Agnes Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 moja je wszystko jak durna - wiec tego problemu nie mam ;) Quote
arima Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 A moje do niedawna były na Propacu, miałam zniżke zamawiałam po 200kg na miesiąc bo 100 Daga brała i podobno szef jakiś nowy przyszedł i zabrał nam zniżke:angryy: Quote
asher Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Napisałam do Acany, czekam na odpowiedź. Fakt, przesadzili z reglaminem, złaszcza z tymi limitami :roll: Quote
Teba Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Asher daj znac czego się dowiedziałaś :) też jestem ciekawa :) najwyżej bym zgłosiła amstafa sąsiadów jako swojego :) Najbardziej to jestem ciekawa jakie są te limity... Quote
asher Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 No więc dowiedzialam się, że będąc w klubie płaciłabym tylko o 30 gr mniej za kilogram karmy L&R, niz płacę obecnie :lol: A Salmon&Potato jest w klubie droższe, niż w sklepie, w którym ja kupuję karmę (zesztą jest droższe nawet od karmy kupowanej w 20 kg workach u dystrybutora) :crazyeye: Mając dwa psy o wadze ok. 35 kg musiałabym zamowić minimum dwa worki po 25 kg w ciągu trzech miesięcy, maksimum trzy worki... Także ja za uczestnictwo w klubie zdecydowanie dziękuję ;) Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Przyznam,że trochę to dziwne co piszesz :) 15kg jagnięcina kosztuje 165zł - 1kg 11zł 25kg jagniecina w klubie 234zł - 1 kg 9,36zł 15kg salmon w sklepie 180zł - 1kg 12zł 25kg salmon w klubie 269zł -1kg 10,76zł dla hodowców jest jeszcze taniej np.1kg salmon -9,68zł , a jagniecina 1kg -8,44zł Quote
moth Posted March 21, 2006 Author Posted March 21, 2006 [quote name='ksara'] dla hodowców jest jeszcze taniej np.1kg salmon -9,68zł , a jagniecina 1kg -8,44zł[/quote] Czyli wystarczy mieć przydomek hodowlany, aby móc po takich cenach kupować? :lol: Fajnie. Quote
Agnes Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 ksara porownywanie roznych wielkosci opakowan nijak sie ma do rzeczywistosci - to nam nic nie daje. Logiczne jest, ze im wieksze opakowanie tym tansza karma w kg - jak przeliczysz ilosc karmy na cene to 25 kg bedzie najtaniej - nie wiem czy sie jasno wyrazilam, moze ktos zrozumie ;) Lepiej jakbys porownywala cene 15 kg w sklepie i 15 kg w klubie - np. Wtedy faktycznie jest co porownac Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 To chyba Ty nie zrozumiałaś :) Ja nic nie porównywałam, napisałam tylko ile kosztuje kg danej karmy. W Klubie możesz kupić tylko 25kg, a w sklepie tylko 15kg (lub mniejszy), więc chyba jest wyrażnie napisane ile gdzie kosztuje 1kg karmy :) Quote
Agnes Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Problem w tym, ze wszystko dobrze zrozumialam. Skroo piszesz, ze 15 kg w sklepie kosztuje tyle i tyle, a 25 kg w klubie tyle i tyle to to nie jest porownanie? I potem dodajesz ile gdzie za kg - ale to juz nie jest porownanie. Im wiekszy worek tym taniej Ci wyjdzie za kg - obojetnie czy w klubie czy w sklepie. Tak sie nie da porownac ceny za kg, dzielac kwote przez wage, to nam nic nie pokazuje, a napewno niewiarygodna cene. Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Napisanie cen miało na celu pokazanie,że karma kupiona w Klubie jest tańsza niż w sklepie (zresztą po to powstają kluby). Jeśli ktoś karmi Acaną i chce nadal karmić to kupując worek 25kg dość sporo oszczędza.Tak samo jest też w innych karmach,ceny dla Klubu są bardzo atrakcyjne.Obliczenie natomiast ile kosztuje 1kg karmy dokładnie mówi nam ile kosztuje nas dzienne karmienie psa. :) Quote
