phase Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 schronisko Lodz numer: 303 numer chip: 967000009643430 imię: Mafia płeć: suka wiek: ok. 5 lat wielkość: duza rasa: husky data przyjęcia: 2014-11-30 kwarantanna do 2014-12-14 przebywa w boksie: kwarantanna opis: Mafia trafiła do nas z ul. Jasne Błonia (okolice Szczecińska/Rojna). To łagodna, miła, zadbana sunia husky. Jest w trakcie cieczki. DZIEWCZYNA W NOWYM DOMU Quote
phase Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 Olsztyn Imię: HusseNumer rejestru: 518/2014Wiek:2 lataW schronisku od: 12.2014Wielkość: duży W NOWYM DOMU Quote
phase Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 olsztyn Imię: ŚrubaNumer rejestru: 508/2014Wiek: 2 lataW schronisku od: 12.2014Wielkość: średnia/duża Śruba to przepiękna dziewczynka trochę w typie husky, mająca około 2-3 lata. Trafiła do schroniska, gdzie okazała się być wesołą, bardzo towarzyską, uległą w stosunku do innych psów suczką. Kocha człowieka szczerze i ogromnie, okazuje to całą sobą, przy każdej okazji :) Na spacerach cały czas utrzymuje kontakt, domaga się pieszczot, rozdaje buziaki :) Niestety - po powrocie do klatki płacze przeraźliwie, bardzo nie chce zostawać sama, lamentom nie ma końca...Śrubka potrzebuje aktywnych, kochających opiekunów, ze sporą ilością czasu dla psinki, która pokocha ich miłością nieskończoną :) W NOWYM DOMU Quote
dream* Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Proszę, rzućcie okiem na psa który zaginął: http://www.dogomania.com/forum/topic/145144-%C5%82om%C5%BCa-bia%C5%82ystok-szczuczyn-pies-husky-uwaga-na-oszust%C3%B3w/ może ktoś go widział? Quote
Collakowa Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 W schronisku w Henrykowie (Wlkp) są 2 psy w typie husky: FOKUS Data urodzenia: ok. 2004r. Kastracja : TAK Fokus to Siberian Husky, który został znaleziony 07.05.2014 w Miejskiej Górce. Jest to bardzo charakterny pies, natomiast poczatkowa agresja już minęła. Fokus nie widzi. Bardzo dobrze radzi sobie w nowym otoczenia i ślepota na prawde mu nie przeszkadza.Są momenty, gdy zapinany na smycz powarkuje sobie i mruczy, lecz nie gryzie. Jest to duzy pies i najlepszym miejscem dla niego byłby dom z ogrodem, gdzie Fokus mógłby sobie spacerować. KINGA Data urodzenia : ok. 2006r. Sterylizacja : TAK Kinga jest u nas od 29.04.2013r. Błąkała się na terenie gminy Pakosław. Kinga jest charakternym psem. Potrafi warknąć, a nawet się odgryźć jak coś idzie nie po jej myśli. Jednak da się lubić pomimo swoich wad. Kinga potrzebuje solidnego płotu na wybiegu najlepiej betonowego, bo płot z paneli potrafi zniszczyć byle tylko wydostać się na zewnątrz - potrzebuje po prostu stałego kontaktu z człowiekiem. Kinga potrzebuje cierpliwego, konsekwentnego właściciela. Będzie świetnym stróżem i przyjacielem. Jeżeli ktoś byl by zainteresowany, to zapraszam na profil schroniska na fb https://www.facebook.com/schroniskodlazwierzat.henrykowo Oraz na stronę www http://www.schronisko.leszno.pl/7.kontakt Quote
Zuzka2 Posted April 30, 2015 Posted April 30, 2015 MŁYNEK k.Starachowic (ŚWIĘTOKRZYSKIE)-hotel: Łajka- ok.1,5roczna suczka w typie Husky. Sunia jest piękna,żywiołowa i rozpiera ją energia. Bardzo kontaktowa i ciekawska. Mieszka w hotelu dla psów. Szukamy dla niej odpowiedzialnych opiekunów, którzy aktywnie spędzają czas i dla których ta młodziutka, aktywna suczka będzie znakomitą towarzyszką.Łajka jest wysterylizowana,zaszczepiona i trwale oznakowana mikro chipem. W sprawie adopcji prosimy dzwonić: 535 361 111 Quote
