cicia1977 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 No i nie ukrywam że towarzystwo by się przydało:-) Piesia już chrzest bojowy przechodziłaś z Puckiem:-)ale oczywiście wiem jaki masz zapierdziel ze swoim zwierzyńcem więc nicnie mówię:-) Angel???? jakieś plany na najblizsze weekendy????:-)ten najwcześniejszy odpada oczywiście ale w następny? no i oczywiście po wizycie Quote
piesia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='cicia1977']No i nie ukrywam że towarzystwo by się przydało:-) Piesia już chrzest bojowy przechodziłaś z Puckiem:-)ale oczywiście wiem jaki masz zapierdziel ze swoim zwierzyńcem więc nicnie mówię:-) Angel???? jakieś plany na najblizsze weekendy????:-)ten najwcześniejszy odpada oczywiście ale w następny? no i oczywiście po wizycie[/QUOTE] Wiesz , że pod tym względem jestem zawsze gotowa . Jestem cieniutka w ogłoszeniach itp , ale zawieźć psiaka , załatwić coś to zawsze jak najbardziej . A jak czasowo będzie nam to miało dużo zająć to Szyna deklarowała się kiedyś zostać opiekunką do moich bestyjek , więc jak bym się do niej ładnie uśmiechnęła to może by się zgodziła . Tylko Szyna wiesz , zapasik melisy jak by co ;) . Quote
Angel Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ja gdybym piesia bliżej mieszkała to też chętnie pomogłabym przy twoich pociechach :loveu: cicia- w ten weekend wiadomo, pełną parabierzemy sie za akcje. a właśnie dla mnie ta koszulka bd ? I ja biore dżeka ? czy dla niego chustka jest (szukam domu) czy bez chustki? w nastepny weekend jeszcze nie wiem nic, miałam jechac nad morze na 1 dzień.. ale nie wiem nie wiem. Quote
cicia1977 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Angel czy już coś wiadomo o wizycie przed adopcyjnej dla Dżekiego? Tak sobie pomyslałam że gdyby ten domek okazał się na 100% to trochę bez sensu zabierać dżekiego na Dni Obornik.Lepiej wyciągnąć jakiegoś innego biedaka i pokazać go ludziom. Tylko musiałabyś sobie jakiegos wybrać:-) Quote
Angel Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 napisałam do 2 osób, czekam na odpowiedź. Bo wizyta będzie napewno, obie osoby sie zadeklarowały ze mogą pójść na nią. Teraz tylko czekam, która osoba szybciej bedzie mogla. Myśle że domek okaże sie ok :) Może Ada ? ; ) lub ta druga owczarka o której mówiła p. kierownik ? Quote
Szyna13222 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='piesia']. A jak czasowo będzie nam to miało dużo zająć to Szyna deklarowała się kiedyś zostać opiekunką do moich bestyjek , więc jak bym się do niej ładnie uśmiechnęła to może by się zgodziła . Tylko Szyna wiesz , zapasik melisy jak by co ;) .[/QUOTE] Oczywiście ta moja deklaracja jest nadal aktualna ;) Spokojnie, mam w domu całe pudełeczko więc mam nadzieje że starczy ;) Quote
Wala2006 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Dziś Tami i Haga pojechały do domku :):):) Koszulki będą do wszystkich jutro cicia mi je przywiezie do domu :) P.Kierownik mówiła że Dżekiego nie mamy brać na dni obornik bo pani dzwoniła że wizyta już jest.Więc inny psiak za niego by mógł iść. Quote
Szyna13222 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='Wala2006']Dziś Tami i Haga pojechały do domku :):).[/QUOTE] :multi::multi: Quote
xxxx52 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Tak sie ciagle cieszycie ,ze psy pojechaly do nowych domow.To jest okey,ale zapominacie napisac co dalej sie z nimi dzieje np.krecik,Sauron -ta sierotka malutka?Dlaczego osoby adoptujace nie odpowiadaja na pytania co sie duzieje z tymi psami Czy one zyja ,czy wrocily z adopcji itd ?Przeciez sa umowy adopcyjne ,mozna zatelefonowac ,albo jak pies ma zle go zabrac czy nie?Nie chodzi w adopcji tylko o statystyke czy ,sie myle ??????? Quote
Wala2006 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='xxxx52']Tak sie ciagle cieszycie ,ze psy pojechaly do nowych domow.To jest okey,ale zapominacie napisac co dalej sie z nimi dzieje np.krecik,Sauron -ta sierotka malutka?Dlaczego osoby adoptujace nie odpowiadaja na pytania co sie duzieje z tymi psami Czy one zyja ,czy wrocily z adopcji itd ?Przeciez sa umowy adopcyjne ,mozna zatelefonowac ,albo jak pies ma zle go zabrac czy nie?Nie chodzi w adopcji tylko o statystyke czy ,sie myle ???????[/QUOTE] tak cieszymy się że poszły, psy idą w różne strony świata nie wszystkie mamy możliwość odwiedzić w ich DS, do tych których mamy możliwość robimy to... Nie jest tak łatwo jak jechać to nie do jednego tylko kilka od razu jedziemy odwiedzić a w schronie jest dużo dużo pracy i też trzeba brać pod uwagę że nie zawsze można, nie raz nie pozwalają na to różne sprawy choć by kasa na paliwo...Co do Krecika to już nie raz było tu pisane i jak by można bylo czytać uważnie to napisane jest wyraźnie że ci ludzie będą sprawdzani może zależy im na psiaku i trzeba po prostu tylko trochę im pomóc w tym jak opiekować się psiakiem a nie od razu odbierać! Co do Saurona tez jestem ciekawa bo teraz nikt nic na wątku nie pisze,i co do tej adopcji to nie schron tylko tymczasowe opiekunki więc jak chcesz czegoś się dowiedzieć to nie wskakuj na nas tylko napisz do nich...staramy sie pomagać psiaką jak tylko możemy, nieraz wylewamy łzy z wielu powodów dotyczących tych bied, nie raz cieszymy się z ich szczęścia nie zawsze jest tak jak się chce...W naszym schronie jest zaledwie kilku wolontariuszy którzy pomagają do ostatnich swych sił, większość to jeszcze dzieciaki dla których frajdą jest wyjść z nimi na spacer my nie zawsze mamy taką możliwość...:shake: Nie wszyscy wiedzą ile trzeba włożyć pracy w schronie gdzie jest prawie 200 psów, większość siada przed kompem i woli krytykować pracę innych...:angryy: Quote
cicia1977 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Widzę Wala że mnie ubiegłaś w udzieleniu odpowiedzi Pani xxx52. Ja dodam jeszcze że możliwośc podjechania do DS maja 3osoby. Piesia która ma w tej chwili 5psów w domu, syna w wielku szkolnym i pracę zawodową, ja mam co prawda "tylko" trzy psy ale też mam syna w wieku szkolnym, pracę zawodową z której wracam o 17.00, i jest jeszcze pani Ola która oprócz interwencji, kociarni i kilku psów w domu, załatwiania miliona spraw Toz -u też pewnie chciałaby mieć 2godziny na życie prywatne. Więc może Pani xxx52 powie mi i tak mi ułozy plan dnia żebym jeszcze miała czas na wizyty w DS. Może zaopiekuje się moim synem 1raz w tygodniu albo zabierze na ddłłłuuugggiii spacer moje psiaki a ja w tym czasie wyskoczę na wizytę. A może w niedzielę mam jechać na wizytę zamiast z synem do kina. Kiedy mam to robić?????pytam się kiedy???? Ciekawe czy we wszystkich schroniskach poza naszym są wizyty po adopcyjne? Średnio w tygodniu jest wyadoptowywanych 5psów w różne miejsca - jak mi Pani xxxx52 zacznie płacić moje rachunki i karmić mojego syna i moje psy to mam w dupie moja pracę - mogę jeźdźić i sprawdzać domki po 3razy każdy. Quote
