ira.s Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='Nitor-Nivalis']...w chwili rejestracji przydomka hodowlanego i posiadaniu suki hodowlanej, jesteś hodowcą.[/QUOTE] Być może, choć jak mówię, tego się dowiem dopiero za jakieś półtorej roku, gdyż: - najpierw muszę się namacalnie przekonać, jak moja sunia wypadnie do listopada br. w ocenie sędziowskiej w klasie baby i szczeniąt (na tej podstawie podejmę wstępną decyzję o rejestracji przydomka), - później na przestrzeni przyszłorocznego maja, czerwca i lipca (kiedy to już skończy 15 miesiąc życia) sprawdzę, czy dałaby radę zdobyć przynajmniej trzy oceny bardzo dobre w klasie młodzieżowej (jak jej sie nie uda, to jeszcze przed kolejną - pewnie sierpniową - cieczką ją wysterylizuję, aby nie męczyć już jej nieprzyjemnymi dolegliwościami), - niemniej nawet gdyby okazała się wybitnie utytułowaną suczką (a tego dowiedziałbym się dopiero z końcem 2012 roku, uwzględniając wiążące wyniki z klasy otwartej), to i tak nie jestem do końca pewien, czy chciałbym pomimo tego, aby się oszczeniła (w dużej mierze wszystko zależałoby od tego, czy zawczasu miałbym już nabywców na jej potomstwo po konkretnym reproduktorze), gdyż cholernie boję się powikłań (po)porodowych (po prostu nie wyobrażam nawet sobie stracić odchowaną już sunię w ich wyniku, np. przez pospolity rak sutka, itp.), a więcej psów do szczęścia nie potrzebuję (wystarczy mi ona jedna, bo nawet na trójkę haszczaków nie mam warunków, a nawet gdybym miał, to i tak ciężko byłoby mi się podjąć odpowiedzialnej opieki nad nimi). Quote
przeszlus Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Nie chce byśm nie źle zrozumiał ale ED to nie jest naprawdę najlepsza hodowla:diabloti: Choć na Harego to bym się skusił [URL]http://www.siberian-husky.com.pl/szczeniaki-do-sprzedazy/szczeniaczki-na-sprzedaz_pliki/image009.jpg[/URL] Jeśli chodzi o znalezienia domu dla szczeniąt: Dlatego wcześniej robisz takie jakby ogłoszenie przed pokryciem,zbierasz że tek powiem zamówienia a dopiero wtedy kryjesz. A twoja to nie czasami Frezja Eskimoski Domek Quote
ira.s Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='przeszlus']Frezja Eskimoski Domek[/QUOTE] Galla po Kortizie i Cassandrze. Quote
ira.s Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 [quote name='przeszlus']...o tym to nie pomyślałem[/QUOTE] Nie dziwię się, bo z ciemniejszego umaszczenia (jak również z charakterystycznej szarości na grzbiecie) i z brązowych oczu, może faktycznie bardziej pasowałaby ona do potomstwa Norjoko i Ulki (choć z Frezją trudno ją pomylić, gdyż ta jest przecież różnooka), gdyż w miocie Kortiza i Kaśki wszystkie pozostałe szczeniaki były nie co jaśniejsze i jednolicie niebieskookie (poza tym miały bardziej masywniejszą budowę od mojej Galli). Quote
przeszlus Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 No racja,wczesniej nie patrzyłem na avatarek :p Quote
Recommended Posts