Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Calibri]W dniu 3 maja 2010 przy trasie Kościerzyna-Gdańsk, w okolicach miejscowości Kaliska znaleziono około 1,5-rocznego mieszańca boksera, maść płowa z białymi znaczeniami na pysku i białą łatą na piersi. Pies jest bardzo przyjazny, grzeczny, chętnie jeździ samochodem. Szczególną uwagę zwraca na dzieci - być może szuka swojego małego właściciela/właścicielki?[/FONT]
[FONT=Calibri]Pies obecnie przebywa w Trójmieście i pilnie czeka na właściciela![/FONT]
[FONT=Calibri]Kontakt do znalazcy: 609 146 131

[/FONT]

Posted

Zdecydowanie poprosimy zdjęcia.

A wracając do tematu: trzeba wydrukować i powiesić ogłoszenia w okolicy, na przystankach, w lecznicach weterynaryjnych, powiadomić schroniska.

Posted

Niestety jestem po raz pierwszy zalogowana na forum i nie doczytałam jeszcze w jaki sposób wrzucić zdjęcia - jak tylko nadrobię zaległości w wiedzy, to na pewno je wrzucę.

A jeśli chodzi o metodologię szukania, to akcja jest dość szeroko zakrojona - schroniska zostały już powiadomione, kolejne lecznice weterynaryjne są powiadamiane, psie fundacje również, w prasie zamówione zostały już ogłoszenia, informacja jak widać trafia też sukcesywnie na kolejne psie fora.

Po zachowaniu psa widać, że był psem rodzinnym, a więc mam nadzieję, że właściciel po niego się zgłosi.

Posted

No, tlyko dobrze byłoby je dać do pierwszego postu. Skopiuj sobie ich adres tutaj i wklej może hm? Moja instrukcja jak to zrobić. Kliknij na obrazek prawym przyciskiem myszy, daj "Kopiuj adres obrazka" potem wejdź w edycję pierwszego postu, znajdz taka mala ikonke z drzewkiem, jak na nią klikniesz wyskoczy okienko, wklej skopiowany adres i zatwierdz... Gotowe. Tylko ja nie wiem czy tłumaczyc potrafię. Póki co wychodzę, wszelka pomoc jutro:)

Posted

W takim razie czas zacząć drugą rundę ogłoszeń i obdzwaniania schronisk...
Stellah - Ty też masz ślicznego psiaka, nawet z kolorku są podobni :)

Posted

[quote name='Anka1980'][FONT=Calibri]W dniu 3 maja 2010 przy trasie Kościerzyna-Gdańsk, w okolicach miejscowości Kaliska znaleziono około 1,5-rocznego mieszańca boksera, maść płowa z białymi znaczeniami na pysku i białą łatą na piersi. Pies jest bardzo przyjazny, grzeczny, chętnie jeździ samochodem. Szczególną uwagę zwraca na dzieci - być może szuka swojego małego właściciela/właścicielki?[/FONT]
[FONT=Calibri]Pies obecnie przebywa w Trójmieście i pilnie czeka na właściciela![/FONT]
[FONT=Calibri]Kontakt do znalazcy: 609 146 131

[/FONT]

A gdzie sa te Kaliska...? Na wsiach zwylke bywa tak,ze psy majace swoich wlascicieli biegaja luzem. Jesli to jest CHLOPAK,to mogl sie wydostac z obejscia i pognac za jakas suczka w cieczce. Moze ktos,go naprawde szuka,ale nie wie ze powinien go szukac w schroniskach,lecznicach...Najlepiej jest porozwieszac ogloszenia o znalezieniu,w jakis sklepach,w tej okolicy gdzie ten psiek zostal znaleziony...

Posted

Kaliska to wieś przy samej drodze pomiędzy Wieżycą, a Kościerzyną, wokół same pola. Psa znaleźliśmy przy drodze - potrąconego przez samochód (nie pisałam o tym do tej pory, bo chciałam, żeby znalazł się właściciel - nawet gdyby nie chciał psa po wypadku, przynajmniej byśmy o tym wiedzieli). Pierwsze, co nam przyszło do głowy, to że faktycznie jest to pies ze wsi - a więc zapakowaliśmy psa do auta i chodziliśmy po domach, ale ludzie mówili to samo - że pies przybłąkał się do wsi 3 dni wcześniej (czyli 1 maja). Tak więc na 99% nie jest to pies lokalny - albo przyjechał z kimś na urlop na długi weekend i uciekł albo został wyrzucony w drodze na długi weekend. Jedyne, co jeszcze przychodzi mi do głowy, to obdzwonić wszystkie ośrodki wczasowe w promieniu 50 km i zapytać, czy nikomu z ich gości w długi weekend nie uciekł taki psiak + zostawić wiadomość, że jest u mnie. Tylko wymaga to czasu, a mi niestety go bardzo brakuje. Teraz do wszystkich obowiązków doszły mi jeszcze regularne wizyty u weterynarza, bo przede wszystkim trzeba było szybko zacząć leczenie i pomóc psu.

Posted

Anka1980 napisał(a):
W takim razie czas zacząć drugą rundę ogłoszeń i obdzwaniania schronisk...
Stellah - Ty też masz ślicznego psiaka, nawet z kolorku są podobni :)

a dziękujemy dziękujemy
i Boksiołka pokazujemy...:)

• 3 weeks later...