Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danka4u1']Tolu i inne kochane dziewczyny, zróbcie sesję zdjęciową dziadeczkowi !
Opieka wet. taka jak myślałam. To skandal i niestety norma. Dobrze, że Lisio nie ma chyba poważniejszych problemow ze zdrowiem, bo w tym wieku może być różnie. Sama mam takiego dziadka, ale ten może pozwolić sobie na fochy- ma kłopoty z trawieniem- a gdyby Lisio tak miał...:placz:
Najgorsze, że domku nie można jakoś znależć.:placz::placz: Noi kasa, kasa.. Jakoś nas tutaj mało. Porozgłaszać trzeba biedaka. Macie pomysł? To Wy jesteście w tym najlepsze, bo macie z tym problemem kontakt na codzień.
Myślmy:roll::roll:[/QUOTE]

Sesja zdjęciowa będzie na pewno, już my się o to postaramy:)
Już w sobotę zdjęcia będą na wątku:)
Widocznych problemów to on nie ma, ale każdy wie jak to ze starszymi psiakami bywa, badania by się przydały...ale to nie możliwe w schronie dlatego trzeba go wyciągnąć. Cioteczki rozglądajcie się za DT ja też szukam, ale narazie nic...No i jak już danka4u1 trzeba też pomyśleć o pieniążkach bo jednak bez nich ani rusz:(
Trzeba rozsyłać wątek i spraszać więcej Cioteczek!:)

[quote name='SYLWIA7']Popytam się wśród znajomych, może ktoś przygarnie emeryta pod swój dach. Co Lisio ma na plecach, to jakaś zmiana skórna?[/QUOTE]

Nie mam pojęcia co to, zobaczymy w sobotę co tam on ma...:)
Myślę, że to nic poważnego...

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie Cioteczki znalazłam płatny DT, Domowy:loveu:
Koszt to 10zł/ na dzień czyli 300zł na miesiąc.

Tak napisała mi Pani zajmująca się tym DT:

"Kocham stare pieski.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184839-Moja-Pani-odesz%C5%82a-mnie-rodzina-wyrzuci%C5%82a-z-domu[/url]
Ta sunia jest u mnie w domu na tymczasie i mieszka jak widać na zdjęciach. Mam pod opieką same suczki i jednego szczeniaka chłopaka, więc piesek nie miałby żadnej konkurencji męskiej.
Jeżeli okaże się, że piesek nie dogaduje się z kotami może mieć swój pokój, do którego koty nie wchodzą, zresztą moje koty zupełnie nie interesują się nowymi przybyszami psimi, nie reagują w żaden agresywny sposób. Weterynarza - właściwie mini szpitalik mamy własnego i naprawdę takiego prawdziwego od serca. W domu byłby tylko on i ta sunieczka no i stałe koteczki domowe.
Proszę napisz mi coś o staruszku, jak znajde chwilkę to poczytam jego wątek."

Co o nim myślicie?
Mi się wydaje, że warunki są ok i na szczęście Będzie mieszkał w domu.

Ale potzrebny byłby również transport bo to jest Dom tymczasowy Kozienice okolice Warszawy i Radomia.
No nie wiem pomyślcie nad tym?

Posted

mi link nie działa :( ale myśle że to byłby dobry pomysł :) tylko co z kasą ? Trzebaby było zbierać deklaracje i wziąć się ostro do poszukania mu DS..

[quote name='SYLWIA7']Popytam się wśród znajomych, może ktoś przygarnie emeryta pod swój dach. Co Lisio ma na plecach, to jakaś zmiana skórna?[/QUOTE]

i co pytałaś po znajomych ?

