Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Psiak przebywa w DT u niki28, w jego sprawie proszę kontaktować się z nią.

Edzio (bo tak się nazywa) został znaleziony kilka dni temu na polu wśród krzaków. Był cały w kleszczach, wyciągnęłam ich ok. 30. Co prawda jak zawołałam go podbiegł radośnie, ale jak przyniosłam go do domu, był tak przerażony, nie wiedział co się dzieje, bał się wstać z miejsca. Na pewno ktoś go bił... Teraz jest już lepiej, na początku sikał w mieszkaniu, ale teraz już się wszystkiego nauczył. Jeszcze musimy opanować smycz, chociaż i tak idzie mu nieźle porównując z tym co było na początku, na smyczy nie chciał się ruszyć na spacerze, chyba pierwszy raz na oczy taką widział. Jest strasznie przytulasty, pcha się na kolana, kładzie główkę na ręce i patrzy w oczy... Bardzo wesoły i energiczny psiak, uwielbia chodzić na spacery, biegać i może godzinami bawić się z moim psem. Teraz już nawet nauczył się szczekać, i szczeka przy drzwiach jak ktoś koło nich przechodzi, ale tylko trochę. Jest teraz bardziej odważny i pewny siebie. Jest średniej wielkości, pod kolano. Nie ma jeszcze roku.
Szukamy najlepszego domku...

[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT]

Posted

Potrzebna wizyta przed adopcyjna dla Edzia w Dębicy (woj.podkarpackie).
Pani wydaje się na prawdę ok, to wielka szansa dla małego.
Pilnie szukam kogoś kto mógłby zrobić taką wizytę.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja moge zrobic wizyte w Debicy. Tylko namiary mi potrzebne na chetny dom.

PS. Wydacie psa bez kastracji?

Świetnie ,że zrobisz wizytę :)
Nie wiem ,czy będzie wykastrowany - psa znalazła Nika28 ,on jest u niej na DT.
Ja założyłam wątek na jej prośbę.
Według mnie powinien być wykastrowany...

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ja moge zrobic wizyte w Debicy. Tylko namiary mi potrzebne na chetny dom.

PS. Wydacie psa bez kastracji?

Dzięki wielkie ! :)
Zaraz wyślę namiary na PW.

Właśnie ustalamy co z kastracją. Pani z Dębicy zgodziła się pokryć koszty, ale jak będzie wiadomo czy psiak do niej pojedzie. A jeśli nie, poproszę znajomą fundację.

• 3 weeks later...
Posted

Edzio od kilkunastu dni w nowym domku :)
Zamieszkał pod Łodzią, ze starszą Panią, mamą moich znajomych, której kilka miesięcy temu odszedł pies ze starości... Edzio będzie miał wielki ogród do biegania i do towarzystwa kota :) Śpi w łóżku i nie ma innej opcji, bo Edzio na siłę wpycha się do pani i śpi z nią pod kołdrą :)
Już się zaaklimatyzował, dzielnie broni swojej Pani szczekając na wszystko, Pani mówi że jest bardzo kochany :)

A z Edkiem błąkała się jeszcze ta sunia, jednak ona nie daje się złapać, oswajam ją i w najbliższym czasie też będzie szukała domu. Nazwałam ją Eliza.