Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Dzisiaj jak byłam w schronisku zjawił się pan, który chciał oddać szczeniaki.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Niestety schronisko to nie jest miejsce dla takich malutkich piesków, zresztą nawet nie bardzo jest miejsce aby przyjąć aż taką ilość piesków.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Byłam u tego pana w domu aby zrobić fotki szczeniaków, są słodkie.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]2 większe są od jednej suczki, mają ok 3 miesiące, pozostałe 7 od drugiej są młodsze. Niestety żadna nie była sterylizowana ale pan obiecał, że to zrobi aby znowu nie było takiej sytuacji, że zostanie z pieskami.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Małe nie mają szczepień.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Kilka udało mu się wydać.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Te, które są będzie pan trzymał tak długo jak nie znajdą domu ale nie ukrywał, że im szybciej tym lepiej.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Jakby jakiegoś wydał ma mi dać znać.[/FONT]
[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Pan nawet nie orientuje się ile jest panów a ile pań a mi nie udało się sprawdzić gdyż małe boją się obcych i uciekały.[/FONT]

[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Na zdjęciach są tylko 2 starsze i 5 młodszych, 2 młodsze schowały się w budzie.[/FONT]

[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Pilnie trzeba poszukać dla nich domku.[/FONT]

[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]Na pierwszym zdjęciu są mamusie, ta z prawej to mama tych starszych (większych) a z lewej tych 7 młodszych.[/FONT]

[FONT=Bradley Hand ITC, cursive][/FONT]

[FONT=Bradley Hand ITC, cursive]
[/FONT]

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MyszkaMiki, potrzymaj wątek jeszcze jeden dzień na Wielkopolsce i jeżeli nie będzie odzewu to najlepiej przenieś go na ogólny, tam powinno być większe zainteresowanie maluszkami. Szkoda psiaków. Nie wiadomo ile jeszcze, tak naprawdę facet zechce je przetrzymać:shake: Te które zostały wydane, najprawdopodobniej zawisną (o ile jeszcze nie wiszą ) na łańcuchach i bedą dzielnie broniły swoich bud (lub czegoś co ją przypomina) :shake::-(

Posted

[quote name='MyszkaMiki']Obiecał, że te 2 tygodnie je przetrzyma ...

Myszka, może i obiecał, ale podejrzewam, że jak ktoś się do niego zgłosi po szczeniaka, to go po prostu wyda.
Czas szybko ucieka 2tygodnie to duzo i tak niewiele. Jak na razie chętnych do pomocy brak.
Na początku było o wiele łatwiej. Ludzie mieli więcej kasy, teraz co niektórzy maja po kilka deklaracji, wiec trudno się dziwić.... :shake:

Co do tej pasty przeciwko robakom, to ja przeważnie podaję Flubenol KH - pasta. Wet powie Tobie jak dawkować. Przyjemnej pracy:evil_lol:

Posted

MyszkaMiki napisał(a):
He he jeszcze nigdy tego nie robiłam więc nie wiem jak to będzie :)

Na szczęście, nie ty będziesz musiała oglądać efekty pracy tej pasty :evil_lol:
Jak znajdę gdzieś zdjęcie, to pokarzę Tobie jak to :diabloti:wygląda, na trawce w przydomowym ogródku:diabloti:

Posted

Tak to już jest na jednym wątku walczy się o życie jednego maluszka, który nie miał odbytu a tu cisza. Przecież małe w każdej chwili mogą coś podłapać i będzie po nich.....ech....

Mamy dla maluchów tymczas, tylko osoba, która mogłaby je przejąć przekazała, że nie szczepionych niestety nie weżmie......

Te dwa starsze powinny być zaszczepione na wirusówki i wściekliznę w Gnieżnie to koszt 60zł dla jednego stworka. Natomiast jeżeli ta 7 ma poniżej 3 miesięcy to powinny dostać szczepionkę jedynie przeciw wirusom.