Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moje do niedawna były na Propacu, miałam zniżke zamawiałam po 200kg na miesiąc bo 100 Daga brała i podobno szef jakiś nowy przyszedł i zabrał nam zniżke:angryy:

Posted

Asher daj znac czego się dowiedziałaś :) też jestem ciekawa :) najwyżej bym zgłosiła amstafa sąsiadów jako swojego :)

Najbardziej to jestem ciekawa jakie są te limity...

Posted

No więc dowiedzialam się, że będąc w klubie płaciłabym tylko o 30 gr mniej za kilogram karmy L&R, niz płacę obecnie :lol: A Salmon&Potato jest w klubie droższe, niż w sklepie, w którym ja kupuję karmę (zesztą jest droższe nawet od karmy kupowanej w 20 kg workach u dystrybutora) :crazyeye:

Mając dwa psy o wadze ok. 35 kg musiałabym zamowić minimum dwa worki po 25 kg w ciągu trzech miesięcy, maksimum trzy worki...

Także ja za uczestnictwo w klubie zdecydowanie dziękuję ;)

Posted

Przyznam,że trochę to dziwne co piszesz :)
15kg jagnięcina kosztuje 165zł - 1kg 11zł
25kg jagniecina w klubie 234zł - 1 kg 9,36zł

15kg salmon w sklepie 180zł - 1kg 12zł
25kg salmon w klubie 269zł -1kg 10,76zł

dla hodowców jest jeszcze taniej np.1kg salmon -9,68zł , a jagniecina 1kg -8,44zł

Posted

[quote name='ksara']
dla hodowców jest jeszcze taniej np.1kg salmon -9,68zł , a jagniecina 1kg -8,44zł[/quote]

Czyli wystarczy mieć przydomek hodowlany, aby móc po takich cenach kupować? :lol: Fajnie.

Posted

ksara porownywanie roznych wielkosci opakowan nijak sie ma do rzeczywistosci - to nam nic nie daje. Logiczne jest, ze im wieksze opakowanie tym tansza karma w kg - jak przeliczysz ilosc karmy na cene to 25 kg bedzie najtaniej - nie wiem czy sie jasno wyrazilam, moze ktos zrozumie ;)
Lepiej jakbys porownywala cene 15 kg w sklepie i 15 kg w klubie - np. Wtedy faktycznie jest co porownac

Posted

To chyba Ty nie zrozumiałaś :)
Ja nic nie porównywałam, napisałam tylko ile kosztuje kg danej karmy.
W Klubie możesz kupić tylko 25kg, a w sklepie tylko 15kg (lub mniejszy), więc chyba jest wyrażnie napisane ile gdzie kosztuje 1kg karmy :)

Posted

Problem w tym, ze wszystko dobrze zrozumialam. Skroo piszesz, ze 15 kg w sklepie kosztuje tyle i tyle, a 25 kg w klubie tyle i tyle to to nie jest porownanie? I potem dodajesz ile gdzie za kg - ale to juz nie jest porownanie. Im wiekszy worek tym taniej Ci wyjdzie za kg - obojetnie czy w klubie czy w sklepie. Tak sie nie da porownac ceny za kg, dzielac kwote przez wage, to nam nic nie pokazuje, a napewno niewiarygodna cene.

Posted

Napisanie cen miało na celu pokazanie,że karma kupiona w Klubie jest tańsza niż w sklepie (zresztą po to powstają kluby).
Jeśli ktoś karmi Acaną i chce nadal karmić to kupując worek 25kg dość sporo oszczędza.Tak samo jest też w innych karmach,ceny dla Klubu są bardzo atrakcyjne.Obliczenie natomiast ile kosztuje 1kg karmy dokładnie mówi nam ile kosztuje nas dzienne karmienie psa. :)

Posted

[quote name='ksara']
dla hodowców jest jeszcze taniej np.1kg salmon -9,68zł , a jagniecina 1kg -8,44zł[/quote]
A jednak mi się to nie oplaca. :roll: W jednym ze sklepow internetowych 1kg salomon wychodzi 9,75pln, a więc grosze drożej. Za to nie ma żadnych limitów. Jagnięcina 1 kg 9,63 pln. Za mala różnica, abym wiązala się z klubem. Szkoda. Mialam nadzieję, że więcej zyskam. :shake:

Posted

Tak, jak napisałam, za kilogram Acany L&R płacę obecnie 9, 66 zł.

Salmon&Rice jest w wersji 20 kg - wychodzi 10, 50 zł za kilogram (dane ze strony Acany, a można kupić taniej!). W klubie 25 kg kosztuje 269 zł, wychodzi 10, 76 zł za kilogram...

Więc w pierwszym przypadku oszczędnośc jest minimalna, a w drugim oszczędzam nie kupując w klubie... Ergo: ten klub to jakaś ściema :roll:

Posted

Tylko,że już nie ma worków 20kg (20kg zostały zastąpione 25kg), w sklepach będą tylko 15kg (oczywiście i te mniejsze).
Tak jak kiedyś 20kg były dostępne w sklepach tak teraz 25kg już nie.
Każdy może kupować tam gdzie chce i za ile chce,ja tylko napisałam jakie są ceny.

Posted

Sprawdzałam przed chwilą w kilku sklepach internetowych,wszędzie było napisane,że dodatkowo trzeba zapłacić za przesyłkę.
Proszę podaj adres swojego sklepu internetowego,skoro tam jest taniej i bez dodatkowych opłat :)

Posted

[quote name='ksara']Sprawdzałam przed chwilą w kilku sklepach internetowych,wszędzie było napisane,że dodatkowo trzeba zapłacić za przesyłkę.
Proszę podaj adres swojego sklepu internetowego,skoro tam jest taniej i bez dodatkowych opłat :)[/quote]Wiele sklepów gwarantuje darmową przesyłkę przy zamawianiu towarów powyżej okreslonej kwoty. Poszukaj więc dokładniej :cool3:

Posted

Właściwie to każdy może sobie napisać cenę jaką chce, ja napisałam jaka jest cena oficjalna, jeśli ktoś zna sklep internetowy gdzie można kupić jeszcze taniej i to bez dodatkowych opłat to dlaczego robi z tego wielką tajemnicę ?

Posted

[quote name='ksara']Nie bardzo rozumiem dlaczego nie chcesz napisać w jakim Ty kupujesz.
Czyżby jednak cena była inna ?:razz:[/quote]A czemu niby miałoby służyć zaniżanie przeze mnie ceny karmy? :niewiem: Akoro jestes hodowcą, to i tak w klubie masz taniej ;)

ps. namiary na ten sklep są w linkowni

Posted

Ale nie wszyscy są hodowcami i może dla nich jest to ciekawa oferta :)
Pisanie natomiast "ja kupuję taniej, ale nie powiem gdzie " jest delikatnie mówiąc śmieszne :lol: