Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gosiu wiesz ...potrzebni sa mlodzi ,prezysci;) do poscigu i czolowki.no i w sumie rozmawialismy ze tak kolo pazdziernika[juz dawno rozmawialismy]trzeba by bylo pojezdzic tam gdzie ma sie udac eddiii i nas umowic.w tej chwili sa na to gotowe 4 psy[choc ja i tak wiecznei niezadowolona jestem ale jak sie nie mzusze to bedziemy dlubac sie jeszcze 20 lat jak siebie znam:roll:].timon,szira,bu i deedee.trzeba tam pojechac i juz.psy nie maja problemu z obcymiosobami-no chyba ze wtedy dopiero beda mialy jazde;).jak zakorbia:D.ale dobrze by bylo zeby troszke popracowaly na wiekszych ode mnie;).
ps.glonek..ja uwazam ze masz dar do tego i moglbys to robic naprawde dobrze.ale ja jestem juz z takim przebiegiem ze powoli zaczynam wysiadac a ty masz astme.troszke mi glooopio cie wykorzystywac w niecnym celu pozorowania.8).

Posted

Poniedziałkowe zajęcia na Polach.

[CENTER]Siana na śladzie

[URL="http://www.edox.yoyo.pl/galerie/siana/Dsc_0028.jpg"][IMG]http://www.edox.yoyo.pl/galerie/siana/Dsc_0028.jpg[/IMG][/URL]

Hier
[IMG]http://www.edox.yoyo.pl/galerie/siana/Dsc_0029.jpg[/IMG]

A tutaj już po zajęciach, pieski zgodnie się dożywiają pogubionymi przez przewodników nagródkami.
[IMG]http://www.edox.yoyo.pl/galerie/siana/Dsc_0061.jpg[/IMG]

A to już w domu po treningu. Wspólna zabawa patysiem:diabloti:
[IMG]http://www.edox.yoyo.pl/galerie/siana/Dsc_0005.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.edox.yoyo.pl/galerie/siana/Dsc_0007.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='ayshe']aaaaa ja tez mam nadzieje ze dizsiaj dojdzie:cool1:.
18.30 shida,18.30:roll::evil_lol:.ketonal by sie przydal.bo ja wyzeram koncowke.[/quote]

dobra cos wyszukam w wersji silniejszej i normalnej:diabloti:

z pozorowaniem za wiele nie pomoge niestety ale jakiegos mniej narwanego lekiego to moge probowac - jak mnie nie rozwali to i wieksze - tylko moje zdolnosci sa marniutkie w tym kierunku:roll: choc checi to miec duuuzo do nauki :diabloti:

a no i moge whoo odchudzic troche to bedzie mogla za ratlerka robic :eviltong:

Posted

jesooo przyjda te smycze dziiiisiaaaaaaj..nie moge ie doczekac.....generalnie wrzesien byl malo faaajny[na dogo tez :cool1:] wiec na zakonczenie tego malo fajnego miesiaca przydalaby sie przesyleczka ze schweikerta.:loveu:
shida-ja techniki nie dam nikomu robic tylko dynamike a do tego musi byc facet i tyle.nie dam nikomu robic techniki bo nie mamy super pieskow o super popedach do sportu ipo tylko psy z wiekszymi lub mniejszymi problemami,przewodnicy z pierwszym ipo,mamy psy z problemami z chwytem,z lekami,rowniez na palke,pieseczki ktore trzeba "dlubac"a nie wejsc w pozorowanie olewajac wzystko bo nic z nich nie bedzie.i poniewaz ja znam te psy i je lubie i cenie wasza prace,kazdego z was,to wole sama robic technike i przygotowac psy do starcia z "rzeczywisctoscia".bo jedno mocniejze wejscie i wiemy ze budowanie tych psow runie jak domek z kart.

Posted

[quote name='ayshe']gosiu wiesz ...potrzebni sa mlodzi ,prezysci;) do poscigu i czolowki.no i w sumie rozmawialismy ze tak kolo pazdziernika[juz dawno rozmawialismy]trzeba by bylo pojezdzic tam gdzie ma sie udac eddiii i nas umowic.w tej chwili sa na to gotowe 4 psy[choc ja i tak wiecznei niezadowolona jestem ale jak sie nie mzusze to bedziemy dlubac sie jeszcze 20 lat jak siebie znam:roll:].timon,szira,bu i deedee.trzeba tam pojechac i juz.psy nie maja problemu z obcymiosobami-no chyba ze wtedy dopiero beda mialy jazde;).jak zakorbia:D.ale dobrze by bylo zeby troszke popracowaly na wiekszych ode mnie;).
ps.glonek..ja uwazam ze masz dar do tego i moglbys to robic naprawde dobrze.ale ja jestem juz z takim przebiegiem ze powoli zaczynam wysiadac a ty masz astme.troszke mi glooopio cie wykorzystywac w niecnym celu pozorowania.8).[/quote]

Ja się mogę nieśmiało zgłosić:oops: Jeśli oczywiście chcesz, Ayshe, szkolić kogoś zielonego w tym temacie, jak trawa na wiosnę.

Posted

super spyder.to juz drugi facet-rodzynek.baaardzo zaluje brata agi[ze tez musi sie zenic;)]bo chlopak mial ikre,wzrost i pare.a przy tym myslal.co cenne bo to nie chodzi o to zeby udowodnic ze sie jest supersamcem tylko zeby myslec na pozorowaniu a nie uwalic psa bo mi sie kolor jego oczu nie podoba np.:diabloti:
pozorant ma budowac psa i w trakcie tego budowania zwiekszac obciazenie.

Posted

[quote name='ayshe']
ps.glonek..ja uwazam ze masz dar do tego i moglbys to robic naprawde dobrze.ale ja jestem juz z takim przebiegiem ze powoli zaczynam wysiadac a ty masz astme.troszke mi glooopio cie wykorzystywac w niecnym celu pozorowania.8).[/quote]
Nie przesadzaj. Ataku astmy to jeszcze nie widziałaś. Jedynie braku kondycji i palenia papierosów. :oops: Postaram się popracować nad kondycją bo o rzuceniu to na razie nie myślę.
Więc nie krępuj się i powykorzystuj mnie :cool3:. Ani ja ani Aneczka nic przeciwko wykorzystywaniu mnie jako pozoranta nie mamy. :diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']..................niestety ja moge pozorowac tylko ratlerkom.:(.i to jest wlasnie moment w ktorym zazdroszcze facetom.zebym nie iwem jak sie starala i byla tffarda to i tak nie bede tak dobra jak facet pozorant.ech..eddiii...czas pojsc tam gdzie mowilam;) i umowic sie na jakis termin.:(.ja juz powoli nie daje rady.technike moge robic ale juz zadnych dynamicznych rzeczy nie ma mowy.[/quote]
dobra pojde, tylko kiedy :roll: powiem ci ze mam do ciebie pelne zaufanie i nie obawiam sie o synka przy tobie :loveu: i jak pomysle ze mam puscic psa na obcego - oby tylko nie takiego co to bedzie chcial udowodnic co to nie on - to mi ciarki przechodza :placz::angryy:
[quote name='ayshe']chcialam pochwalic[a co!]..........................za to wtorkowe wyciszania mocno przysluzyly sie timonowi ktory zaczal czysto puszczac.za to to jego oszczekanie to leniwe dosc jest............[/quote]
:Cool!:szczesliwa do dzis jestem jak norka :evil_lol: i mam plan na rewir :roll:
[quote name='ayshe']..............potrzebni sa mlodzi ,prezysci;) do poscigu i czolowki.no i w sumie rozmawialismy ze tak kolo pazdziernika[juz dawno rozmawialismy]trzeba by bylo pojezdzic tam gdzie ma sie udac eddiii i nas umowic.w tej chwili sa na to gotowe 4 psy[choc ja i tak wiecznei niezadowolona jestem ale jak sie nie mzusze to bedziemy dlubac sie jeszcze 20 lat jak siebie znam:roll:].timon,szira,bu i deedee.trzeba tam pojechac i juz.psy nie maja problemu z obcymiosobami-no chyba ze wtedy dopiero beda mialy jazde;).jak zakorbia:D.ale dobrze by bylo zeby troszke popracowaly na wiekszych ode mnie;)..................[/quote]
gotowe, gotowe :roll:zejde na zawal:placz:tylko nasze ludki daja mi poczucie bezpieczenstwa;)

Posted

[quote name='ayshe']bo emeryci czasem zamiast siebie na polach to przysylaja pozdrowienia.to sie wole nie wychylac za bardzo.
fuss,nawrot przez lewe,bok-noga,tyl do mnie,zostan,do mnie,obrot przewodnika do rownaj,nawrot w prawo,waruj,rownaj-nagroda.a bo co?:cool3:
noga mi siadla zupelnie.ara mnei zamorduje:placz: ale ja dzisiaj na pola sie nie dokustykam:shake:.mam nadzieje na reanimacje do wieczora.[/QUOTE]

wiesz słonko ze jak moge to przychodze ,ale czasem to przekracza moje mozliwości i wtedy hehehehe choc pozdrowienia przesyłam. My mieć problem jak robie z piłką to robi szybciej ,jak z patykiem to jest błyskawica -ale czasem robi niekoniecznie to co mówie no i jest wtedy zaślepiony. na zarciu najczesciej spada z kontaktu ale na chwile i w sumie najspokojniej pracuje. Na spacerach ciagle wysoki facet: to jest to lecem pilke wypluje po drodze zlapie patyk mam jelenia. Ale juz bez problemu jedno ciche gwizdniecie nawrót jezeli zdazyl podmienic pilke na patyk to smetnie go wypluwa z westchnieniem bierze piłke i przynosi. Nie jest szczśliwy ale ......... Jego miny w tych sytuacjach sa bajeczne i właściwie coraz mniej tych facetów zalicza. Grzesiu mi sie dzisiaj wychylił z patykiem za moimi plecami ,ale jak wystartowałam do niego z wrzaskiem i lagą w rąsi to zaczął zwiewać /nie wiem jak mozna mnie takiej delikatnej i subtelnej :lol: siem przestraszyć/ i sie uspokoił , reszta spacerku była juz normalna tylko raczej trzymał sie ode mnie z daleka. I we wtorek i wczwartek jak nie bedzie padało i nic mnie nie dopadnie to oczywiscie siem meldujemy wiec nawiasy i znaki zapytania out.:lol:

Posted

synus sobie poraaadzi.:diabloti:.synus duzi chopiec juz jest.:evil_lol:.
ja tez juz mam pomysl na przyspieszenie dupci synusia na rewirze:diabloti:.
ciesze sie ze masz do mnie zaufanie ze synciowi nic neiorbie.
glonek-a ja zaczynam dreptac na silownie.cos musze ze soba zrobic.i napewno tym cosiem nie bedzie poddanie sie:roll:.no palenia nie rzuce-nie ma mowy.bez fajek dostaje takiego spida ze sama za soba nie nadazam i jestem nadaktywna psychoruchowo delikatnie mowiac8).
czy daloby sie w sobote w rudnie zrobic zdjecia...nie iwme jak to sie nazywa...takimi seriami,jedno po drugim?
ewa-jo-grzesia przestraszylas?no ot musialas sierjoznie wygladac:D

Posted

[quote name='ayshe']synus sobie poraaadzi.:diabloti:.synus duzi chopiec juz jest.:evil_lol:.
ciesze sie ze masz do mnie zaufanie ze synciowi nic neiorbie.[/quote]
malutki synus :evil_lol:
co dwa pomysly to nie jeden :p
:loveu: mialam farta trafic na Ciebie :loveu:
[quote name='ayshe']czy daloby sie w sobote w rudnie zrobic zdjecia...nie iwme jak to sie nazywa...takimi seriami,jedno po drugim?[/quote]
daloby rade :lol: moge wziac aparat. a nie lepiej kamera?

Posted

jfn-som.jedizesz na slaaadyyyyy?:cool3::cool3::cool3::multi:
eddiii-no ja nie iwem czy taaakie szczescie:evil_lol: dla mnei napewno bo poznalam cie z timkiem:loveu:.
noo a jaak zaczniemy kombinowac grupowo to dopiero nam dziiiwne rzeczy wychodzom:roll::evil_lol:.
lepszy aparat.bo zaczelam na zdjeciach odkrywac rzeczy ktorych na filmie nie zauwazylabym.:cool1:.

Posted

[quote name='ayshe']jfn-som.jedizesz na slaaadyyyyy?:cool3::cool3::cool3::multi:
[/quote]
Jeśli jakaś dobra dusza zechce mnie z Keltokiem zabrać, to tak. :cool3::multi:

Posted

[quote name='ayshe']synus sobie poraaadzi.:diabloti:.synus duzi chopiec juz jest.:evil_lol:.
ciesze sie ze masz do mnie zaufanie ze synciowi nic neiorbie.
glonek-a ja zaczynam dreptac na silownie.cos musze ze soba zrobic.i napewno tym cosiem nie bedzie poddanie sie:roll:.no palenia nie rzuce-nie ma mowy.bez fajek dostaje takiego spida ze sama za soba nie nadazam i jestem nadaktywna psychoruchowo delikatnie mowiac8).
czy daloby sie w sobote w rudnie zrobic zdjecia...nie iwme jak to sie nazywa...takimi seriami,jedno po drugim?
ewa-jo-grzesia przestraszylas?no ot musialas sierjoznie wygladac:D[/quote]
Siłowni u nas niet. Ale w moim przypadku to raczej chodzi o trening wytrzymałościowy a nie siłowy. Co do fajek to spida nie dostaję a raczej jestem całkowicie przymulony bez nich.
Kamera zreperowana więc można będzie nakręcić.
A zdjęcia seryjne też wchodzą w grę. Przygotuję aparat. Tylko dokładniej napisz o co biega z jakiej odległości i co ma być uchwycone. Efekt niestety w dużej mierze zależy od pogody.

Posted

[quote name='Glonek']Siłowni u nas niet. Ale w moim przypadku to raczej chodzi o trening wytrzymałościowy a nie siłowy. [/QUOTE]

OJ Glonek Glonek:razz:ja tam widziałam u was taką piekną stertę cegieł, co za problem poprzenosić je na drugi koniec podwórka a potem spowrotem:razz: i juz naturalna siłownia jest:eviltong::eviltong:

Posted

chodzi o to glonek zeby zrobic serie przy dopadaniu do namiotu i oszczekaniu,ruszenie i chwyt na poscigu i takie tam.o wiele lepiej widze szczegoly pracy psa na takich zdjeciach robionych seriami[nie iwme jak to sie nazywa:oops:]niz na filmie.duzo mi to daje jak ustalam treningi techniczne.

Posted

[quote name='Szira/Gosia']OJ Glonek Glonek:razz:ja tam widziałam u was taką piekną stertę cegieł, co za problem poprzenosić je na drugi koniec podwórka a potem spowrotem:razz: i juz naturalna siłownia jest:eviltong::eviltong:[/quote]
Przenoszenie cegieł, spacerowanie i przy okazji koszenie trawy, włażenia na dach targając różne dziwne widra i inne przedmioty to akurat mam zapewnione. Ale brak ławeczek na których się człowiek pokłada podczas wyciskania i innych takich, pedałowania w miejscu, wiosłowania bez wody, spacerów w miejscu lub biegów w miejscu. Wszystko trzeba robić w plenerze a to nuuuuda.:diabloti::diabloti::diabloti:

[quote name='ayshe']chodzi o to glonek zeby zrobic serie przy dopadaniu do namiotu i oszczekaniu,ruszenie i chwyt na poscigu i takie tam.o wiele lepiej widze szczegoly pracy psa na takich zdjeciach robionych seriami[nie iwme jak to sie nazywa:oops:]niz na filmie.duzo mi to daje jak ustalam treningi techniczne.[/quote]
Da się zrobić. Ale Aneczka lub ja będziemy musieli się pałętać dosyć blisko.

Posted

jak najbardziej bedziecie sie platac nawet baaardzo blisssko bo ja chce zobaczyc sobie pare szczegolikow.cos mi tam brzeczy ale musze zobaczyc czy slusznie:evil_lol:
eddiii-od przybytku glowa nas nei zaboli-mozesz wziasc aparacik tyz.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...