Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiejsze spacerki po ogrodzie, korzystamy z ostatnich leniwych dni lata.
[img]http://img801.imageshack.us/img801/8508/img4510y.jpg[/img]

[img]http://img855.imageshack.us/img855/4643/img4509o.jpg[/img]

Posted

W związku z tym, że dziś nie ma mestudio to postanowiłem się trochę pobawić. A że krówka była na dworze, to padło na nią.
Na innym wątku zapytałem czy pies (suka) chodzi na smyczy i napisałem że nasze chodzą poza dwoma gamoniami. No to wziąłem smyczkę i dawaj do ... krówki. Ona próbowała mi zwiać, ale była osaczona na werandzie. I po pierwszych lodach z pokazywaniem zębów udało mi się zapiąć smycz. Ja się podnoszę, a ona w nogi. Ale co to??? Coś mnie zatrzymało i to coś trzyma ten niedobry Pan. Ale jakoś doszliśmy do porozumienia i poszliśmy sobie na spacerek po ogrodzie - na smyczy. Cały spacer był w jej wykonaniu suuuper. Obeszliśmy cały ogród tak jak ja chciałem dróżkami krętymi i ani razu nie wykręciła numeru. Nawet nie próbowała. Jedyny warunek - musi iść po prawej stronie.

Naprawdę mnie zadziwiła.
W związku z tym, że moje palce się kiepsko goją i dostałem kolejne zwolnienie, kolejne dni będą powtórką z dzisiejszego. Pora się zabrać za wychowanie. I jeszcze pamiętam o myciu, ale na to ja się jeszcze nie kwalifikuję.

TZmestudio

Posted

TZ znowu mi stresował Krówkę potajemnie.
Krówka zawsze ładnie spacerowała na smyczce, problemem jest jej przypięcie, a sposób jest jeden - grzecznie i spokojnie podejść do Krówki jak sobie leży lub siedzi w swoim wyrku i powolutku przypiąć smyczkę, a nie jakiś atak na werandzie.
Krówka już śpi z Mufinem, wtuliła się w jego plecki i drzemią.

Posted

Ewuś wracaj do zwierzaków i gamoni zwłaszcza, bo Twój TZ "pastwi się" nad biedakami:angryy:. Króweńka siłowo [I]zasmyczo[/I]na:shake::shake: Litości, :placz:kąpielą zajmij się sama - te biedne palce Twojego TZa mogą się jeszcze przydać na coś, niech się goją w spokoju:evil_lol: - ratuj Króweńkę przed zabiegami toaletowymi ze strony [U]domowego pogromcy psiaków[/U]:loveu:

Posted

[quote name='mestudio']Krówka zawsze ładnie spacerowała na smyczce, problemem jest jej przypięcie, a sposób jest jeden - grzecznie i spokojnie podejść do Krówki jak sobie leży lub siedzi w swoim wyrku i powolutku przypiąć smyczkę, a nie jakiś atak na werandzie.
[/QUOTE]

Tak właśnie zrobiłem. Musiałem trochę tylko przełamać nieśmiałość....
Idę się jeszcze raz przejść. Spodobało mi się. :-D
Wezmę jakiś smakołyk na nagrodę...

TZmestudio

Posted

[quote name='mestudio']Chciałbym to zobaczyć - Ewę kąpiącą Krówkę. Jakby co będę robił zdjęcia. :-D

TZmestudio[/QUOTE]
Trzymamy za ...słowo i czekamy na zdjęcia z operacji.

[quote name='mestudio']Tak właśnie zrobiłem. Musiałem trochę tylko przełamać nieśmiałość....
Idę się jeszcze raz przejść. Spodobało mi się. :-D
Wezmę jakiś smakołyk na nagrodę...

TZmestudio[/QUOTE]
Jak wygląda to przełamywanie nieśmiałości?:shake:
Czy Krówce [B]też[/B] spodobało się?:shake: To był JEJ spacer....:shake: Pozdrawiam wszystkich w Raju mestudiowym :loveu:

Posted

Chyba było ok na tym spacerze gdyż jak tylko wróciłam z pracy i postawiłam zakupy na podłodze, to Krówka błyskawicznie wywąchała w siateczce szynkę i ją ukradła bez skrupułów na moich oczach, akcja trwała kilka sekund. Szynkę udało mi się uratować:-), złapała akurat tę najdroższą cwaniara. Jutro siedzimy w domu gromadnie wszyscy więc będzie zbieranie orzechów, malin i jabłek, a potem do słoiczka aby było trochę prawdziwych owoców na zimę, a orzechy na słoneczko aby wyschły, nie znoszę tych marketowych tworów - pseudo - owoców.

Posted

Ja też chcę zbierać te maliny, orzechy i jabłka.:multi::multi: Brzmi to dla mnie tak egzotycznie i zachęcająco..:multi:
Cieszy mnie, że Twój TZ zdał egzamin na behawiorystę Króweńki, a to [B]wyższa szkoła jazdy niż i nstrukcja obsługi normalnego psa....:multi: :evil_lol: :multi:[/B]

Posted

Dodam tylko, że Krówka mnie bardzo zaskoczyła tą śmiałą kradzieżą:-).

