Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 I Bryza, ktora tez jest wieki w schronie i na poczatku byla calkiem dzika. chodzi juz na spacery z wolontariuszka, bardzo sie otworzyla, choc nadal nie ufa nowym osobom. ale zrobila juz wielki postep. szukamy domku!!! [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/647/df859260345bcb3amed.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/645/00d82700e4866cb1.jpg[/IMG][/URL] Quote
ŚWIAT Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ilonajot, chciałabym zrobić: Filipkowi, Beli, Czarusiowi i Siwemu plakaty z serii"Szuka domu". Wszystkie sa do adopcji, tak? czy z jakimś się wstrzymać? Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 musialybysmy sie spytac Olenki, czy potrzebuje ogloszen w takiej formie ... bo wiekszosc ogloszen robimy w necie. ale nie wiem - trzeba spytac Quote
plina Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ilonajot, daj jakiegoś psiaka do ogłoszeń. Tylko tam mogę pomóc. W razie co jest możliwość transportu na terenie pomorskiego/ całej Polski? Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Z Czarkiem musimy się wstrzymać on nie wyjdzie nawet. Dziś pierwszy raz zjadł kiełbaskę z ręki, ja go głaszczę sle on bardzo sie tego boi i nie sprawia mu to przyjemności. Spacer na leżąco i chce uciekać, na chwilę obecną nie ma szans żeby go ktoś wziął , no chyba że wieki pasjonat psów z wielkim sercem i cierpliwością Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='plina']Ilonajot, daj jakiegoś psiaka do ogłoszeń. Tylko tam mogę pomóc. W razie co jest możliwość transportu na terenie pomorskiego/ całej Polski?[/QUOTE] moze po prostu wyierzesz najblizszego sercu ;) ? oprocz Czarusia, i moze Bafiego - bo tez pewnie jeszcze nie nadaje sie do adopcji ... Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 zależy mi na każdym najmniejszym ogłoszeniu i dziękuję za każdą pomoc :loveu: totalna depresja to Tajra i Rum dwa asty pilne to Filipek, Zeusek i Tumiś bo to staruszki i bardzo chciałabym żeby miały dom w końcu swojej drogi Quote
Buell Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Ilonajot'] mamy nowego amstaffa-staruszka Tumisia. Ma na pewno 10 lat, jest ogromny. Cały czas siedzi w budzie i spi. jest albo bezgranicznie smutny, albo wykonczony zyciem. albo jedno i drugie ... [URL]http://images47.fotosik.pl/647/4e9e3381abb4f18d.jpg[/URL] [URL]http://images43.fotosik.pl/645/a8292c4f09b7bfc4.jpg[/URL] czasami tylko wychodzi, zeby zjesc ... [URL]http://images40.fotosik.pl/628/9b2647af6b2a7412.jpg[/URL] [/QUOTE] Kolejny AST zdradzony i wyrzucony na starość, podobny do mojego tymczasa Boryska i troche do tymczasowiczki Kany. Pokłosie mody która zapanowała właśnie z 10sięć lat temu... Boszzz Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 [quote name='Kana']Czy będą nowe zdjęcia Ruma?[/QUOTE] Rumek ma zdjęcia i to ładne wg mnie, może tamte wykorzystać? Rumek doskonale sprawdził się w domu z rodzinką i 2 letnią córeczką, kocha ludzi z psami nie jest za fajnie - jak to ast jest wykastrowany i zaszczepiony, przyjechał nawet niedawno facet po Ruma ale chciał go do rozmnażania nawet mu nie mówiłam że on wycięty tylko faceta wywaliłam co za pała :angryy: Quote
plina Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Zacznę ogłaszać od Timusia. Macie więcej jego fotek czy tylko to, co widać? Wiecie o nim coś więcej? Jak trafił do schronu, ile w nim jest? Tolerancyjny wobec innych psów? Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Kana']Czy będą nowe zdjęcia Ruma?[/QUOTE] za tydzien bede w schronie to zrobie :) tylko ktos go bedzie musial POTRZYMAC i na pewno nie moze byc to Olenka ;) Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 [quote name='Buell']Kolejny AST zdradzony i wyrzucony na starość, podobny do mojego tymczasa Boryska i troche do tymczasowiczki Kany. Pokłosie mody która zapanowała właśnie z 10sięć lat temu... Boszzz[/QUOTE] Tumiś od dziś jest leczony ma całą buzię opuchniętą. My nawet wiemy skąd on został wywalony, facet dzwonił jakiś czas temu że niby się przybłąkał ale juz dawno a on teraz ma nowego młodego to ten stary mu nie potrzebny, przeciez nie odwioze go do takiego domu. Tumiś to fajny pies bardzo go lubię Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 [quote name='plina']Zacznę ogłaszać od Timusia. Macie więcej jego fotek czy tylko to, co widać? Wiecie o nim coś więcej? Jak trafił do schronu, ile w nim jest? Tolerancyjny wobec innych psów?[/QUOTE] nie jest tolerancyjny trafił z interwencji, gryzł się z innym psem na posesji jeden i drugi przeżył i Tumiś z tego wyszedł bardziej poraniony. jego ciężko wyciągnąć z budy on ciągle śpi, teraz jest leczony dziś miał goraczkę Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 [quote name='Ilonajot']za tydzien bede w schronie to zrobie :) tylko ktos go bedzie musial POTRZYMAC i na pewno nie moze byc to Olenka ;)[/QUOTE] raczej nie zrobisz za tydzień bo będzie za dużo ludzi a jak to ja nie mogę, fruwanie przez latanie przy Rumku opanuję do perfekcji :) Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='plina']Zacznę ogłaszać od Timusia. Macie więcej jego fotek czy tylko to, co widać? Wiecie o nim coś więcej? Jak trafił do schronu, ile w nim jest? Tolerancyjny wobec innych psów?