jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K']noo to o tyle dobrze macie :)[/quote] Nie jest źle, jak będziemy dziewczyny pilnować, to nie odczuje choroby wcale :) Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 a dostaje jakies leki ???? jasne, jasne, pilnuj jej pilnuj ;) Quote
Vectra Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 zostałaś zgodnie z życzeniem oddelegowana :diabloti: Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [LEFT][quote name='Vectra']zostałaś zgodnie z życzeniem oddelegowana :diabloti:[/quote][/LEFT] [CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=blue][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000000] [B][I][FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=blue]jestes [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][B][I]Przekochana Kobieta !!! [/I](=[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=#0000ff][I]Dziękuję !!![/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [LEFT][FONT=Times New Roman][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]A skad mi jeden ogbnik wskoczyl ???? :P[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]i tyle postow ????[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3]czy to Twoja zasluga ??? (=[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [/LEFT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=5][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] Quote
Vectra Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Na foto blogach i offtopiku jest wyłączony licznik postów , wraz z przeniesieniem na boksery , posty które napisałaś w galerii , zostały naliczone ... KPW ? :D Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 "KPW" ???? ja to wiem, ze sa wylaczone - pamietam jaka bylam zla wtedy uh :oops: bo mi ognika cofneli :mad: cholery jedne :razz: ;) ty ?? a ty wogole mogla bys sie kobietko - skoro juz tu u mnie jestes ;) - cofnac sie o kilka stron i poczytac io naszym bardzo bardzo wypasnym spacerku :diabloti: - som foty :diabloti: Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K']a dostaje jakies leki ???? jasne, jasne, pilnuj jej pilnuj ;)[/quote] Dostaje codziennie arthroflex i jeszcze takie coś, co nie pamiętam, jak się nazywa..... Nieważne, w każdym razie to powoduje, że nie ma dolegliwości żadnych :) Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 kjuz ci nawet strone podam, no :razz: zaczynajac od strony 135 :D ale oczywiscie wczesniej mozesz tez poczytac, choc o szkoleniu byla mowa ;) Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [quote name='jbk']Dostaje codziennie arthroflex i jeszcze takie coś, co nie pamiętam, jak się nazywa..... Nieważne, w każdym razie to powoduje, że nie ma dolegliwości żadnych :)[/quote] no to super !!! wazne, ze sie psina dobrze czuje ;) hmm, ja nawet niepamietam w jakim wieku psy xzapadaja na te chorobe ehhh. Ale jak cos - niedaj Boze - z moim by sie dzialo to bede wiedziec do kogo sie zglosic .... Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Vectra']Na foto blogach i offtopiku jest wyłączony licznik postów , wraz z przeniesieniem na boksery , posty które napisałaś w galerii , zostały naliczone ... KPW ? :D[/quote] A czemu na fotoblogach nie ma licznika? Co to za różnica, galeria czy fotoblog? Ja może ciemna jestem, ale zapytać mogę ;) Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 niemam pojecia, ale mi sie wydaje - i wydawalo mi sie wczesniej - ze poprostu zaduzo poscikow trzaskamy :diabloti: :grins: ttak jakos na logike se wzielam :razz: a na bokserach sa naliczane posty ??? bo niezrozumialam :razz: Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K']niemam pojecia, ale mi sie wydaje - i wydawalo mi sie wczesniej - ze poprostu zaduzo poscikow trzaskamy :diabloti: :grins: ttak jakos na logike se wzielam :razz: a na bokserach