Figafiga Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Tuż po prysznicu Farunio podniosę cię sunio :loveu: Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Na pierwszą zapraszam! ;) Quote
mamanabank Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Wybieram się dzisiaj po południu do Fary z karmą. A poza tym Pani Tymczasowa doniosła mi, że po kąpieli w szamponie od Jolusi Fara miewa się naprawdę znacznie lepiej. W ciągu m-ca zwykle zużywała fiolkę sterydów, tym razem zużyła dopiero 1/3 :-) Quote
Jolusia Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 [quote name='mamanabank']Wybieram się dzisiaj po południu do Fary z karmą. A poza tym Pani Tymczasowa doniosła mi, że po kąpieli w szamponie od Jolusi Fara miewa się naprawdę znacznie lepiej. W ciągu m-ca zwykle zużywała fiolkę sterydów, tym razem zużyła dopiero 1/3 :-)[/QUOTE] Wspaniała wiadomość! Prawdę powiedziawszy podobnej wiadomości się spodziewałam. Skoro naturalne kosmetyki są korzystne dla ludzi, to dlaczego nie miałyby być równie korzystne dla zwierząt? Jestem szczęśliwa, że mogłam pomóc Faruni. To taka kochana sunia. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Mamanabank jak wizyta u naszej księżniczki? Quote
mamanabank Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Bardzo dobrze, choć krótko. Pani Tymczasowa miała za chwilę lekcję i nie mogliśmy przeszkadzać. Przekazałam Farze 15kg karmy brit light. Fara po dwukrotnej kąpieli czuje dużą ulgę, zaognione punkciki zjaśniały. Jolusiu jeszcze raz dziękujemy za dar natury :-) Będziemy się przyglądać jak działa szampon w dalszym użyciu, a Pani T. również bardzo dziękuje! Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 super wieści, też przyłączam się do podziękowań ;) Quote
Figafiga Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Dziękujemy bardzo, a Faruniu kochana zmykaj na pierwszą! Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Nocna zmiana na posterunku... Quote
mamanabank Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 i przedpołudniowe... bardzo wysoko Quote
Annaa4 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Cześć. Mam do Was pytanie ile miesięcznie wydajecie na leczenie fary ?? Jaką karmę ona je ?. Quote
mamanabank Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Ostatnio poprosiłam Panią Wet. o oszacowanie miesięcznych kosztów leczenia Fary. Okazało się, że przez ostatni rok wynosiło ono ok.15zł/mc - encorton (aktualnie fiolka starcza na dłużej, niż miesiąc + szczepienia i krople (oczywiście nie co mc) Krople, czyli advocat (50zł) dostała ostatnio w listopadzie (3 dawka) i wg Pani Wet. sytuacja jest na razie pod kontrolą. Gdy zabierałyśmy Farę ze schroniska miała dodatkowo nużycę, gdyby nużyca wracała w najgorszym wypadku leczenie mogłoby sięgnąć 130zł/mc. Do tej pory jednak tak nie było. Ostatnio je karmę brit light, na lepszą niestety nas nie stać, wcześniej kupowałyśmy przeróżne karmy dla alergików (łącznie z RC), ale podczas konsultacji dermatologicznej w Warszawie dowiedziałam się, że Fara może jeść wszystko. Dobrze jest do karmy dodawać olej z kawasami omega (z łososia albo pestek winogron), np. taki jakiś czas temu miała od Florentynki [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit-care-salmon-oil-100-olej-z-lososia-500ml,7541.html[/url] Quote
Annaa4 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='mamanabank']Ostatnio poprosiłam Panią Wet. o oszacowanie miesięcznych kosztów leczenia Fary. Okazało się, że przez ostatni rok wynosiło ono ok.15zł/mc - encorton (aktualnie fiolka starcza na dłużej, niż miesiąc + szczepienia i krople (oczywiście nie co mc) Krople, czyli advocat (50zł) dostała ostatnio w listopadzie (3 dawka) i wg Pani Wet. sytuacja jest na razie pod kontrolą. Gdy zabierałyśmy Farę ze schroniska miała dodatkowo nużycę, gdyby nużyca wracała w najgorszym wypadku leczenie mogłoby sięgnąć 130zł/mc. Do tej pory jednak tak nie było. Ostatnio je karmę brit light, na lepszą niestety nas nie stać, wcześniej kupowałyśmy przeróżne karmy dla alergików (łącznie z RC), ale podczas konsultacji dermatologicznej w Warszawie dowiedziałam się, że Fara może jeść wszystko. Dobrze jest do karmy dodawać olej z kawasami omega (z łososia albo pestek winogron), np. taki jakiś czas temu miała od Florentynki [url]http://www.swiatkarm.pl/p,brit-care-salmon-oil-100-olej-z-lososia-500ml,7541.html[/url][/QUOTE] dzięki za informacje :) Quote
mamanabank Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Odwiedziłam dzisiaj Farę i jej koleżanki i zapłaciłam za DT na luty 230zł. Fara szczęśliwa bardzo, dogaduje się ze swoimi koleżankami ze skansenu, wespół zespół rozpruwają tony pluszaków. Quote
Figafiga Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Ach ta Farunia, domku ci tylko trzeba i tony pluszaków. Quote
Recommended Posts