taxelina Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 No nie tak nabalaganil i jeszcze sie cieszy? Quote
Cavalierkaa Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [URL]http://i32.tinypic.com/2jt6a9.jpg[/URL] hahaha :evil_lol: jaki łobuziak! :diabloti: ależ nas dawno nie było :shake: Figo już taki duży... :-o i słodziutki. :loveu: Quote
SabaNera Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Figo uciekł z hotelu dla psów podczas burzy. Nie przychodził na zawołanie pani i warczał gdy chciała go zabrać. Bał się jej. Gdy się o tym dowiedzieliśmy, zaraz wróciliśmy z wakacji do niego. Szukaliśmy go cały wieczór i następnego dnia. Od pani dowiedzieliśmy się, że wcześniej widziała go na łące, gdzie zaparkowaliśmy wtedy samochód. Ale łąka była ze 3 kilometry od hotelu, który znajdował się w głębi lasu i nie można tam było dojechać. Biedny Figo nic nie jadł, sam znalazł drogę którą przyszliśmy. Nie pozwalał się złapać, nie ufał nikomu. Cały czas nas szukał po lesie. Bardzo się o niego martwiłam. Dziś rano podbiegł do samochodu i omal się nie zamerdał na śmierć. Był bardzo głodny, brudny i zmęczony, jednak wciąż uparcie nas szukał. Biedny Figuś, co on przeżył... To przecież jeszcze szczeniak :-( Na szczęście się znalazł . Jest tak bardzo, bardzo wierny :loveu: Quote
Ciapkowa. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Biedny Figuś :( Dobrze, że się znalazł :loveu: Quote
Cavalierkaa Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 O.o biedaczysko małe. :( Dobrze, że się znalazł. :loveu: i tak by wrócił :P przecież psy to najwierniejsze stworzenia na ziemi. :loveu: mizianko od nas dla malucha. :loveu: Quote
łamAga Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 O kurcze nie zazdroszcze sytuacji :roll: ale najważniejsze ze sie znalazł i juz jest bezpieczny z wami w domu :loveu::loveu::loveu::loveu: miziaki dla niego :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 [url]http://i30.tinypic.com/f9o7sh.jpg[/url] Jakie porządki :D Quote
SabaNera Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 I znowu biedny Figo... [IMG]http://i36.tinypic.com/2im5q0x.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.tinypic.com/2dqvw37.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.tinypic.com/124k30j.jpg[/IMG] [IMG]http://i38.tinypic.com/242g2sm.jpg[/IMG] Quote
Ciapkowa. Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Slodziusi. :loveu: A czemu ma kołnierz.? Quote
SabaNera Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Wczoraj byliśmy u weterynarza na kastracji Figo. Teraz nie może się lizać... Quote
Paulina_mickey Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='SabaNera']Wczoraj byliśmy u weterynarza na kastracji Figo. Teraz nie może się lizać...[/QUOTE] O bidulek, to zdrówka życzę :) Quote
Ewa&Duffel Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Czy Figo nie był trochę za młody na kastrację ? Przecież ma dopiero 7 miesięcy... no, ale skoro już po to życzymy szybkiego powrotu do formy ! Quote
Kashdog Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']Czy Figo nie był trochę za młody na kastrację ? Przecież ma dopiero 7 miesięcy... no, ale skoro już po to życzymy szybkiego powrotu do formy ![/QUOTE] Ja słyszałam od naszego weta, że w Stanach kastrują/sterylizują psy w wieku 3 miesięcy przed wydaniem psa do nowego domu (chodzi mi tutaj o różne organizacje pomagające psom i kotom). Także uważam, że 7 miesięcy to dobry wiek na ten zabieg. Quote
Ewa&Duffel Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='Kashdog']Ja słyszałam od naszego weta, że w Stanach kastrują/sterylizują psy w wieku 3 miesięcy przed wydaniem psa do nowego domu (chodzi mi tutaj o różne organizacje pomagające psom i kotom). Także uważam, że 7 miesięcy to dobry wiek na ten zabieg.[/QUOTE] Tak, o tym też słyszałam, jednak w Europie raczej się nie praktykuje tak wczesnej kastracji...nasz wet uważa, że psy się powinno kastrować po zakończeniu wieku rozwojowego, bo zbyt wczesna kastracja moze miec negatywny wpływ na wzrost i rozwój, kiedyś czytałam taki ciekawy artykuł uzasadniający to, ale coś nie mogę go znaleźć teraz... Quote
Kashdog Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']Tak, o tym też słyszałam, jednak w Europie raczej się nie praktykuje tak wczesnej kastracji...nasz wet uważa, że psy się powinno kastrować po zakończeniu wieku rozwojowego, bo zbyt wczesna kastracja moze miec negatywny wpływ na wzrost i rozwój, kiedyś czytałam taki ciekawy artykuł uzasadniający to, ale coś nie mogę go znaleźć teraz...[/QUOTE] Zabieg przeprowadzany w tak wczesnym wieku wymaga zastosowania specjalnych leków i doświadczenia w postępowaniu z takim maluchem. W Polsce w niewielu lecznicach istnieje odpowiedni sprzęt i dlatego lepiej przeprowadzić ten zabieg w późniejszym terminie, gdy psiak będzie miał właśnie 7-12 miesięcy ;) A ja właśnie czytałam na odwrót, że niezależnie od tego w jakim wieku był wykonany zabieg psy tak samo zachowują się i rozwijają itp. Wiele ludzi sądzi, ze kastracja w młodym wieku powoduje zatrzymanie wzrostu i nie jest to prawdą, czego dowiodło wiele badań naukowych oraz praktyka lekarska :). Quote
SabaNera Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Nam mówiono, że teraz jest najlepiej. Figo już nie ma kołnierza, rana się dobrze goi. Na razie wszystko w porządku ;) Quote
Ewa&Duffel Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='SabaNera']Nam mówiono, że teraz jest najlepiej. Figo już nie ma kołnierza, rana się dobrze goi. Na razie wszystko w porządku ;)[/QUOTE] Najważniejsze, że chłopak dochodzi do siebie ! :) No i nie będziecie już musieli zawracać sobie głowy cieczkami ;) Quote
Talia Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Biedny jajca mu ucięli :lol: Pozdrawiamy ;) Quote
Antynówka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Hej :) Tak śledzę Figo od początku i musze przyznać że jest strasznie słodki :] A jaaaaki duży :eviltong: Kiedy zdjęcia? Bo już się nie mogę doczekać :loveu: Quote
Recommended Posts