Co do egzotyki to masz rację Danusiu, w tym roku mamy bardzo dużo jabłek, a są przepyszne. To takie stare odmiany, a nie jakieś paskudztwo zmutowane, my ich nawet nie pryskamy. Idę sobie do ogrodu, zrywam i wcinam, pieski tak samo - kładą się z jabłuszkiem między łapkami i obgryzają, szczególnie, Fąflica, Fiźka i Lady.

Posted

Myślałam, że Krówka to cwaniara- złodziejaszek. Z błyskiem w oku, który zawsze obserwuje na zdjęciach, kombinuje sobie, co by tu zrobić po swojemu...
Tym razem widocznie wpadła jej w oko tzn we węch - szyneczka.
Czytam sobie tak i czytam te sielskie- anielskie obrazy zbiorów w Twoim ogrodzie i ...częstuję się zdrowo wyglądającym, bo pryskanym jabłuszkiem sklepowym...
Dostałam od sąsiadki jabłuszka takie, o jakich Ty piszesz. Takie jak natura chciała,; nie wyglądały pięknie, ale w smaku były rewelacyjne. Juz ich nie ma...jutro więc do sklepu.

Posted

[quote name='danka4u1']
Czytam sobie tak i czytam te sielskie- anielskie obrazy zbiorów w Twoim ogrodzie i ...częstuję się zdrowo wyglądającym, bo pryskanym jabłuszkiem sklepowym...
Dostałam od sąsiadki jabłuszka takie, o jakich Ty piszesz. Takie jak natura chciała,; nie wyglądały pięknie, ale w smaku były rewelacyjne. Juz ich nie ma...jutro więc do sklepu.[/QUOTE]

Jakby co, to mamy jeszcze dwa drzewa obsypane. Szczególnie te jedno co w smaku są przepyszne. Oprócz tego jest jeszcze jedno jesienne - najpóźniej dojrzewające.
w razie czego, możemy wysłać na wskazany adres. Taki szybki minibazarek. Skoro już targuję się jak stara baba na rynku to jakoś dojdziemy do porozumienia :-D

TZmestudio

Posted

Mili jesteście...:loveu:proszę o zdjęcia jabłuszek i oczywiscie Krówki odzywiającej się zdrowymi darami matki Natury.
Nawiasem mówiąc, chociaż stara baba jestem, ale jednak nie umiem się targować...:shake:.może dlatego, ze nie chodzę na rynek; nie cierpię wrzasku i tumultu, jaki tam zawsze panuje. Całą dawkę harmideru pobieram w szkole i nawet tego nie zauważam:shake:

Posted

[quote name='danka4u1']Całą dawkę harmideru pobieram w szkole i nawet tego nie zauważam:shake:[/QUOTE]

To w szkole można się targować ????????
Za moich czasów byłoby to nie do pomyślenia.....:-o

TZmestudio

Posted

Mufin i Krówka właśnie wróciły z ostatniego dziś spaceru, przynajmniej mam taką nadzieję.
A tak sobie śpią wieczorkami, jakoś tak im pasuje razem, Mufin zaczyna porzucać swoje puchate legowisko i drzemie na kocyku.
[img]http://img4.imageshack.us/img4/5370/img0005skt.jpg[/img]

Posted

Taki zwyczajny Bureczek i zwyczajna nędza schroniskowa Pieguska, a taki dobry los im się trafił na stare lata. Śpią sobie jak paniska na swoich posłankach, syte, a ich pani jeszcze jest w pogotowiu, by ewentualnie wyprowadzić je na spacer na żądanie...
Mój pies chce spac tylko na [U]gołej podłodze[/U]...dlaczego???

Posted

Nie wiem dlaczego Twój pies śpi tylko na gołej podłodze, w każdym razie nie wie chłopak co traci. Krówka z lubością wtula się w miękkie legowiska, kopie sobie po swojemu kocyk bo pańcia zawsze źle go układa. Mufin też lubi miękkie spanko.
Teraz u Krówki śpi kotek, Krówka poszła w kącik do legowiska Mufina, a Mufin dalej śpi na kocyku z podusią.
A jakiż problem jest w spacerze dwóch gamonii wieczorową porą? Wolę to niż przebieżki o 4 w nocy:-).
Jutro znowu spędzamy dzień wspólnie więc znowu będzie zbieranie orzechów, jabłek, malinek i brykanie w ogrodzie.

Posted

Pieguska czujna jak zawsze. Główka do góry, albo czeka na śniadanko...spóźnia się?Te kocio- psie zdjęcia są wizytówką Twojego domu, gdzie futrzaki żyją pospołu w zgodzie. Nawet chimeryczna Pieguska.

Posted

Sesja z mizianiem
[img]http://img217.imageshack.us/img217/8581/img0025ke.jpg[/img]

[img]http://img508.imageshack.us/img508/7201/img0026yq.jpg[/img]

[img]http://img23.imageshack.us/img23/1654/img0029zt.jpg[/img]