Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Niestety z domu Dalii nici - Dalia, Celia i Bercia pilnie szukają dobrych, odpowiedzialnych domów - im będa starsze, tym będzie ciężej przekonac Je do człowieka...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

O tak - dużo dobrego!

Siostry - Dalia, Bercia i Celia pojechały razem do Domu.
Na razie z opcją taką, że jeśli się nie uda, żeby zostały wszystkie, to dwóm z Nich będziemy szukać innego Domu - ale jeśli się wszystko uda, a jest duża determinacja i chęć ze strony nowej Rodziny - to zostaną wszystkie!

Decyzja została podjęta po wymianie wielu maili, parugodzinnych rozmowach telefonicznych i wizycie przedadocpyjnej
Dom z ogrodem, dobre ogrodzenie, Ludzie o wielkich sercach

Podobno z dnia na dzien robią postępy - oby tak dalej

Trzymacje kciuki!!

Do domów pojechały też malutkie szczeniaki
Huba, Jen i Ivo

http://www.schronisko.klomnice.pl/menu/211,one-znalazly-dom

Za to doszło 2 nowych malców

Alf
http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/360

i Fenek
http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/359

Gryzek, Fara i Era nadal niestety czekają...

Posted

jeszcze trochę dobrych wieści od siostrach - [FONT=Courier New]Lucy,Katie i Mollie :)[/FONT]
[FONT=Courier New][/FONT]
[FONT=Courier New]W sobotę rozmawiałem z Panią Moniką jest już całkiem optymistycznie nastawiona są poważne różnice w zachowaniu
sióstr już nie unikają człowieka wychodzą na ogród i same wracają pojedynczo już zaczynają poznawać świat, machają ogonem
na widok człowieka, same się potrafią bawić. Zostały wykąpane i odpchlone.[/FONT]

[FONT=Courier New]Oczywiście są straty bo jedna z nich lubi sobie pogryźć różne rzeczy. Czuć w głosie Pani Moniki zadowolenie i satysfakcje z osiągniętych rezultatów w ich wychowaniu to przecież dopiero 8 dni.[/FONT]

Posted

O ale bardzo super te wszystkie wiadomości :loveu::loveu::loveu:
Mam nadzieję, że jakieś fotki dziewczynek się pojawią, bo przepiękne z nich sunieczki!!
A swoją drogą łaskawie ze strony dziewczyn, że tylko z jednej taki gryzoń, wszak szkody mogłyby być potrójne :diabloti:

Posted

skrzeli napisał(a):
O ale bardzo super te wszystkie wiadomości :loveu::loveu::loveu:
Mam nadzieję, że jakieś fotki dziewczynek się pojawią, bo przepiękne z nich sunieczki!!
A swoją drogą łaskawie ze strony dziewczyn, że tylko z jednej taki gryzoń, wszak szkody mogłyby być potrójne :diabloti:

Mam dużo cudnych zdjęć

Dostałam tez fajnego maila z opisanym dniem po dniu

Uważam, że jak na 10 dni pobytu, to dziewczyny zrobiły wieeeeelkie postępy.

Bawią się radośnie, podchopdzą, merdają ogonami, jedzą z ręki

Jeszcze wiele pracy pewnie czeka tych Państwa, ale naprawdę chylę czoło przed Nimi

Dziewczyny wygrały los na loterii:loveu:

Posted

[FONT=Courier New][/FONT]
[FONT=Courier New]Wszystkie 3 maja bardzo rozne charaktery.Lucy (czerwone szelki) jest madra,powazna ,jest taka zrownowazona.Szczeka duzo,.[/FONT]

[FONT=Courier New]Katie ?(niebieskie szelki) jest po prostu crazy....spi najkrocej,zawsze musi cos robic,najlepiej gryzc cos,albo czegos szukac albo cos obserwowac,ma najwiecej energii i uwielbia urzadzac gonitwy wokol domu albo "grac w tenisa"....albo cos ukrasc i zwiewac...Zabranie jej do domu zajmuje najwiecej czasu.[/FONT]

[FONT=Courier New]Molly (zielone szelki) jest najbardziej zrelaksowana,ufna...jest leniwa,uwielbia jedzenie i nawet czasem atakuje tamte dwie,kiedy probuja jesc obiad.Dlatego musze jej pilnowac podczas posilkow.Lubi spac,ale zawsze katem oka zaglada,czy Katie nie ma jakiejs nowej zabawki,zeby moc ja zwinac.Pobawi sie chwilke,ale szybko sie znudzi kladzie spac.Przy glaskaniu podnosi nozke...![/FONT]

[FONT=Courier New]Powoli zaczynaja tez merdac ogonami na nasz widok,choc na razie jest to bardzo delikatne jeszcze ostrozne...[/FONT]

[FONT=Courier New]Jak Pani widzi postepy sa ogromne i choc zdaje sobie sprawe,ze daleko nam do wychowanych pieskow (moze nigdy tak nie bedzie..?) i ze beda kroki do tylu,to biorac pod uwage ,jakie one byly 10 dni temu sytuacja na dzisiaj graniczy z cudem..[/FONT]

Posted

Jak ostatnio byłam w schronisku i rozmawiałam o nich z panem Mariuszem to właśnie mówił, ze najbardziej chciałby, żeby trafiły do domku razem, ale to raczej życzenie nie do spełnienia, a tu taj po prostu dziewczyny wygrały los na loterii.

Posted

Właśnie dokladnie to samo powiedziałam - los na loterii :)

Ci Państwo poświęcają Im cały swój czas, są zmęczeni bardzo, ale też bardzo zadowoleni

Ja jestem już teraz pewna, że dzięki Ich cierpliwości i milości, to będą jedne z najszczęśliwszych suń pod słońcem :)

Posted

Ale wielkie Baby !! 3 x :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Widać, że wreszcie czują się jak szczeniory, zdają się mieć poczucie bezpieczeństwa i wyglądają na całkowicie zrelaksowane :-P

Posted

I jeszcze tak sobie patrzę na to potrójne szczęście i się przyglądam i rzeczywiście po fotkach widać, że te "niebieskie szelki" są mega szalone, a "czerwone szelki" mają w sobie taką mądrość dużą, a "zielone" chyba jeszcze nie wiedzą jakie są :)
Przepiękne Dziewczynki !!