phase Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 OLSZTYNAronAron to pies niezwykle towarzyski i młody – ma około 5 lat. Grzeczne z niego i posłuszne psisko i baaaardzo urodziwe :) Łagodny jak baranek, energiczny, skory do zabawy i zawsze pierwszy na spacerki, mądry, sprytny, wyjątkowy – taki jest Aronek :) Nie może utkwić w schronisku na lata, trzeba go z niego zabrać... Aron czeka być może właśnie na Ciebie... w nowym domku Quote
maxishine. Posted May 28, 2015 Posted May 28, 2015 Psiak może mieć tymczas, ale nie mamy pieniędzy na transport!! https://m.facebook.com/events/836274973092438/ Quote
phase Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Wojtyszki SZEKLA - suczka husky, dość drobna i zaniedbana - ale po dopieszczeniu będzie z niej prawdziwa gwiazda. Na razie jednak jest w podobnym stanie psychicznym, co fizycznym. Trochę rozkojarzona, troszkę nieufna, z lekka nawet nerwowa (co nie ma podłoża agresywnego, a raczej lękowe). Nie wiemy, jaki bagaż doświadczeń dźwiga, ale pobyt w schronisku raczej jej nie pomaga w nabraniu pewności siebie.Szekla ma ok. 3 lat. W schronisku przebywa od grudnia 2014r.KOJEC: II - 16NR: 6068 Quote
Kłapoucha Posted September 10, 2015 Posted September 10, 2015 Sorki za offtop,ale może jakiś psiak akurat bedzie w potrzebie. Rusza nowa fundacja Ostatnia Przystań przeznaczona dla psów starszych czy śmertelnie chorych, Zapraszam na wątek: http://www.dogomania.com/forum/topic/149150-ostatnia-przystań-miejsce-dla-tych-starszych-i-śmiertelnie-chorych/ Quote
phase Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 O 15.11.2015o14:02, phase napisał: gdansk promykPIES FENIX OK. 2 LATA 616004900211051 WIELKOŚĆ: DUŻY SZCZEPIENIA: TAK KASTRACJA: TAK BOKS: C-4 „Witam! 6 listopada zostałem znaleziony na ul. Kalinowej. Po trafieniu do schroniska okazało się, że miałem świeżo szytą ranę w okolicach pachwiny. Niestety pomimo upływu czasu nikt się po mnie nie zgłasza. Pierwszą charakterystyczną cechą jest to, że nie lubię żadnych zabiegów weterynaryjnych i potrafię to pokazać. Na ten okres czasu jaki tu przebywam dałem się poznać jako pies, który ma pozytywny stosunek do człowieka i jest dość poukładany. Co do innych psów, to raczej na razie trudno powiedzieć, bo w kojcu przebywam sam. Miałem okazję na sesji zdjęciowej poznać Tytusa i zareagowałem bardzo pozytywnie. Z pieszczot lubię być drapany za uchem i w tylnych częściach ciała. W prowadzeniu na smyczy daję radę, chociaż potrafię pociągnąć. Wykonywalność podstawowych komend typu: „siad”, „stój”, „leżeć” na poziomie średnim, ale widać, ze ktoś mnie tego uczył. Fajnie byłoby znaleźć nowego opiekuna, który jest znawcą i miłośnikiem rasy, a co za tym idzie będzie wiedział jak ze mną postępować i zapewni mi spełnienie wszystkich potrzeb, które cechują moją rasę. Niestety nadal jeszcze zdarza się, że trafiamy w ręce laików, którzy nie mają o nas bladego pojęcia i taka przygoda kończy się to właśnie w schronisku.” Pozdrawiam Fenix. w nowym domku Quote
Recommended Posts