Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yoko2009'][URL]http://i56.tinypic.com/2dahrio.jpg[/URL]
taki smutny tu jestem...
a i tak fotka z noskiem najcudniejsza:)[/QUOTE]

Bo doopka marzła piecuch jeden:)trząsł się jak osika

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem właśnie Klaudia???2 razy dziennie 33g.acany +łyżeczka animondy i teraz to wszystko,wcześniej podjadały u dziadków ale im zabroniłam..ja nie chcę żeby oni mi już przybierali,Moni też już jest cięższy co utrudnia podnoszenie przy ustawianiu..martwię się że jeszcze pójdzie w górę!!!!Właśnie a czy oni ważą jakoś na wystawie????

Posted

To sporo mieszczą, ja daję według tabeli i obydwie dostają po 45 g dziennie, a jeszcze nie zawsze wszystko zjadają...
Z wagą jeszcze żadnego sędziego nie widziałam ;) ale jeden kiedyś brał w ręce te większe psy i tak na wyczucie sobie patrzył, co było za ciężkie - bdb i do widzenia.

Posted

oni to chyba tak na oko patrzą, jak im któryś nie pasuje, to biorą na ręce, jak Klaudia pisze. No Moniego to pilnuj, żeby nie przybrał za dużo, bo szkoda by było, żeby się ktoś czepił.

Posted

Ja opstatnio też znalazłam kubełek, zmierzyłam ile mam dać na rraz, zaznaczyłam i w sumie daje nawet mniej niż zaznaczyłam bo Jazz nie chce jeść mi się wydaje że za mało daje, ale on nawet tego nie je więc nie sypie więcej ..
Moni wygląda na chudzinke .

Posted

[quote name='chrupcia']Ja opstatnio też znalazłam kubełek, zmierzyłam ile mam dać na rraz, zaznaczyłam i w sumie daje nawet mniej niż zaznaczyłam bo Jazz nie chce jeść mi się wydaje że za mało daje, ale on nawet tego nie je więc nie sypie więcej ..
Moni wygląda na chudzinke .[/QUOTE]

No właśnie wygląda na chudzinkę a tak naprawdę 3.150 to już jest sporo...za dużo chyba daje karmy???

Posted

Aga, a ile Ci pisze na opakowaniu ?
bo ja jak zmierzyłam ile dawałam na raz Jazzowi to wyszło że daje mu na raz 50g, a dzienna dawka była 65g na opakowaniu czy jakoś tak i się nie dziwie że nie jadł, a teraz wydaje mi się strasznie mało to co mu daje, ale tak na miarce mam wyznaczone i jest ok, je w sumie chętniej nawet :p

Posted

[quote name='chrupcia']Aga, a ile Ci pisze na opakowaniu ?
bo ja jak zmierzyłam ile dawałam na raz Jazzowi to wyszło że daje mu na raz 50g, a dzienna dawka była 65g na opakowaniu czy jakoś tak i się nie dziwie że nie jadł, a teraz wydaje mi się strasznie mało to co mu daje, ale tak na miarce mam wyznaczone i jest ok, je w sumie chętniej nawet :p[/QUOTE]
Ja podaje acanę i tam chyba jest nawet do 80???ale zmniejszam im już do 50.
[quote name='Gucci13']hej Aga:multi:[/QUOTE]
Cześć Guciaki:)
[quote name='Princess_York']Hej Aga , Moni naprawde waży 3.1 kg ? :O . Nigdy bym tak nie powiedziała :p .

A wogóle to ma coś do wagi to że pies może być wysoki na łapach ? :cool3: ...[/QUOTE]

No waży,waży,ale coś czuje że na dietę oboje przejdą?

Posted

No można by było ,a szczególnie Moniego bo West to już bardziej domowy przyjaciel :loveu: a na wystawach moga się przyczepić ,oczywiście nie każdy ,ale może się trafić . A powiedz (a raczej napisz) mi jeszcze ,jak złapiesz Moniego za boczki to dużo łapiesz skóry czy może wyczuwasz żebra ? .

Posted

No co wy laski.. Moni ma wagę idealną dlaczego niby Aga miałaby go odchudzać? Tym bardziej, że zebra są wyczuwalne :shake: Pilnować tylko,żeby za dużo nie przytył i starczy ;)