sa naliczane posty ??? bo niezrozumialam :razz:[/quote] Trzaskamy jak potrzaskani :diabloti: W galeriach liczą, na fotoblogach nie ;) Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 aha ;) a to se zle kiedys wybralam buahahaha - zart ;) a wybralam foto blogi no bo mialam kundelke a teraz mam nie RASOWEGO BOKSERA FAFLA :grins: no to musi byc wsrod swoich :diabloti: aaa... no ja to taka troche potrzaskana jestem :diabloti::razz: niewiem jak inni - heheh ;) Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K']aha ;) a to se zle kiedys wybralam buahahaha - zart ;) a wybralam foto blogi no bo mialam kundelke a teraz mam nie RASOWEGO BOKSERA FAFLA :grins: no to musi byc wsrod swoich :diabloti: aaa... no ja to taka troche potrzaskana jestem :diabloti::razz: niewiem jak inni - heheh ;)[/quote] Ja się najpierw wsadziłam do galerii, potem mi powiedzieli, że powinnam fotobloga, to założyłam fotobloga, a potem mnie admini sami przerzucili do galerii ;) Nic się nie martw ;) Quote
k_achna Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K'] Powiem ci szczerze, ze ja po tym zajsciu sie wlasnie tego boje :roll: Unikam kontaktu z psami blkowymi nawet .... :roll: bbo ja niewiem czy on bedzie umial rozgraniczyc - tamte psy nie rowna sie np taka mala Diana z bloku .... No i macie problemik ;/ a on tak do wsxzystkich psow reaguje ???[/quote] Magnusisko toleruje małe psy,suki ofcors i szczeniaki.Duży pies to wróg, intruz itp. czyli reakcja tak jak u każdego prawie dorosłego samca,zwłaszcza molosa.Tyle że ja wiem, że Magnus w starciu z większością psów mógłby im zrobić duże ała. Dlatego go w mieście nie spuszczam (zreszta nie mogę-mandacik za to). Jest też bardzo nieufny do obcych.Nie da się zbliżyć obcej osobie, o wpuszczeniu na swój teren, gdy się nie zgodzę nie wspomnę(ale te cechy są akurat przeze mnie pożądane-z racji że do najbliższej wioski mam 2km i mieszkam w lesie i wybierając dogo canario o nich wiedziałam i akceptowałam).Oczywiście chodziliśmy na szkolenie i uczył się zachowań odpowiednich.Wie że gdy Pańcia się z kimś wita on ma siedzieć i nie gryźć.Naturalnie gości wszystkich w domu uwielbia-zmienia się w mega słodziaka, aż się wszyscy dziwią.Ale to dlatego, że wie że Pańcia wpuściła=Pańcia nie jest zagrożona=takich ludzi lubimy i obcałuskowujemy. Poprzednio miałam boksera-do bójek z psami równie chętny jak nie bardziej niż Magnus.Do ludzi miodzio do tego stopnia że mogłaby go obca osoba wziąć za smycz i by poszedł za nią :/ Więc z Magnusiskiem problem jest ale w sumie go nie ma ,bo wybierając rasę raczej wiedziałam,że nie będzie brykał z innymi psami po parku jak dorośnie. [quote name='Aga K'] no to kurcze ciezko macie kobietkio z tymi dysplastykami :roll: a czy to niezalezy od masy psa ???? ze poprostu jeden to czuje bo jest lekki i wie kiedy i co i ile mu wolno, a drugi jest zbyt ciezki i nieczuje tego ??? Niewiem, nieznam sie na dysplazji az tak i wolalabym jej uniknac rzecz jasna[/quote] Głównie to genetyka.Sprawdzić stawy możesz przeswietlając psa,ale jeżeli nie ma Twój boksio żadnych objawów-kulawizny,ciężkie wstawanie,niechęć do ruchu to nie ma co psa truć i usypiać.Można to zrobić przy okazji innego zabiegu pod narkozą.Profilaktycznie podaje się różne wspomagacze stawowe Artoflex,Caniviton,Chrondocan,Canosan itp., w cięższych przypadkach zastrzyki Cartrophen i Bonharen.Magnusisko właśnie kończy sesje zastrzyków.Ograniczać trzeba ruch,pilnować żeby pies nie skakał,nie chodził po schodach,zrywów nie robił i pilnować wagi trzeba bo cieższy pies=większe obciążenie dla stawów.W tragicznych przypadkach operacja. Ale Ty sie nie martwiaj bo Twój Boksio piknie biega i się bawi z tego co mozna na fotkach zaobserwować:loveu: , a u boksów chyba dysplazja została w znacznym stopniu z hodowli wyeliminowana.Pozdrawiamy! P.S.Kiedy Ty kobito śpisz?Patrząc na Twoje posty można pomysleć, że wogóle :evil_lol: Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 jbk - ja sie zawsze martwiem - taka moja natura chyba juz :razz: heh, niewidzialam twojego watku wczesniej .... Kasiu ;) ty to sie zawsze rozpiiiiiszeeeesz a rozpiszesz :diabloti: super :) No tak, moj fafel az taki "zly" i grozny niejest heh, choc czasem wlasnie wolalabym aby byl mniej ufny do ludzi :roll: Co gorsza on zawsze piszczy za tymi osobami, ktore "odchodza" czyli czy ja go pod sklepem trzymam czy kto inny to on i tak piszczy. Ale fakt, ze za mna wiecej troszke ;) Noo, zebym ja sie niemartwila o to wszystko tak jak mowisz, bo niega i sie bawi - to musi minac troszke czasu zeby on to dokladnie opanuje :razz: Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Kasiu !!! wlasnie !!! mialam sie spytac ;) a gdzie wasza galeryjka ???:cool1: czekam na nia ;) Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K']Kasiu !!! wlasnie !!! mialam sie spytac ;) a gdzie wasza galeryjka ???:cool1: czekam na nia ;)[/quote] No dyć tu jest - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f80/szalone-bydlaki-czyli-spot-tops-magnus-uma-kicia-lucyfer-franek-36840/[/URL] Quote
Bewarka Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Ohh, Ago, dobra kobieto, wybacz, że nie przeczytałam zaległości, za dużo gadacie :mdleje: Ale fotki oglądnęłam, świetne :loveu: Ławeczki bowskie macie :D Quote
Aga K Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [quote name='Justys95']Ohh, Ago, dobra kobieto, wybacz, że nie przeczytałam zaległości, za dużo gadacie :mdleje: Ale fotki oglądnęłam, świetne :loveu: Ławeczki bowskie macie :D[/quote] hey kotek !!! :multi::multi::multi: heheheh, no troszke sie rozgadalismy :) bosmy potrzaskani ( wczesniej zobaczysz czemu :P) dzieki za ogladniecie, wierze ze nadrobisz zaleglosci ;) [QUOTE]Witaj :grins: [/QUOTE] heeeyka Medorkowa :grins: ja lece z dogo poki co ehhh :roll: Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='Aga K'] ja lece z dogo poki co ehhh :roll:[/quote] I z kim ja będę gadać? :placz: Quote
k_achna Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 @jbk Dzięks :D My mamy galeryję razem z Kiłi,bo to moja sister młodsza jest.A ponieważ ja wchodzę na dogo rzutami na taśmę tzn.jak mam czas akurat-a często jest tak że i przez miesiąc siedzę i pracuję i czasu nie mam na dogo-galeryje prowadzi Kiłi, a ja się tam czasem dorzucam albo Kiłi wrzuca nasze wspólne fotki.Także się proszę nie obrażać jak mnie czasem na dogo nie będzie.Potem wróce,zaległości nadrobię i skomentuje :D Galeryja Spota['], Topsa, Magnusa, Umy, Kici, Lucka i Franka :multi: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f80/szalone-bydlaki-czyli-spot-tops-magnus-uma-kicia-lucyfer-franek-36840/"]http://www.dogomania.pl/forum/f80/sz...-franek-36840/[/URL] Quote
jbk Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='k_achna']@jbk Dzięks :D My mamy galeryję razem z Kiłi,bo to moja sister młodsza jest.A ponieważ ja wchodzę na dogo rzutami na taśmę tzn.jak mam czas akurat-a często jest tak że i przez miesiąc siedzę i pracuję i czasu nie mam na dogo-galeryje prowadzi Kiłi, a ja się tam czasem dorzucam albo Kiłi wrzuca nasze wspólne fotki.Także się proszę nie obrażać jak mnie czasem na dogo nie będzie.Potem wróce,zaległości nadrobię i skomentuje :D Galeryja Spota['], Topsa, Magnusa, Umy, Kici, Lucka i Franka :multi: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f80/szalone-bydlaki-czyli-spot-tops-magnus-uma-kicia-lucyfer-franek-36840/"]http://www.dogomania.pl/forum/f80/sz...-franek-36840/[/URL][/quote] Nie będziemy się obrażać, tylko będziemy oglądać ;) Quote
Marta_Ares Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 witam widze ze wreszcie zmieniony tytuł galerii:cool3: i przeniesli Cie do innego działu Quote
Recommended Posts