anita_happy Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Diora to imie "robocze" Szczeniak - suczka - została zauważona prze dziewczyny z Szydłowca, które odwiedzały schronisko ..... wiecej o nas http://www.dogomania.pl/threads/182189-PSY-z-szydA-owieckiej-ULICY-zagubiony-SZCZENIAK-nie-mamy-wolnego-DT-HELP?p=14327790#post14327790 Mialyśmy duży odzew na akcje adopcyjną DORO - szczeniaka ONka, zgarniętego z ulicy szydłowieckiej...szkoda było nam było odsyłac ludzi z kwitkiem...bo DORO szybko znalazł domek... W schronisku dziewczyny znalazły dwa pieski DORO-podobne... 7 -o mc siczkę owczarka i malutką DIORE :) na oko to mix Leonberger mix z owczarkiem niemieckim??? moze troche kaukaz??? Kto możcniech pomoze - dzieciak ma szanse na domek, jak tylko znajda sie dobre dusze, kt pomoga w ogłoszeniach... lata dzieciństwa w schronie zrobią swoje - zróbmy coś aby TA MAŁA szybko zapomniała CO TO SCHRONISKO... Ona nawet nie pamięta swojej mamci...a teraz mieszka sama w klatce :( oto DIORA kontakt ws adopcji: Anita 0 692 407 681 [email protected] Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 tekst do ogłoszeń... DIORA .... Ona taka mała, kojec taki duży... mamy nie pamięta sama...została podrzucona pod bramę schroniska w kartonie... nie pamięta co to miłośc...nie pamięta co to ciepło matczyne... ZNA natomiast co to strach i wylęknienie...zna trzask furtki kojca - to czas kiedy ktoś ją weźmie na ręce i nakarmi... i tyle.... Ona nie zna miłości, nie wie co to dom...dużo nie zna i mało wie... Może chcesz się podjac pokazania tej małej istotce jaki piękny jest świat...jaki kolorowy i pachnący... jak miło pobiegać na łące... może chcesz jej pokazać jak pachnie wiosna... mała dziewczynka czeka na swojego przyjaciela, który pokoloruje jej psi szary świat... Diora to szczeniak owczarka kaukazkiego /mix z owczarkeim niemieckim/, ma 4 miesiace i mieszka w szchroniskowej klatce. Czeka na Twój telefon Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Szukalismy pomocy u: 1.Szczeniaki : http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY-OGLOSZENIA-POTRZEBNE/page22 2. Kaukazy w potrzebie: http://www.dogomania.pl/threads/115759-Kaukazy-w-potrzebie/page16 3. Forum kaukaza: 4. allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=977232267 Quote
Aimez_moi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Jestem Kochana........:) Jak cos to .....wiesz.....:) Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 KTOŚ mi napisał, ze nasza DIORA to nie kaukaz - heh... a http://pl.wikipedia.org/wiki/Leonberger a moze nawet owczarek długowłosy :P /mix/ zgłosiłam małe gówno nasze do kaukazów w potrzebie, a tam mi Malwi napisała ze Diora to taka Leosiowa :) juz wiem co to znaczy leosiowa:P Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Leonberger mix z owczarkiem długowłosym Quote
Aimez_moi Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 A czy to wazne jest? Piekna jest i tyle. Domku trza szukac i juz.......:) Quote
anita_happy Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 TO SIĘ CHWALIMY!!!! jeden email: ".... Treść wiadomości: Witam, czy Diorce potrzebny jest dom tymczasowy?? ................... DRUGI email: Treść wiadomości: Witam, byłabym zainteresowana suczką. Proszę o podanie numeru telefonu kontaktowego. ........................... wszystko to allegro... mała miał paru obserwatorów, 74 weiścia :) .......................... Quote
Aimez_moi Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Super.super. Od razu poznali, ze psiunia cudenko..... Quote
kama210 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 szczeniaki w typie Leonbergera - z interwencji Emira tak dla porównania http://fundacja-emir.pl/schronisko/forumEmir.htm - dział Psy w potrzebie, Na ratunek SOS , Brenda. Quote
