mshume Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Oto Awa Przygarnęłam na DT, takie małe czarne i pocieszne.Sunia jest z Klembowa, gdzie ostatnio zrobiła się nieciekawa sytuacja. Mała nie ma żadnych schroniskowych traum :) Po 5 minutach pobytu czuła się u mnie panią na włościach, po 30 minutach mój białas był już niżej w stadzie ;) Lubi towarzystwo dzieci, ale jest typem jedynaczki, jeśli chodzi o inne psy. Oto jej tekst do ogłoszeń: [FONT=Verdana]AWA – cudna, całuśna mini sunia, mix jamnik/ pinczerek i spaniel [/FONT] [FONT=Verdana] ma 1 rok i 10 miesięcy, waży około 5 kg. Ma piękne czarne i lśniące umaszczenie,cudowne klapnięte ucholki i nie ma ogonka Sunia ma bardzo łagodne i przyjazne usposobienie, jest spokojna i zrównoważona.Jest pieszczochą i łakomczuchem. Lubi towarzystwo dzieci. Sunia jest nieszczekliwa,zachowuje czystość w domu i pięknie chodzi na smyczy. Niewątpliwie przed tym, nim się komuś zgubiła (miała zagraniczną adresatkę), była psiakiem domowym. [/FONT] [FONT=Verdana]Maleńka to prawdziwy pieszczoch nakolankowy, który pragnie pokochać całym małym serduszkiem.Dla suni szukamy kochającego domku. Awunia przebywa w u mnie, pod Warszawą.[/FONT] [FONT=Verdana]Sunia jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. [/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us [FONT=Verdana] Uploaded with ImageShack.us [/FONT] Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Aaale słodziutka śliczności :) To ona miała ukraińską adresatkę, tak? Ale po polsku panimaju ? Quote
mshume Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Jak chce , to ponimaju, a jak niet to niet ;) nasze wspólne kolezanki nazywały ją Ewa ;) Bo ona miala napisane na adresatce AJWA. Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 To mam imienniczkę :) W moim typie jest bestia :) Ale typ urody mniej ukraiński niż ja :) Bardzo lubię takie psiaczki, ta strzałka biała przez nosek i czółko - no cudna :) A "paszła won" - rozumie ? Sorki, ale ciekawa taka jestem. Quote
mshume Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Oj, nie próbowałam, bojam sie. :pWobec mojego białaska, który chciał się z nią zaprzyjaźnić zachowuje się jak partyzant z UPA :diabloti: Zazdrośnica i jedynaczka, to taki typ. A jaka gaduła, szczególnie jak ludziska grilują :eviltong: Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ooo, sunia "mówiąca" - takie uwielbiam :loveu: Minki pewnie też robi do kiełbasek grilowanych :lol: Szybko znajdzie domek , przeurocza jest. A naleśniki lubi ? Quote
mshume Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Ona wsio lubi, byle dużo.nalesniczki sprawdzę wieczorem. Jutro sprawdzę natomiast, czy lubi LOST, finał finałów 2,5 godziny ;) Mój białas ogląda :) Awa jest prześmieszna, a jak mruczała w kąpieli:p Quote
Ewanka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Urocza suńka :) ... a w tej adresówce nie było nr telefonu do właściecieli???? ... było tylko imię psinki? Quote
mshume Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Byl numer, ale wlasciciele nie udało się nawiązać kontaktu. Quote
Marta67 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 cudna suńka :D mshume mówiłam, że weźmiesz następnego po Pchełce i będzie super :) Ty masz rękę do adopcji, wszystkie psiaki Twoje idą ;) Quote
mshume Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 To była wyjątkowa potrzeba i nie mogłam odmówić pomocy,ale przy mojej astmie był to dość karkołomny pomysł ;) Quote
Marta67 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 hihi :D mam nadzieję, że będzie dobrze ;) zdrówka :D Quote
Madallena Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Mała krzykaczka !! Wymuszaczka! Rozpiszczona jedynaczka ! Tak o Ewie w kilku słowach :D Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Madallena napisał(a):Mała krzykaczka !! Wymuszaczka! Rozpiszczona jedynaczka ! Tak o Ewie w kilku słowach :D O! Topielica dała głoś ! Quote
Madallena Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Nie zalało mnie!!! Wodę mam, ale w kranie! i w baniakach :) Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 na mapach w necie widniejesz jako zatopiona, wierzę googlom. Quote
mshume Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Z Awą to jest coś dziwnego: dzisiaj jedliśmy obiad, to co prawda, usadziła się strategicznie, ale była cicho (no moze troszke mruczała cichutko ;) Moze na jednak tak ze stresu szczekała... Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Madallena']hahaha! Poka![/QUOTE] Na drugim kompie u Mateusza wisi, a on teraz poszedł z ... czekaj jak go dzisiaj nazywa ? z bandytą :evil_lol: na spacer. Otóż bandyta zamordował 2 fanty na bazarek na psiaki nowodworskie, które przysłała z Kanady IVV. Ukradł potajemnie z paczki, wypruł flaki, odgryzł uszka i łapki jeżykowi i wiewióreczce ... Nie chcę go wylogowywać ani mu tam grzebać po jego koncie, poczekam aż wróci z bandytą i wstawię link. Quote
Madallena Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='mshume']Z Awą to jest coś dziwnego: dzisiaj jedliśmy obiad, to co prawda, usadziła się strategicznie, ale była cicho (no moze troszke mruczała cichutko ;) Moze na jednak tak ze stresu szczekała...[/QUOTE] Nie wierzę! :D Quote
Madallena Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ewka nadaję się WYŁAĆZNIE do domu bez innych zwierząt! Musi być córunią! tatunia, mamuni - nieważne. Ważne, żeby była rozpieszczoną jedynaczką :p Quote
Andzike Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Madallena']Nie wierzę! :D[/QUOTE] Ja też nie wierzę!!! Tak spokojnie, cichutko siedziała ??? Nie szczekała co chwile?? Nie wpatrywala się spojrzeniem głodzonego psa??? ;) Może ona po prostu uwielbia przysmaki z grila ;) Awa jest świetna, ma dziewczyna charakterek, przy niej wszystkie nasze futra nie mają szans ;) Quote
E-S Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Madallena']Ewka nadaję się WYŁAĆZNIE do domu bez innych zwierząt! Musi być córunią! tatunia, mamuni - nieważne. Ważne, żeby była rozpieszczoną jedynaczką :p[/QUOTE] Ależ się cieszę, że wreszcie na DT wylądował inny niż Bugi piesek z charakterkiem :) Bo takie grzeczne te tymczasy i stałe, że aż dziw, niewiarygodne. Wreszcie nastąpiła inna epoka, która zainaugurowała Ewka :evil_lol: Quote
Recommended Posts