xxxx52 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 sa jeszcze telefony. uwazam ,ze adoptowac psy to nie tylko podpisac umowe,i dla mnie nie ma usprawiedliwienia ,ze po adopcji z tych czy innych powodow nie zatelefonuje sie jak miwa sie pies. Krytykowac nalezy ,bo nie chodzi zebysmy my byly zadowolone ,ze jednego psa jest mniej w schronisku ,ale ze pies znalazl sie w odpowiednich odpowiedzialnych rekach. Znam wiele przypadkow super adopcji ,bylo hurra ,zachwyty ,,a jak po zrobieniu niezapowiedzianych kontroli okazalo sie ze albo psy byly na lancuchach ,albo chore ,a lbo....tragedia horor .Nalezalo jak najszybciej zabierac psy.sama tez tak uczynilam .jamnik mial byc w domu ,pojechalismy na nieprzewidziana kontrole,a dzieci na podworku powiedzialy ,ze jamnik jest w budzie w szopie.Zabralam psa dalam 30 zl i pojechalam. Quote
xxxx52 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='cicia1977']Widzę Wala że mnie ubiegłaś w udzieleniu odpowiedzi Pani xxx52. Ja dodam jeszcze że możliwośc podjechania do DS maja 3osoby. Piesia która ma w tej chwili 5psów w domu, syna w wielku szkolnym i pracę zawodową, ja mam co prawda "tylko" trzy psy ale też mam syna w wieku szkolnym, pracę zawodową z której wracam o 17.00, i jest jeszcze pani Ola która oprócz interwencji, kociarni i kilku psów w domu, załatwiania miliona spraw Toz -u też pewnie chciałaby mieć 2godziny na życie prywatne. Więc może Pani xxx52 powie mi i tak mi ułozy plan dnia żebym jeszcze miała czas na wizyty w DS. Może zaopiekuje się moim synem 1raz w tygodniu albo zabierze na ddłłłuuugggiii spacer moje psiaki a ja w tym czasie wyskoczę na wizytę. A może w niedzielę mam jechać na wizytę zamiast z synem do kina. Kiedy mam to robić?????pytam się kiedy???? Ciekawe czy we wszystkich schroniskach poza naszym są wizyty po adopcyjne? Średnio w tygodniu jest wyadoptowywanych 5psów w różne miejsca - jak mi Pani xxxx52 zacznie płacić moje rachunki i karmić mojego syna i moje psy to mam w dupie moja pracę - mogę jeźdźić i sprawdzać domki po 3razy każdy.[/QUOTE] zycie prywatne psow adioptujacych ,zajmijacych sie psami nie ineresuje.jezeli sie adoptuje to nalezy sprawdzac domu ,zeby nie trafily z deszczu pod rynne.tak na marginesie kazdy ma dom ,rodzine malo czasu.Czy to psy Twoje narzekania zrozumia? taka bogata gmina ,powinna przeznaczyc fudusze dla osoby wyznaczonej na kontrole czy przed ,czy po adopcyjna.Bo ludzie ,zeby posiasc psa klamia ,dlatego dla dobra zwierzecia nalezy przed i po adopcji skontrolowac. Quote
cicia1977 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 To zapraszamy serdecznie do pomocy w wizytach po adopcyjnych!!!myślę że jest Pani zmotoryzowana więc jak znalazł - psiaków nie interesuje klepanie w klawiaturę. Quote
xxxx52 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='cicia1977']To zapraszamy serdecznie do pomocy w wizytach po adopcyjnych!!!myślę że jest Pani zmotoryzowana więc jak znalazł - psiaków nie interesuje klepanie w klawiaturę.[/QUOTE] zostawie bez komentarza,coz moge napisac tylko ze w wielu przypadkach to klepanie w klawiature jest konstruktywne i mozna duzo skorzystac z tego klepania. Powtarzam KONTROLE PRZED I PO_ADOPCYJNE SA KONIECZNOSCIA ,a nie klepaniem w klawiature to tak dla zasmiecenia Quote
cicia1977 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ja już też nie będę komentowała powyższych wypowiedzi. Z ciekawości jednak zapytam czy jest w Polsce schronisko które przeprowadza KONTROLE PRZED I PO ADOPCYJNE wszystkich swoich wyadoptowanych psów. Jeśli ktos zna takie to poproszę o namiary - może się czegoś nauczę. Plakaty na osiedlu rozwieszone. Wala a jak tam u Was? udało Wam się dzisiaj porozwieszać? Quote