anita_happy Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Dzwoniła do mnie Pani z Fundacji Leonbergera!!!! mamy nie dopuscic do oddania małej komu innemu niż MY - dziewczyny jutro jada do schronu i zabierają malucha...albo rezerwują dla nas... MAŁA MA POTENCJALNY domek do sprawdzenia w Kampinosie. Pani z Fundacjipowiedziała, ze Leonbergery nie nadaja sie do kojca...psy zzyte z człowiekiem....pożadane dla pseudoh...świetne psy... POWIEDZIAŁA< ZE NASZA DIORKA - jest mocno w typie rasy..bardzo mocno. Ja juz wyslałm info do schroniska zabieram maluche na tymczas Quote
Aimez_moi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Cos mi sie zdaje, ze polubilas duze psiaki.......:):) Quote
anita_happy Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 PIĘCIU OBSERWATORÓW NA allegro!!!! trzy telefony i email... Treść wiadomości: Dzień dobry, jestem zainteresowana adopcją Diory. Mamy już jednego (mix, tekże ze schroniska) leonbergera adoptowanego w zeszłym roku w sierpniu, jest on chłopakiem (wykastrowany) ma ok.3 lata. Czy Diora nauczona jest czystości, chodzenia na smyczy, czy musiałaby mieszkać w domu? Kaszmir którego mamy jest łagodny do innych psów, czy Diora także? Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź............... Quote
anita_happy Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 p.s. na jeden z telefonów pogadałm z kobitka...DIORKI nie damy, ale moze inny kudłaty szczylek z duzych znajdzie dom?? Quote
E.DEREK Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 anita_happy napisał(a):PIĘCIU OBSERWATORÓW NA allegro!!!! trzy telefony i email... Treść wiadomości: Dzień dobry, jestem zainteresowana adopcją Diory. Mamy już jednego (mix, tekże ze schroniska) leonbergera adoptowanego w zeszłym roku w sierpniu, jest on chłopakiem (wykastrowany) ma ok.3 lata. Czy Diora nauczona jest czystości, chodzenia na smyczy, czy musiałaby mieszkać w domu? Kaszmir którego mamy jest łagodny do innych psów, czy Diora także? Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź............... Jeśli to pani z Nowogardu to polecam ten domek. Kaszmirek jest wesołym, odwaznym psiakiem, Byłby świetnym kompanem dla Diorki. Panstwo poświęcają mu dużo czasu, chodzą regularnie na spacery, a suczce potrzebna jest szybka, solidna socjalizacja. W prawdzie daleko, ale w kosztach transporu pomogę . Quote
anita_happy Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 DIORA dojechała do Warszawy z nincią i dzidzia... troche hmmm...waniała... dostała Kalm Aid i do wanny :) dziewczynka poznaje co to DOM, człowiek...itd... jest bardzo zafubiona na początku nie było z nią kontaktu....a teraz....heh... zaczyna docierać do niej, ze nic złego jej nie grozi a ucho świnkowe czyni cudaaaaaaaaa zjadła na leząco..popiła na siedząco... ma kołderkę, ale woli podłogę koło wyjsci ana taras :( alee....podczas zabawy z uchem zawędrowała na rozłożony, swieżo uprany kocyk!!!!i chyba jej sie spodobalo bo nie schodzi z niego...oczywiście z uchem :) p.s.warczy na swoje odbicie w szybie:P wowwww... przyszła właśnie do mnie i zamerdała kitką!!!!!!!! wow!! Quote
anita_happy Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 dobra baby!!!!!!!1 bedzie dobrze... zawołałam DIORE a ta sie przebudziła i zaczęła mieszć powietrze ogonem!! zapomniałchyba..hihihihi bedzie dobrze!!!! polecam Kalm Aid -pomaga w takich sytuacjach strach wycosanie niepewność + ucho świnskie echhhh Quote
Energy Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Ale cudna dziewczynka:lol: Anita_happy masz szczęście do fajnych tymczasków. Quote
anita_happy Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 takie sie trafiają :) nie wybieram:) a mala jutro jedzie sprawdzić domek do Kampinosu Quote
Energy Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='anita_happy']takie sie trafiają :) nie wybieram:) a mala jutro jedzie sprawdzić domek do Kampinosu[/QUOTE] Trzymam mocno kciuki:lol: Koleżanka ma leonbergerkę, to podobno super przyjazne psiaki, wpuszczą do domu każdego:evil_lol: Quote
Recommended Posts