Posted

Najpierw chciała bym znać opinię cioteczek co myślą o tym domku no a potem deklaracje stałe...
(pewnie będzie ciężko ale może domy radę dla Lisia, on przez ludzi już tyle wycierpiał:()
Czas aby zaznał odrobinę miłości.:)

Posted

Rozpuściłam wici i czekam na reakcje, ja sama do 18 jestem w pracy uziemiona, ale pytam też klientów mojego sklepu, czy by nie przygarneli emeryta. Póki co odpowiedzi negatywne. Czy po oddaniu na taki płatny DT ktoś kontroluje jak mieszka naprawdę ten piesek?

Posted

[quote name='SYLWIA7']Rozpuściłam wici i czekam na reakcje, ja sama do 18 jestem w pracy uziemiona, ale pytam też klientów mojego sklepu, czy by nie przygarneli emeryta. Póki co odpowiedzi negatywne. Czy po oddaniu na taki płatny DT ktoś kontroluje jak mieszka naprawdę ten piesek?[/QUOTE]

Właśnie pytam jak myślicie z tym domkiem tymczasowym, wszystko trzeba uwzględnić, raczej nikt tego nie kontroluje...kwestia zdjęć i relacji, wiem, że niekiedy ludzie kłamią by tylko zarobić na biednym piesku. Można zawsze kogoś z okolic DT poprosić o sprawdzenia jak jest tam psu.:) Ściągnę tu też tą panią co prowadzi ten domek niech ona też trochę o nim opowie...mi się wydaje, że kobieta kocha zwierzęta i taka porządna lecz to tylko przypuszczenia, osobiście jej nie znam. Ale mi się wydaje, że mógłby do niej trafić:) Ta pani jest na dogomanii więc myślę, że nie będzie problemu z fotkami i relacjami z domku tymczasowego:) Ja jestem za tym domkiem...

Posted

Weszłam dopiero teraz na wątek i z radościa widzę, że domek coraz bliżej:lol:..Poczytałam relację pani, ktora prowadzi ten domek, zdjęcia piekne, ale nie jestem pewna, czy macie rację, że takiego domku nikt nie kontroluje..:shake: bardzo chcialoby się, by Lisio miał swój dom i człowieka, ale jakoś trudno w nieznane posłać psa. Zdjęcia- owszem, relacje- też, ale nie podejrzewając nikogo o złą wolę, bylabym pewniejsza, wiedząc, gdzie jest pies.
Mieszkaja w pobliżu dogomaniaczki. Myslę, że zawsze można poprosić kogoś o sprawdzenie domku. Dziala to w obie strony- my też możemy pomóc komuś tutaj, gdzie mieszkamy.
Nie chcę nikogo urazić tymi słowami. Tak sobie myślę. Co Wy na to ?
Jaki koszt ? 300 zł z karmą, wet ?, ewentualne lekarstwa? To nie jest mlody pies.

Posted

Mi też się wydaje, że domek porządny ale nie wiem jak to wygląda z:
"Jaki koszt ? 300 zł z karmą, wet ?, ewentualne lekarstwa? To nie jest mlody pies. "
Zapytam się pani ;)
Trzeba by zacząć już deklarować pieniążki...

Posted

Ja na Lisia na pewno zadeklaruję. Myślę, że 100 zł na miesiąc mogę przekazać, ale chciałabym też zobaczyć jakie są warunki w tym DT. Tak mi żal tego psiaka. Odkąd tu zaglądam pytam wszystkich o niego. Niestety nikt nie chce starego psa, szczególnie, że od tylu lat w schronisku i na pewno nie umiałby się już odnaleźć w domu:/
Trzymam kciuki żeby DT był w porządku:)

Posted

Super Aquifere:loveu:, ale ta kwota na jeden miesiąc czy co miesiąc będziesz tyle wpłacać, znaczy jednorazowa czy stała?
A oglądałaś zdjęcia tej suczki co jest obecnie u tej pani na tymczasie?[U]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184839-Moja-Pani-odesz%C5%82a-mnie-rodzina-wyrzuci%C5%82a-z-domu[/url]
[/U]

Posted

Poprośmy Panią na wątek. Łatwiej będzie pytać.
Jeszcze koszt transportu....To nie jest blisko. Kto jest zorientowany w odległości.
Ja na pewno zasilę skarpetę Lisia. Raczej wpłata jednorazowa, bo mam trochę zobowiązań jak każdy i z pewnością nie zapomnę o nim potem.Wolałabym jednak wiedzieć więcej o domku.
Niechby psiak miał godną psia emeryturę po latach niedoli.