Wala2006 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='cicia1977']Ja już też nie będę komentowała powyższych wypowiedzi. Z ciekawości jednak zapytam czy jest w Polsce schronisko które przeprowadza KONTROLE PRZED I PO ADOPCYJNE wszystkich swoich wyadoptowanych psów. Jeśli ktos zna takie to poproszę o namiary - może się czegoś nauczę. Plakaty na osiedlu rozwieszone. Wala a jak tam u Was? udało Wam się dzisiaj porozwieszać?[/QUOTE] Ja też już nic nie będę pisać na temat niektórych rzeczy bo nieraz można pisać pisać a i tak nie którzy nie zrozumieją...Bo moim zdaniem nie ma sensu już dłużej wysłuchiwać ciągłych obelg od tej samej osoby ;) To może my tez zacznijmy tylko siedzieć przy kompie i klepać w klawiaturę bo to też pomaga...a schron zostawmy pod opieką 5 osób:dd (oczywiście żartuje bo w moim przypadku nie możliwe jest opuszczenie schronu;)) Dziś kilka powiesiliśmy jutro resztę ;) Quote
ookami Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Hej Wam ;) Przepraszam, że tak nie związane z tematem ale zapraszam serdecznie na wątek Nesika [url]http://www.dogomania.pl/threads/206372-Nes-w-schronie-w-Swarz%C4%99dzu-prosi-o-og%C5%82oszenia-i-dom!!/page5[/url] chcemy go wyrwać z schronu bo to wspaniały psiak a bardzo źle znosi pobyt w małej klatce, dostaje "kręćka". Potrzebny mu DT i więcej przestrzeni. Jeśli możecie pomóc lub przesłać to dalej będę wdzięczna :) Quote
xxxx52 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Wala2006']Ja też już nic nie będę pisać na temat niektórych rzeczy bo nieraz można pisać pisać a i tak nie którzy nie zrozumieją...Bo moim zdaniem nie ma sensu już dłużej wysłuchiwać ciągłych obelg od tej samej osoby ;) To może my tez zacznijmy tylko siedzieć przy kompie i klepać w klawiaturę bo to też pomaga...a schron zostawmy pod opieką 5 osób:dd (oczywiście żartuje bo w moim przypadku nie możliwe jest opuszczenie schronu;)) Dziś kilka powiesiliśmy jutro resztę ;)[/QUOTE] przepraszam kogo obrazilam ? Pisze tylko o wykonywaniu kontroli psow wyadoptowanych .Gdzie tu obrazanieß A Ty co teraz czynisz?nie klepiesz w klawiature,to kto pisze za ciebie te posty? Nie widze obrazania ,jak sie pytam o Krecika ,nie widze obrazania jak sie pytam o Surona,czy pytam sie o psy wyadoptowane,gdyz wiem czesto gesto jak moga lub sa wyadoptowane ,na lancuchy lub wracaja z adopcji z blachych przyczyn. chodzi mnie o psy ,gdyz je poznalam .Nic wiecej Z tym klepaniem w klawiature ,to wszyscy co sie na watkach wypowiadaja to co czynia? Co do kontroli ,to jezeli nie ma osoby to moze kierownik sie ruszy i bedzie sprawdzal dokad te psy schroniskowe sa adoptowane,on ma do dyspozycji pieniadze i np.na bezyne ,auto ,i czas.Przeciez jemu placi gmina Pozdrawiam Quote
Tia Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Skończcie już te kłótnie, w żadnych stopniu to nie pomaga psom... Quote
Angel Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 xxxx52 dlaczego wszędzie siejesz negatywne opinie, krytyke i niezadowolenie? My staramy się na miare możliwości pomagać. Ale rodzina, praca i inne rzeczy są też ważne. Staramy sie jak najlepiej wybadać domki. Skończ te głupie przytyki bo to nikomu nie pomaga... Quote
Angel Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 W sobote o 19:00 odbędzie się wizyta w potencjalnym domku Dżeka :) Quote
Angel Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 a i od której do której w sobote jestesmy na tych dniach obornik ? :) Quote
Wala2006 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Angel']a i od której do której w sobote jestesmy na tych dniach obornik ? :)[/QUOTE] W sobote mamy być o 10 w schronie a do której to się jeszcze zobaczy :) Quote
tamii Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 i jak dziewczyny na tych dniach? :) kurcze żałuje że nie moge też z wami być..:-( Quote
Recommended Posts