Asior Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 ależ oczywiście, że kopiują uszy psom, ponoć wycofali sie z tego zakazu kopiowania psów :roll: Quote
agamika Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 NIe wiem czy wycofali zakaz, ale nawet w czasie jego istnienia psom uszy cięto - wbrew zakazowi :] bo takn aprawde to kary sa znikome i jakos specjalnie weci sie nie bali . ... ba nawet na wystawach czesto były wyzej oceniane ... paranoja . A wracając do Maliny , wczoraj chciał mnie zatratować radościa spacerową, ale odmówiłpozowania , tzn coś tam mam, ale niezaciekawe zdj . Ale beda lepsze wkrótce ;) Quote
paoiii Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 będzie może jutro ktoś w schronisku? bo jade z aparatem chyba więc jak cos to sluże pomocą :) Quote
agamika Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 "moja" malizna jakby ktos chciał pomóc w ogłoszeniach "Gra pozorów Mijając boksy schroniskowe, nie da się przejść obok niego obojętnie. Piękny, majestatyczny , duży pies w typie amstaffa . Często niestety jego wygląd, rasa, wzrok ..napawa ludzi lekiem ... I tak oto pozory niszczą mu życie... skazany na kraty za wygląd – be szans na zwolnienie ? Malina od wielu tygodni już czeka na kogoś kto spojrzy głębiej . Pies bardzo inteligentny , pozytywnie nastawiony do ludzi , nie zaczepiający psów podczas spacerów . Tajfun radości wybucha gdy widzi smycz w ręku człowieka . Po spacerze, pozostawiony w boksie , tylko patrzy wymownie za człowiekiem - to spojrzenie mówi wszystko... Podczas pobytu w domu tymczasowym,( w czasie gdy schronisko było ewakuowane , ze względu na możliwość zalania) pokazał jak cudownym jest psem. Nauczony czystości, jak i pozostawania samemu w domu . Świetnie chodzi na smyczy . Genialny w kontakcie z ludźmi , da wiele radości przyszłym właścicielom . Malina czeka na mądrego, odpowiedzialnego człowieka. Jest zdrowy i wykastrowany . Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed jak i po adopcyjne. Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt : 889 628 346 [email protected] http://picasaweb.google.pl/gryzniakaga/MALINA# Quote
Ploter Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 oo i jeszcze ma obróżkę ode mnie:)) to naprawdę wspaniały pies!! Quote
agamika Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 bardzo potrzebuje informacji jak zachowywał sie przy gościach/obcych wchodzących do niego , masz moze kontakt z jego DT ? jutro jestem umówiona z pewna osoba w schronisku, Malina jest jednym z psów branych pod uwagę ;) Quote
Ploter Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Zawoziłam go do DT, w samochodzie zachowywał się wspaniale, wykładał się na plecy żeby go głaskać, był cały uhahany że jedzie na spacer. Napiszę Ci nazwisko na pw. Quote
Finnigan Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 aale super,że ma DT :) Teraz oby jak najszybciej do DS 3mam kciuki! :) Quote
Asior Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 nie no Malina jest w schronisku, na DT był po powodzi.... Quote
Finnigan Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 aa to źle zrozumiałam. po powodzi Malina był u nas na DT. Na obcych wchodzący do jego pokoju reagował energicznie skacząc,liżąc i ciesząc się czyli mniej więcej jak w schronisku... Aczkolwiek myślę,że nie jest to trudne do oduczenia bo za którymś wejściem jak się chwilę poczkeało w uchylonych drzwiach to się uspokajał.Jest energicznym typem amstaffa więc każde jego zachowanie jest żywiołowe ;) Quote
agamika Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 DoPi napisał(a):a ile Malina ma latek, bo jakoś mi umknęło wpisane w schrn ma 2 :) Quote
Ploter Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 nie wydaje mi się, on mi wyglądał na dużo starszego. Quote
agamika Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Ploter napisał(a):nie wydaje mi się, on mi wyglądał na dużo starszego. ocenianie wieku w schronisku rządzi sie swoimi prawami ... tak mu wpisali , tak podawane było wiec w ogłoszeniach , ja sama myślałam ze jest nieco starszy , niestety zazwyczaj moim zdaniem w druga stronę jest przesada, bardzo często wiek wydaje sie mi zawyżony .. ALe tjakjuz Paulina pisała na zwbiorczym watku, MAlina/Jazon, został adoptowany .. adopcja schroniskowa, wiec my kontaktu nie bedziemy miec , z nowym właścicielem . Quote
Recommended Posts