Posted

Już zaprosiłam panią na wątek spytałam o koszty, ale jeszcze nie odpisała jak będę coś wiedzieć dam znać, albo pani sama napisze:)
Ja też zadeklaruje:)

Do Kozienic jest 401 km czyli ok 5-6 godzin.

Posted

[quote name='Angel']tak własnie zaproś panią na wątek :)[/QUOTE]

Właśnie przed chwilą pisałam, że już ją zaprosiłam ale jeszcze od tamtego czasu nie było jej na dogo.

Posted

[quote name='Tia']
Do Kozienic jest 401 km czyli ok 5-6 godzin.[/QUOTE]

Troche jest tych kilometrów. Należałoby zajrzeć na wątek transportowy, może ktoś jedzie w te strony i zabrałby dodatkowego psa. Dla wszystkich byloby taniej. To ważne.Czekamy na Panią.

Posted

Ale jak nie znajdziemy, to jedna z wolontariuszek zawozi psiaki po całej Polsce ze zwrotem kosztów paliwa...ale to trochę wyjdzie myślę że ok 400zł:(
(to strasznie dużo)

Posted

nie mam żadnych zobowiązań na inne psiaki a Lisia od początku jest mi strasznie żal. Na początek dam 100, a zadeklaruję na stałe na wszelki wypadek 50 zł. Jeśli nie będzie wystarczająco deklaracji to będę dokładała. Ok?:)

Posted

[quote name='Aquifere']nie mam żadnych zobowiązań na inne psiaki a Lisia od początku jest mi strasznie żal. Na początek dam 100, a zadeklaruję na stałe na wszelki wypadek 50 zł. Jeśli nie będzie wystarczająco deklaracji to będę dokładała. Ok?:)[/QUOTE]

Dziewczyno, jesteś przekochana:lol::lol::lol:
A nie masz czasem miejsca u siebie dla małego staruszka Lisia:lol::lol::lol:???:lol::lol:

Posted

danka - bardzo chciałabym go wziąć, ale mam młodego malamuta, strasznego wariata, który na pewno nie dałby spokoju Lisiowi. Myślę, że Lisio nie byłby zachwycony wizją zabaw z prawie 40-kilowym słoniem w składzie porcelany:/

Posted

A ja mam dziadka cocker spaniel mix. Awanturnik i zazdrośnik okropny.:angryy::angryy: Nie pozwoli podejść żadnemu psu do mnie. :evil_lol::angryy::angryy:Jestem steroryzowana przez niego, ale psy są po to, by je kochać:lol::multi::lol:

Posted

Super że już jest jakiś tymczas :)
Mam nadzieje że to będzie właśnie ten jego DT!
Angel może zmień tytuł że zbieramy deklaracje, bo i na transport by się przydał i na opłacenie DT...
A jeżeli to nie jeszcze nie ten DT to lepiej mieć deklaracje chociaż zadeklarowane niż później wszystko na szybko robić i się jeszcze tyle nie znajdzie :(
Pozostaje jeszcze jedna kwestia kto by się zajął zbieraniem deklaracji(pytam tak na wszelki wypadek)?

Posted

Jutro jeszcze porozsyłam wątek i poproszę o deklaracje stałe jaki i jednorazowe.
Wydaje mi się, że jednorazowe przydadzą się na transport.

A właśnie kto by użyczył swoje konto? Ja nie mam swojego, najlepiej przydała by się osoba często będąca na dogo.
Są jacyś chętni?:)