Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Salcia przechodzi teraz kurację z zastosowaniem Trocoxilu. W ulotce jest napisane że nie należy go stosować razem z glikokortykosterydami i innymi niesterydowymi lekami przeciwzapalnymi. Zastanawiam się jednak czy dopuszczalne jest jednoczesne podawanie Arthroflexu :roll:

Posted

[quote name='Ania i Salma']Witam. Salcia przechodzi teraz kurację z zastosowaniem Trocoxilu. W ulotce jest napisane że nie należy go stosować razem z glikokortykosterydami i innymi niesterydowymi lekami przeciwzapalnymi. Zastanawiam się jednak czy dopuszczalne jest jednoczesne podawanie Arthroflexu :roll:[/QUOTE]

Zapomnialam podzielic się odpowiedzią jaką uzyskałam od mojej pani weterynarz :eviltong:
Nie ma przeciwskazań by jednoczesnie stosowac Trocoxil i Arthroflex :cool3:

• 2 months later...
  • 4 months later...
Posted

koszty u mojego psa trocoxil 30mg (dla psów 11-15kg) to było 90zł za 2tabl. Podaje się go najpierw 1 tabletka, następna za 2 tyg., później co miesiąc

EDIT: tu masz ulotkę z działaniem [url]http://www.emea.europa.eu/docs/pl_PL/document_library/EPAR_-_Product_Information/veterinary/000132/WC500069279.pdf[/url]

Posted

Dzięki :) A macie jakies doświdczenie z gelacanem albo chondrocanem?
Mamy taką owczarke 4-ro letnią w schronisku, ma dysplazje stawu biordowego, na razie nic ja nie boli, ale widać roznice przy chodzeniu, jeden staw jest tak jakby 'sztywny', pies biega, bawi sie, ale chorobe juz widać. Co najlepiej jej podać, zeby było najkorzystniej??