerwca) wieczorem na działkę znajomej przybłąkał się piękny psiak. Szukanie w okolicy właścicieli nic nie dało, mieszkańcy pobliskich miejscowości psa nie znają. Psiak ma na szyi brudny wytarty ślad po obroży lub łańcuchu. Jest piękny, łagodny, zgadza się z psami, nie reaguje na koty i małe zwierzęta (ma kontakt ze świnką morską). Oceniamy go na około 3 lata. Został znaleziony w okolicach Sierpca, po kilku dniach pobytu na działce koleżanka przywiozła go ze sobą do Warszawy. Pilnie szukamy dla niego domu! Opis przysłany przez koleżankę: "Psiak jest bardzo łagodny w stosunku do ludzi, ufny i spokojny, Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, chodzi krok w krok za nami i upomina się pieszczot. Nie okazuje agresji w stosunku do innych zwierząt. Weterynarz ocenił go na kilka lat, ma założoną książeczkę i zrobione szczepienie na wściekliznę. Psiak bardzo szybko się uczy i jest posłuszny." Quote
Delph Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Podnoszę, może on jednak się komuś zgubił?:roll: Quote
Laura1108 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Nie może być taki piekny i porzucony ... ? Do góry biedaku . Potrzbne są tylko ogłoszenia czy cos jeszcze ? Quote
Delph Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Ogłoszenia i bardzo pilnie domek, właściciele posesji nie zgadzają się, żeby koleżanka miała psa :-( Wielka szkoda, bo to wynajęte mieszkanie w domu z ogrodem, psiak miał by tam dobrze, nie rozumiem decyzji właściciela domu, ale nic na to nie poradzimy :-( Quote
Delph Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Koleżanka dostała ultimatum od właścicieli domu, czas psa się kończy i nie może go zatrzymać na dłużej :placz: Inaczej będzie się musiała wyprowadzić. Błagam, pomóżcie w ogłaszaniu, ja mam totalne urwanie głowy, nie nadążam teraz ze wszystkim :-( Namiary do ogłoszeń: tel. 603100932 mail: [email protected] Quote
Marta67 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 kurcze, kolejny taki problem... :( a nie da się właścicieli ubłagać żeby jeszcze chwilę choć dali? może to by pomogło trochę wiecej czasu? Quote
Delph Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Kilka dni jeszcze dadzą, jeżeli ruszymy z ogłoszeniami i będzie widać, że domek jest poszukiwany. Sytuacja jest już napięta, niestety :( Quote
Delph Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Sytuacja wygląda kiepsko, psiak przekopał kawałek ogródka i właściciel jest wściekły :( Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu... Quote
kameralna Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Delph napisał(a):Sytuacja wygląda kiepsko, psiak przekopał kawałek ogródka i właściciel jest wściekły :( Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu... Właściciel jest wściekły, bo pies przekopał mu ogródek. Ja też jestem wściekła, gdy słyszę o takich "właścicielach". Moja sunia lubi bawić się w ogrodniczkę nie mam zatem ogródka jak z żurnalu, ale mam kochanego czworonożnego dzieciaka :loveu: Podbijam psiunia. Quote
Delph Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 No tak, tylko że to nie jest ogródek koleżanki, a właściciela domu, który od początku wynajmu lokum jasno stawiał sprawę - żadnych psów i kotów :( To tak jakby Twój pies zniszczył ogródek sąsiadowi, a Ty byś i tak go tam cały czas puszczała... Sytuacja jest co raz gorsza, tych ludzi nie da się przekonać, koleżanka próbowała już nie raz, bo bardzo chciałaby mieć psa lub kota, wychowywała się w domu w towarzystwie wielu zwierząt i wcale nie jest dla niej łatwa obecna sytuacja. Związała się już z psiakiem i jest jej ciężko :( Quote
kameralna Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Rozumiem. Ciężka sprawa. Gdzie piesek ma już ogłoszenia? Quote
Delph Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Wykupiłam mu ogłoszenia na bazarku http://www.dogomania.pl/threads/187561-25-OG%C5%81OSZE%C5%83-tylko-za-6-z%C5%82!!-Na-powodziank%C4%99-Ziv%C4%99-kt%C3%B3ra-zbiera-na-hotel.-Do-30.VI. Sama na razie nie mam kiedy mu zrobić :( Quote
Delph Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Cisza, nikt nie dzwoni z ogłoszeń :( A to taki cudowny psiak... Quote
kameralna Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Delph, jak trzeba jeszcze ogłoszeń, to daj znać. Potrzebny będzie tekst i urocze zdjęcia :) Quote
Delph Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Baaardzo potrzeba ogłoszeń, dziękuję kameralna :lol: Zdjęcia są tylko te co w pierwszym poście, tekst wyskrobałam taki, ale można zmienić: Laki to piękny młody pies, bardzo łagodny w stosunku do ludzi, ufny i spokojny. Lubi kontakt z człowiekiem, dopomina się pieszczot. Bardzo szybko się uczy i jest posłuszny. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt. Jest zdrowy, zaszczepiony, ma książeczkę zdrowia. Laki przebywa w Warszawie, kontakt w sprawie adopcji: tel. 603100932 mail: [email protected] Quote
kameralna Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Delph napisał(a):Baaardzo potrzeba ogłoszeń, dziękuję kameralna :lol: Zdjęcia są tylko te co w pierwszym poście, tekst wyskrobałam taki, ale można zmienić: Laki to piękny młody pies, bardzo łagodny w stosunku do ludzi, ufny i spokojny. Lubi kontakt z człowiekiem, dopomina się pieszczot. Bardzo szybko się uczy i jest posłuszny. Nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt. Jest zdrowy, zaszczepiony, ma książeczkę zdrowia. Laki przebywa w Warszawie, kontakt w sprawie adopcji: tel. 603100932 mail: [email protected] Doskonale. Jeszcze dzisiaj zajmę się ogłoszeniami dla Lakiego :fadein:. Dodam jeszcze to: "Jest piękny, łagodny, zgadza się z psami, nie reaguje na koty i małe zwierzęta (ma kontakt ze świnką morską). Oceniamy go na około 3 lata." Dobrze? Quote
Delph Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Super :) Dziękuję w imieniu Lakiego :loveu: Quote
Recommended Posts