Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NIe wiem czy wycofali zakaz, ale nawet w czasie jego istnienia psom uszy cięto - wbrew zakazowi :] bo takn aprawde to kary sa znikome i jakos specjalnie weci sie nie bali . ... ba nawet na wystawach czesto były wyzej oceniane ... paranoja .

A wracając do Maliny , wczoraj chciał mnie zatratować radościa spacerową, ale odmówiłpozowania , tzn coś tam mam, ale niezaciekawe zdj . Ale beda lepsze wkrótce ;)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

"moja" malizna

jakby ktos chciał pomóc w ogłoszeniach

"Gra pozorów

Mijając boksy schroniskowe, nie da się przejść obok niego obojętnie. Piękny, majestatyczny , duży pies w typie amstaffa . Często niestety jego wygląd, rasa, wzrok ..napawa ludzi lekiem ...

I tak oto pozory niszczą mu życie... skazany na kraty za wygląd – be szans na zwolnienie ?

Malina od wielu tygodni już czeka na kogoś kto spojrzy głębiej .
Pies bardzo inteligentny , pozytywnie nastawiony do ludzi , nie zaczepiający psów podczas spacerów . Tajfun radości wybucha gdy widzi smycz w ręku człowieka . Po spacerze, pozostawiony w boksie , tylko patrzy wymownie za człowiekiem - to spojrzenie mówi wszystko...

Podczas pobytu w domu tymczasowym,( w czasie gdy schronisko było ewakuowane , ze względu na możliwość zalania) pokazał jak cudownym jest psem.
Nauczony czystości, jak i pozostawania samemu w domu . Świetnie chodzi na smyczy .
Genialny w kontakcie z ludźmi , da wiele radości przyszłym właścicielom .

Malina czeka na mądrego, odpowiedzialnego człowieka.

Jest zdrowy i wykastrowany .
Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed jak i po adopcyjne.

Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt : 889 628 346
[email protected]

http://picasaweb.google.pl/gryzniakaga/MALINA#

Posted

bardzo potrzebuje informacji jak zachowywał sie przy gościach/obcych wchodzących do niego , masz moze kontakt z jego DT ?
jutro jestem umówiona z pewna osoba w schronisku, Malina jest jednym z psów branych pod uwagę ;)

Posted

Zawoziłam go do DT, w samochodzie zachowywał się wspaniale, wykładał się na plecy żeby go głaskać, był cały uhahany że jedzie na spacer.
Napiszę Ci nazwisko na pw.

• 3 weeks later...
Posted

aa to źle zrozumiałam.
po powodzi Malina był u nas na DT.
Na obcych wchodzący do jego pokoju reagował energicznie skacząc,liżąc i ciesząc się czyli mniej więcej jak w schronisku...
Aczkolwiek myślę,że nie jest to trudne do oduczenia bo za którymś wejściem jak się chwilę poczkeało w uchylonych drzwiach to się uspokajał.Jest energicznym typem amstaffa więc każde jego zachowanie jest żywiołowe ;)

Posted

Ploter napisał(a):
nie wydaje mi się, on mi wyglądał na dużo starszego.

ocenianie wieku w schronisku rządzi sie swoimi prawami ... tak mu wpisali , tak podawane było wiec w ogłoszeniach , ja sama myślałam ze jest nieco starszy ,

niestety zazwyczaj moim zdaniem w druga stronę jest przesada, bardzo często wiek wydaje sie mi zawyżony ..

ALe tjakjuz Paulina pisała na zwbiorczym watku, MAlina/Jazon, został adoptowany .. adopcja schroniskowa, wiec my kontaktu nie bedziemy miec , z nowym właścicielem .