moth Posted March 21, 2006 Author Posted March 21, 2006 [quote name='ksara'] dla hodowców jest jeszcze taniej np.1kg salmon -9,68zł , a jagniecina 1kg -8,44zł[/quote] A jednak mi się to nie oplaca. :roll: W jednym ze sklepow internetowych 1kg salomon wychodzi 9,75pln, a więc grosze drożej. Za to nie ma żadnych limitów. Jagnięcina 1 kg 9,63 pln. Za mala różnica, abym wiązala się z klubem. Szkoda. Mialam nadzieję, że więcej zyskam. :shake: Quote
asher Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Tak, jak napisałam, za kilogram Acany L&R płacę obecnie 9, 66 zł. Salmon&Rice jest w wersji 20 kg - wychodzi 10, 50 zł za kilogram (dane ze strony Acany, a można kupić taniej!). W klubie 25 kg kosztuje 269 zł, wychodzi 10, 76 zł za kilogram... Więc w pierwszym przypadku oszczędnośc jest minimalna, a w drugim oszczędzam nie kupując w klubie... Ergo: ten klub to jakaś ściema :roll: Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Tylko,że już nie ma worków 20kg (20kg zostały zastąpione 25kg), w sklepach będą tylko 15kg (oczywiście i te mniejsze). Tak jak kiedyś 20kg były dostępne w sklepach tak teraz 25kg już nie. Każdy może kupować tam gdzie chce i za ile chce,ja tylko napisałam jakie są ceny. Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Nigdy nie zamawiałam karmy w sklepie internetowym,ile kosztuje przesyłka ? Czy też płaci się dodatkowo za pobranie? Quote
asher Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Przesyłkę mam za darmo. I nie kupuję karmy w 20 kg workach ;) Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Sprawdzałam przed chwilą w kilku sklepach internetowych,wszędzie było napisane,że dodatkowo trzeba zapłacić za przesyłkę. Proszę podaj adres swojego sklepu internetowego,skoro tam jest taniej i bez dodatkowych opłat :) Quote
asher Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 [quote name='ksara']Sprawdzałam przed chwilą w kilku sklepach internetowych,wszędzie było napisane,że dodatkowo trzeba zapłacić za przesyłkę. Proszę podaj adres swojego sklepu internetowego,skoro tam jest taniej i bez dodatkowych opłat :)[/quote]Wiele sklepów gwarantuje darmową przesyłkę przy zamawianiu towarów powyżej okreslonej kwoty. Poszukaj więc dokładniej :cool3: Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcesz napisać w jakim Ty kupujesz. Czyżby jednak cena była inna ?:razz: Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Właściwie to każdy może sobie napisać cenę jaką chce, ja napisałam jaka jest cena oficjalna, jeśli ktoś zna sklep internetowy gdzie można kupić jeszcze taniej i to bez dodatkowych opłat to dlaczego robi z tego wielką tajemnicę ? Quote
asher Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 [quote name='ksara']Nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcesz napisać w jakim Ty kupujesz. Czyżby jednak cena była inna ?:razz:[/quote]A czemu niby miałoby służyć zaniżanie przeze mnie ceny karmy? :niewiem: Akoro jestes hodowcą, to i tak w klubie masz taniej ;) ps. namiary na ten sklep są w linkowni Quote
ksara Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Ale nie wszyscy są hodowcami i może dla nich jest to ciekawa oferta :) Pisanie natomiast "ja kupuję taniej, ale nie powiem gdzie " jest delikatnie mówiąc śmieszne :lol: Quote
asher Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Śmiech to zdrowie ;) Jak napisałam - namiary na sklep są w linkowni. Quote
Recommended Posts