Anka1980 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [FONT=Calibri]W dniu 3 maja 2010 przy trasie Kościerzyna-Gdańsk, w okolicach miejscowości Kaliska znaleziono około 1,5-rocznego mieszańca boksera, maść płowa z białymi znaczeniami na pysku i białą łatą na piersi. Pies jest bardzo przyjazny, grzeczny, chętnie jeździ samochodem. Szczególną uwagę zwraca na dzieci - być może szuka swojego małego właściciela/właścicielki?[/FONT] [FONT=Calibri]Pies obecnie przebywa w Trójmieście i pilnie czeka na właściciela![/FONT] [FONT=Calibri]Kontakt do znalazcy: 609 146 131 [/FONT] Quote
Litterka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Zdecydowanie poprosimy zdjęcia. A wracając do tematu: trzeba wydrukować i powiesić ogłoszenia w okolicy, na przystankach, w lecznicach weterynaryjnych, powiadomić schroniska. Quote
Anka1980 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Niestety jestem po raz pierwszy zalogowana na forum i nie doczytałam jeszcze w jaki sposób wrzucić zdjęcia - jak tylko nadrobię zaległości w wiedzy, to na pewno je wrzucę. A jeśli chodzi o metodologię szukania, to akcja jest dość szeroko zakrojona - schroniska zostały już powiadomione, kolejne lecznice weterynaryjne są powiadamiane, psie fundacje również, w prasie zamówione zostały już ogłoszenia, informacja jak widać trafia też sukcesywnie na kolejne psie fora. Po zachowaniu psa widać, że był psem rodzinnym, a więc mam nadzieję, że właściciel po niego się zgłosi. Quote
Litterka Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Dobrze, że akcja jest na szeroką skalę. Mam nadzieję, że rzeczywiście właściciel go "tylko" zgubił... Miejmy nadzieję, że nie został porzucony... :( Quote
Betbet Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Anka, wyslij zdjecia na maila to wstawię [email protected] Quote
Anka1980 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Zdjęcia przesłane. Bardzo dziękuję za pomoc w ich wstawieniu w imieniu swoim i psiaka :) Quote
Betbet Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 No, tlyko dobrze byłoby je dać do pierwszego postu. Skopiuj sobie ich adres tutaj i wklej może hm? Moja instrukcja jak to zrobić. Kliknij na obrazek prawym przyciskiem myszy, daj "Kopiuj adres obrazka" potem wejdź w edycję pierwszego postu, znajdz taka mala ikonke z drzewkiem, jak na nią klikniesz wyskoczy okienko, wklej skopiowany adres i zatwierdz... Gotowe. Tylko ja nie wiem czy tłumaczyc potrafię. Póki co wychodzę, wszelka pomoc jutro:) Quote
Anka1980 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Betbet, tłumaczysz świetnie :) Zdjęcia wrzucone do pierwszego postu. Ja i Maj/Bono serdecznie dziękujemy! Quote
Betbet Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 o super, to ja kasuje je z mojego postu, zaraz wrzucę go na stronę facebookową Trójmiejskiego Patrolu Obrony Praw Zwierząt www.tpopz.pl:) Quote
Anka1980 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 A pomimo wielu poszukiwań, nadal właściciel się nie znalazł :( Quote
Betbet Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Zawsze istnieje możliwość, że wlasciciel nie chce sie odnalezc... Quote
Niebieska713 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Anka1980 napisał(a):A pomimo wielu poszukiwań, nadal właściciel się nie znalazł :( A moze go szuka,tylko nie wie jak...? Quote
Anka1980 Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 W takim razie czas zacząć drugą rundę ogłoszeń i obdzwaniania schronisk... Stellah - Ty też masz ślicznego psiaka, nawet z kolorku są podobni :) Quote
Niebieska713 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [quote name='Anka1980'][FONT=Calibri]W dniu 3 maja 2010 przy trasie Kościerzyna-Gdańsk, w okolicach miejscowości Kaliska znaleziono około 1,5-rocznego mieszańca boksera, maść płowa z białymi znaczeniami na pysku i białą łatą na piersi. Pies jest bardzo przyjazny, grzeczny, chętnie jeździ samochodem. Szczególną uwagę zwraca na dzieci - być może szuka swojego małego właściciela/właścicielki?[/FONT] [FONT=Calibri]Pies obecnie przebywa w Trójmieście i pilnie czeka na właściciela![/FONT] [FONT=Calibri]Kontakt do znalazcy: 609 146 131 [/FONT] A gdzie sa te Kaliska...? Na wsiach zwylke bywa tak,ze psy majace swoich wlascicieli biegaja luzem. Jesli to jest CHLOPAK,to mogl sie wydostac z obejscia i pognac za jakas suczka w cieczce. Moze ktos,go naprawde szuka,ale nie wie ze powinien go szukac w schroniskach,lecznicach...Najlepiej jest porozwieszac ogloszenia o znalezieniu,w jakis sklepach,w tej okolicy gdzie ten psiek zostal znaleziony... Quote
Anka1980 Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Kaliska to wieś przy samej drodze pomiędzy Wieżycą, a Kościerzyną, wokół same pola. Psa znaleźliśmy przy drodze - potrąconego przez samochód (nie pisałam o tym do tej pory, bo chciałam, żeby znalazł się właściciel - nawet gdyby nie chciał psa po wypadku, przynajmniej byśmy o tym wiedzieli). Pierwsze, co nam przyszło do głowy, to że faktycznie jest to pies ze wsi - a więc zapakowaliśmy psa do auta i chodziliśmy po domach, ale ludzie mówili to samo - że pies przybłąkał się do wsi 3 dni wcześniej (czyli 1 maja). Tak więc na 99% nie jest to pies lokalny - albo przyjechał z kimś na urlop na długi weekend i uciekł albo został wyrzucony w drodze na długi weekend. Jedyne, co jeszcze przychodzi mi do głowy, to obdzwonić wszystkie ośrodki wczasowe w promieniu 50 km i zapytać, czy nikomu z ich gości w długi weekend nie uciekł taki psiak + zostawić wiadomość, że jest u mnie. Tylko wymaga to czasu, a mi niestety go bardzo brakuje. Teraz do wszystkich obowiązków doszły mi jeszcze regularne wizyty u weterynarza, bo przede wszystkim trzeba było szybko zacząć leczenie i pomóc psu. Quote
stellah Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Anka1980 napisał(a):W takim razie czas zacząć drugą rundę ogłoszeń i obdzwaniania schronisk... Stellah - Ty też masz ślicznego psiaka, nawet z kolorku są podobni :) a dziękujemy dziękujemy i Boksiołka pokazujemy...:) Quote
Kana Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Czy Boksio teraz szuka już domu ? Robicie mu ogłoszenia? Pies na dogo sam domu nie znajdzie. Quote
Niebieska713 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 A czy pies byl sprawdzony pod wzgledem CZIPA...??? Quote
Recommended Posts