[/QUOTE] na ten moment nie ma nowych fot ... on nie wychodzi z budy :(( bede w schronisku dopiero za tydzien, postaram sie zrobic. No i Tumis nie jest niestety tolarancyjny do innych psow. moze w takim razie Zeusek?? zaraz wstawie jego fotki i info Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 i Tumiś i Zeusek i Filipek wszyscy mocno potrzebują ogłoszeń i Rumek i Tajra a że nie lubią niektórzy innych psów no cóż taka rasa a po drugie to my też nie wszystkich ludzi lubimy nie ? Quote
plina Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Mogę ogłosić i Zeuska i Timusia. W ogłoszeniu jaki kontakt podawać? Do jakiejś wolontariuszki/ schroniska?? Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Oto Zeus, wspanialy pies w typie owczarka. Ma ok 10 lat. Jest fantastyczny, bardzo kochany, przyjacielski i miziasty. Oddany czlowiekowi jak to owczarek, pieknie chodzi na spacerze na smyczy, jest opanowany i spokojny. Koncertowo dogaduje sie z sukami, z innymi psami pod warunkiem, ze go nie atakuja. zaatakowany pewnie odda. chyba tez koty nie robia na nim wiekszego wrazenia ... Ma juz troche klopoty ze stawami i troche niedowidzi. Quote
Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 w ogloszeniach kontakt do schroniska: "OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Hermanowska 24 83-200 Starogard Gdański tel. 58 56 099 31 e-mail: [email][email protected][/email] Plina, dziekujemy!!! Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 kłopoty Zeusa teraz są trochę bo jest na lekach , było tak że ciągnął tylną nogę albo miał ją w górze Quote
plina Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Zaraz spróbuję snecić tekst dla Zeusa. A taki może być dla Timka, zmienić coś? Wszelkie sugestie mile widziane :) [CENTER][CENTER]Tumiś to duży samiec w typie amstaffa. Ma około 10 lat. Do schroniska w Stargardzie Gdańskim trafił z interwencji, gryzł się na posesji z innym psem, nie wyszedł z tego bez szwanku. Kim był jego właściciel? Gdzie się podziewał podczas walki? Nikt tego nie wie.. Pewne jest to, że Timuś tęskni. Tęskni tak bardzo, że nie wychodzi z budy, śpi. Może jest tak zmęczony czekaniem na swojego dawnego pana, a może wykończony życiem.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Może wie, że będąc starym psem nie ma szans na życie poza schroniskiem.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]A może śpi, bo gdy śni zdarzają się piękne rzeczy? Tylko podczas snu ma człowieka przy boku, ciepło domu i codzienną porcję głaskania.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Spraw, żeby sen Timusia stał się prawdą. Daj mu nadzieję i przekonaj go, że stary pies też może mieć szansę na miłość.[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]Kontakt w sprawie adopcji:[/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER]"OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Hermanowska 24 83-200 Starogard Gdański tel. 58 56 099 31 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/CENTER][/CENTER] Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 [quote name='plina']Zaraz spróbuję snecić tekst dla Zeusa. A taki może być dla Timka, zmienić coś? Wszelkie sugestie mile widziane :) [CENTER][CENTER]Tumiś to duży samiec w typie amstaffa. Ma około 10 lat. Do schroniska w Stargardzie Gdańskim trafił z interwencji, gryzł się na posesji z innym psem, nie wyszedł z tego bez szwanku. Kim był jego właściciel? Gdzie się podziewał podczas walki? Nikt tego nie wie.. Pewne jest to, że Timuś tęskni. Tęskni tak bardzo, że nie wychodzi z budy, śpi. Może jest tak zmęczony czekaniem na swojego dawnego pana, a może wykończony życiem.[/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER]Może wie, że będąc starym psem nie ma szans na życie poza schroniskiem.[/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER]A może śpi, bo gdy śni zdarzają się piękne rzeczy? Tylko podczas snu ma człowieka przy boku, ciepło domu i codzienną porcję głaskania.[/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER]Spraw, żeby sen Timusia stał się prawdą. Daj mu nadzieję i przekonaj go, że stary pies też może mieć szansę na miłość.[/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER]Kontakt w sprawie adopcji:[/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER]"OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Hermanowska 24 83-200 Starogard Gdański tel. 58 56 099 31 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/CENTER] [/CENTER] [/QUOTE] super:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
olenka_f Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 telefon do ogłoszeń wolałabym mój bo w schronisku nigdy nie wiadomo kto odbierze telefon 505 419 211 Quote
Recommended Posts