Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="3"]Mysza trafiła do schroniska 3 lipca 2007r. z Żychlina. Ma około 4 lat (ur. 2006r.). Jej początki w schronisku były trudne, trzymała wielki dystans do człowieka, uciekała, nie dała się dotykać, ale nie była agresywna. Z czasem przekonała się, że ludzi nie należy się bać, teraz sama przychodzi i prosi o pieszczoty. Uwielbia kontakt z człowiekiem. Zachowuje delikatność podczas zabawy zarówno z ludźmi jak i z innymi psami. Na co dzień spokojna i opanowana, choć lubi wyładować wiele niespożytej energii jaką w sobie ma, spokojna, a zarazem szalona psina. Trzeba popracować nad chodzeniem na smyczy, ciężko to znosi, wyrywa się i protestuje - kwestia czasu i nauki. Mysza prosi o dom!!
Mysza jest po sterylizacji.

[SIZE="3"]Kontakt w sprawie adopcji:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38
Pani Marta - 513 252 632

e-mail: [email protected]

Posted

Ja być może będę. Postaram się na trochę wpaść.
Chciałam iść dziś do niego, ale pogoda nie dopisuje... Powiedz mi jaki on wysoki jest?
Ja na liście do DT mam teraz Szczyrka.

• 2 months later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...
Posted

To przesympatyczna sunia. Wczoraj i dzisiaj miała zły dzień , mimo pieknej pogody cały czas leżała smutna w budzie:( Ale w końcy dzisiaj wyszła i odetchnęłam z ulgą bo wygladała na chorą. Szkoda , że nie ma człowieka tylko dla siebie:(

• 3 weeks later...
Posted

R-oy napisał(a):
Myszata... Taka szara myszka, nie wyroznia sie w tym tlumie psiakow.....

Jak to nie? Największa lesbijka w schronie! Gwałci sunie, wolontariuszki, pracownice ;)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Popracuję trochę nad Myszką i jej chodzeniem na smyczy. Na razie przekupuję ją karmą, żeby zdobyć jak największe zaufanie, była już kilka razy poza bramą schroniska, ale skutki marne. Kładzie się na ziemi i zapiera nogami, albo kładzie się na plecach i nie daje podnieść, lub po prostu siada i nie ma zamiaru wcale się ruszać. Czuje się bardzo niepewnie, ale miejmy nadzieję, że im więcej ćwiczeń - tym większe efekty będą. A póki co 'pakiet' zdjęć dla Was ;)