Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WITAM
MOZE NIE JESTEM TU NOWA ALE Z TAKĄ SYTUACJĄ ZETKNEŁAM SIĘ PO RAZ PIERWSZY DLATEGO PROSZĘ O ZROZUMIENIE. NIE ŁATWO JEST PROSIC O POMOC A JA TO ROBIĘ NIE DLA SIEBIE ALE DLA ZNAJOMEJ RODZINY KTÓRA POPADŁA W TARAPATY FINANSOWE. WIEM ZE TAKICH OSÓB JEST W NASZEJ RZECZYWISTOŚCI WIELE I CHĘTNIE SAMA BYM IM POMOGŁA NIE PROSZĄC NIKOGO O POMOC ALE NIESTETY JA TEZ NIE JESTEM W STANIE. MYSLE ZE NAJLEPIEJ BĘDZIE ZACYTOWAC SŁOWA KASI KTÓRA TEJ POMOCY POTRZEBUJE:(niestety musiałam je usunac bo ktos sie przyczepił ... nie bedę tego komentowała...

Pomozecie?? PROSZE [IMG]http://smyki.pl/forum/images/smiles/icon_allah.gif[/IMG]
Potrzebna też karma dla psinki to starawy juz kundelek przybłeda i coś dla kotka.
MOŻE MACIE COŚ ZBĘDNEGO DLA DZIECI LUB ZWIERZAKÓW.
NIE CHODZI O PIENIĄDZE TYLKO O POMOC RZECZOWĄ. MOŻE KTOS WIE O PRACY W CZĘSTOCHOWIE DLA OJCA TYCH DZIECI. JA NIESTETY JUŻ NIE WIEM JAK IM POMÓC TAM POTRZEBA WSZYSTKIEGO...

[B]POTRZEBNE RZECZY:[/B]
[B]Ubranka dla chłopca [/B][COLOR=darkgreen]PILNE[/COLOR] ALANEK ma 5 lat 110 cm wzrostu BUTY 28-29 (wkladka 17,5-19cm)
[B]Ubranka dla dziewczynki [/B]NIKOLA ma prawie 2 latka 92 cm wzrostu BUTY 22-23 (wkladka 13,5-14,5cm)
Jak by ktoś miał ubrania damskie WZROST 164, męskie WZROST 173
[B]JEDZENIE[/B] -WSZELAKIE
mleko dla małej BEBIKO 3 lub NAN (ale nie wiem jaki bo teraz Kasia mówiła ze jest za drogi i nie kupowała ostatnio)
kaszki dla dzieci
jakies herbatniki dla dzieci
[B]PIEPLUCHY dla małej (15-25) to chyba te najwieksze o ile dobrze pamietam[/B]
[B]Jedzenie dla zwierzaków (pies i kot)[/B]
[B]CHEMIA WSZELAKA POTRZEBNA W DOMU TYPU MYDŁO, SZAMPON DO WŁOSÓW, PŁYN DO NACZYN ITP.[/B]
[B]JEŚLI BY BYŁ KTOS Z CZESTOCHOWY I MIAŁ SPRAWNY ODKURZACZ LUB ŻELAZKO [/B]TO TEZ POTRZEBNE

• Replies 443
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jezuuu

Madzia a w jakim wieku te dzieci? płeć, rozmiar ...

no i skoro ich znasz - płacą rachunki? czy zaraz bez światła czy wody będą z tymi dziećmi?

Posted

Z tego co wiem rachunki mają popłacone bo mieszkają w wynajmowanym mieszkaniu ale nie wiem co będzie dalej bo facet właśnie stracił prace jak pracował to chociaz rachunki płacili. Dzieci jedno ma 5 a drugie 2 latka ja im wysłałam trochę jedzenia ale nic wiecej nie mam. Starszy jest chłopczyk ale oprócz sukienek dziewczyna założy mu wszystko bo dla niego ma najmniej rozmiar 110-116cm dziewczynka nosi w tej chwili 92 ale wiadomo dzieci takie małe szybko rosną.

Posted

Madzia pomyślę co z tym zrobić ale po moich ciuchy właśnie oddałam wszystkie ...
nie wiem .. myśleć będę ...

jak za mieszkanie zapłacą? jakiś koszmar ...a gdzie ty im to wysyłasz?
wkurza mnie ten kraj - biedni ludzie, biedne zwierzaki ech ...

mam na ,,stanie" dwie takie rodziny ...

myślę i myśleć będę

Posted

Za mieszkanie nie wiem jak zapłaca moze jakos uda sie choc jemu znaleźc pracę. Oni w tej chwili mieszkają w Częstochowie bo tam ostatnio pracował Łukasz ale mu umowy nie przedłużyli i teraz nie wiem co będzie samej mi przykro że nie mam im jak pomóc. Przydałaby się praca bo wiadomo ze to najlepsze rozwiązanie tylko niestety w naszej rzeczywistosci trudne do realizacji.

Posted

Rozmawiałam właśnie z Kasią i z tymi rachunkami nie jest tak dobrze jak myślałam ale tu nic nie poradzimy niestety...Kasia była dzisiaj w Mopsie ale ją odesłali bo musi miec zaświadczenia o zameldowaniu czy jakies inne świstki za które w urzędzie miasta kazali zapłacic 34zł a ona nie miała i nic nie uzyskała. Czy w tym kraju naprawdę z której strony by nie ruszył i tak jest źle???

Posted

ano widzisz ...

żeby na ulicy nie wylądowali :-(

Madzia wymyśliłam - ponieważ ceny poczty to barbarzyństwo a żywność jest ciężka (a rozumiem, że jest u nich baardzo źle) nie ma sensu wysyłać takich paczek!
dziś wysłałam paczkę - niecałe 3 kg - cena 14,50 ... więc torba jedzenia a drugie tyle opłaty

moja propozycja brzmi: niech powiedzą jaki market mają w pobliżu to możemy (kto chce) kupić im BONY czy talony czy jak to się zwie - wtedy kupią to czego potrzebują a list kosztuje grosze ...

no i oczywiście wysłanie rzeczy domowych (używanych ubrań czy czegoś) to oczywiście sprawa jasna - co kto może ...

jeśli to pasuje daj dane na priw - postaram się coś wysłać ...

jezu co za kraj - 34 zety wyciągać jak ona nie ma co dzieciom dać!

Posted

KASIU JESTEŚ WIELKA!!!!!!
CHYBA SIE POWTARZAM ALE MOIM ZDANIEM NIE ZASZKODZI
Kraj paskudny głupio mi to mówic ale niestety coraz częściej mam takie wrazenie. Ja mam szczescie ze mam jeszcze rodziców ale jak ktos nie ma gdzie szukac pomocy to jest tragedia. Ja mysle ze w Czestochowie jest dużo sklepów cos mi pisała ostatnio o REALU WIEC TAKI JEST NAPEWNO. Wiesz tylko ja nie wiem gdzie i jak się takie bony załatwia, może ktos tutaj wie?

Posted

a że sklepów dużo to na pewno ale zawsze jest jakiś BLIŻEJ - że nie trzeba się tłuc przez pół miasta bo to też kosztuje
tak ględzę ale jeśli bieda piszczy na wszystko trzeba patrzeć

Posted

Jasne masz rację zapytam jaki mają najblizej.
Mam zdjecia dzieci i kotka psiaka trudniej ofocic bo on tego nie lubi jest już staruszek i ma swoje zdanie.
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/274/6cca8885e45d4182.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images44.fotosik.pl/278/cf9db7ec4dd11286.jpg[/IMG][/URL]
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/277/8b48de0e215d8251.jpg[/IMG][/URL]

Posted

no i git - w przyszłym tygodniu (jak się obrobię :roll:) to polookam tam co i jak

bo z paczkami to jest tak że potem się okaże że mają 10 kg makaronu a potrzebne im mydło ... lepiej kupić za nie wiem 20 zeta bon i im wysłać

a paczkami to tylko to co masz w domu i chcesz im podarować
ja popatrzę po kątach - może coś znajdę

Posted

ja uwazam zeby zrobic liste co najbardziej potrzebuja ludzie.napisałem juz do asior ona juz jednej rodzinie pomagała.najwazniejsze to sie nie wstydzic,tylko trzeba tu napisac konkretnie co najbardziej potrzebuje rodzina.