Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do schroniska trafił wczoraj znaleziony psiak w typie husky. Samiec, ok. 6 mies. Psiak Na razie jest na kwarantannie, szuka swojego dawnego, lub nowego właściciela. Wymaga szkolenia i doświadczonego opiekuna. Jest bardzo przyjacielski w stosunku do ludzi, do innych zwierząt nie sprawdzony.

Może ktoś mógłby zaoferować mu DT? Szkoda, żeby trafił do pseudo, albo do niedoświadczonych ludzi, którzy po chwili go oddadzą bo nie będą potrafili sobie z nim poradzić :(

Posted

[quote name='Ulaa']A to nie jest jakiś mix malamut?[/QUOTE]

Szczerze, to nie wiem :oops: dla mnie, to są zbyt podobne do siebie rasy, żeby rozróżnić szczeniaka. Nie wiem, jak duży powinien być malamut w tym wieku?

Napisałam na dogo w dziale huskych i wysłałam zdjęcie do kilku lecznic w okolicy, czy go nie kojarzą.

Posted

[quote name='NiJaSe']nie macie wiecej zdjec ?[/QUOTE]

Na razie nie mam, dziś jadę pokazać psiaka chętnemu domkowi, zobaczymy, co z tego wyjdzie. Zrobię też więcej zdjęć.

Posted

ok. Emiś tylko plizzz uświadom domek co to haszczak , ze moze niszczyc , wyc , uciekac ,ze nie bedzie szczekal na obcych itd. , zeby potem go nie oddali bo wlasnie ktores z powyzszych.

Posted

Maluch pojechał dziś do nowego Domu :)

Po wyprowadzeniu przed schronisko pędem poleciał do swojej nowej Dużej. Potem pokazał nam, jak świetnie potrafi wokalizować, co jednak nie przeraziło Marty. DO tej pory miała pieska, niedawno mając 14 lat został uśpiony ze względu na niewydolność nerek. Musiała dzielnie wysłuchać pogadanki o zachowaniu tego typu psiaków i zapewnić mnie, że jej to nie przeraża i że psiak po chwili nie wróci. W planach jest szkolenie, najpierw jednak trzeba nadgonić profilaktykę, bo nie wiadomo, czy był kiedyś szczepiony i odrobaczany.

No i mogłam porównać go z psiakiem bardziej w typie rasy husky - on zdecydowanie jest bardziej w typie malamuta. Cielątko :)

Fotorelacja: