Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hektor2461']Odwiedziłem Plebana w jego domu. Pleban jako szczeniak został kupiony na giełdzie. U swoich właścicieli przebywał 7 lat. Po tym okresie w niewyjaśnionych okolicznościach zaginął. Nie wiadomo dlaczego z Zabrza trafił do schroniska w Kędzierzynie. U swoich właścicieli Pleban ma się doskonale. Cała rodzina go kocha. Można Plebana bez problemu odwiedzić. Jestem szczęśliwy, że tak zakończyła się wędrówka pieska - wiecznego tułacza.[/QUOTE]Dziekuje Hektor,ze sprawdziles i za wszystko co zrobiles dla tego psiaka.

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
Posted

To było nieprawdopodobne!
Najpierw zadzwoniła pani z "Szarej Przystani",potem przysłała jego zdjęcia. Pojechałam do niej z koleżanką "Dogomaniaczką", zastałyśmy ciepły dom,miłych ludzi z dwójką dzieci i suczką jamniczką - kilka ulic od mojego domu ! Właścicielka chciała go jak najszybciej odzyskać. Następnego dnia dzięki uprzejmości osób z "Szarej Przystani" Pleban-Fafik został adoptowany przez swoich właścicieli. Mam aktualne informacje,że ma się świetnie. Tęsknię za nim bo to wyjątkowy pies ale przede wszystkim cieszę się,że odnalazł swój dom. :)

• 2 months later...
Posted

[quote name='ziunka']Dlaczego przepraszam Hektora ? Bo został opluty !!! Bo na fb. ukazał się post szkalujący go! A tu , na tym wątku , na stronie trzeciej jest post ".... Ludzie słuchajcie!!! Plebana zabrał pan emerytowany lekarz z naszego TOnZu w kędzierzynie do siebie!!!!!!
ma swoje 3 psy a Plebana weźmie na leczenie i odkarmienie a jak będzie w lepszym stanie to mam podjechać zrobić zdjęcia do ogłoszeń o rany ale się cieszę. Dzięki wszystkim za gotowość do niesienia pomocy!!!
przypomnę o nim jak nadejdzie czas ogłoszeń " Wyraźnie -na leczenie i odkarmienie .... a że potem o psinie zapomniano , to trzeba lżyć człowieka , który w najbardziej dramatycznej chwili pospieszył z pomocą ??? Nie , to mi się nie podoba! ani to etyczne, ani to moralne .Powiem więcej - to podłe!!! Straciłam serce do dogomaniaków , straciłam też wiarę w czyste i szczere intencje osób z dogo, jest mi niezmiernie przykro , sądziłam ,iż jest to strona ludzi , którzy potrafią bezinteresownie kochać i pomagać , są szlachetni i dobrzy. Bo można się pomylić i "nawrzucać " komuś , ale jeśli się spostrzeże swój błąd - trzeba uczciwie powiedzieć "przepraszam , pomyliłem się" . Tego tu nie ma , dlatego ja , w swoim imieniu ,( choć nie obraziłam Hektora - bo najpierw przeczytałam cały wątek) mówię PRZEPRASZAM PANA , BARDZO SERDECZNIE PRZEPRASZAM ZA NIEZASŁUŻONĄ KRZYWDĘ JAKA PANA SPOTYKA ZA PAŃSKĄ DOBROĆ !!!![/QUOTE]

Witam
Zobacz: Głos Zabrza- wydarzenia- Po trzech latach tułaczki po kraju, pies odnalazł się.. kilka ulic od domu.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='hektor2461']Witam
Zobacz: Głos Zabrza- wydarzenia- Po trzech latach tułaczki po kraju, pies odnalazł się.. kilka ulic od domu.
Pozdrawiam[/QUOTE]
Niesamowite,ale takie historie sie zdarzaja.Piekne zakonczenie.

• 1 year later...