Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biorąc pod uwagę jaki on śliczny i jakie zwykle jest zainteresowanie tego typu maluszkami, on nie poruszył wielu serc... :(
Pewnie ludzie boją się jego problemów ze zdrówkiem...

Najważniejsze, że poruszył jednak te najważniejsze serduszka... Które już na niego czekają... Państwo poczytali o krzywicy i niedożywieniu szczeniąt. Nie ma mowy o przypadkowej nieprzemyślanej decyzji pod wpływem impulsu, jak to czasem się zdarza...

On jest taki słodki, cały czas wpatruje się w człowieka czekając na spojrzenie lub słowo... Wtedy tak strasznie cieszy się tym swoim maleńkim ogonkiem i podryguje na łapkach :loveu:

Nawet kicia będzie tęsknić. Są nierozłączni.

Posted

To młodzi ludzie, nie mają dzieci (do dzieci bym nie oddała Jeżyka). Pracują.
Najpierw chcieli zabrać maluszka dopiero za miesiąc, po szczepieniach i świętach (z powodu wyjazdu do rodziny, obawiali się nadmiernego stresu dla pieska).

Jednak lepiej nie czekać. Jemu ze zdrowiem już nic nie grozi, trzeba tylko dopilnować drugiego odrobaczenia i szczepień, a wyjazd do rodziny będzie okazją do socjalizowania się :) Nie ma co trzymać pod kloszem, on lubi ludzi i powinien sobie dać radę.
Miesiąc w życiu takiego maluszka to baaardzo długo. Przyzwyczaiłby się... no i my też...
A Karmen to już wogóle by go chyba nie oddała, zrośliby się w jedno. ;)

Posted

i słusznie, więcej stesu miałby jakby po miesiącu został od Was zabrany, ale że kot tak sobie ukochał psa, to i kot i Jeżyk musi być wyjątkowy;)

Posted

[quote name='tripti']i słusznie, więcej stesu miałby jakby po miesiącu został od Was zabrany, ale że kot tak sobie ukochał psa, to i kot i Jeżyk musi być wyjątkowy;)[/QUOTE]

Postaram się nakręcić jakiś filmik z nimi, może zdąże, to poplujecie monitory jak ona mu na ten maluśki ogoneczek poluje :D Telewizja, internet i wszystkie rozrywki świata odpadają :D

Posted

To już końcówka zabawy, nie zdążyłam ich wcześniej przyłapać ;)

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=4Mtz7jKXYtY"][video=youtube;4Mtz7jKXYtY]http://www.youtube.com/watch?v=4Mtz7jKXYtY[/video]
[/URL]

Posted

Witam . Pisałam w komentarzach w proanimals . Mieszkam w Żarkach i wczoraj około 23 po moim ogrodzie biegał identyczny piesek tylko puchaty taki jak ten po kąpieli . Popytałam ludzi i ponoć ktoś z auta wyrzucił małe pieski w Żarkach podobno około tydzień sie ten nasz błąkał nie wiem czy jest ich więcej :/. Ten którego ja znalazłam musiał wejść do nas na ogród jak była brama otwarta.Nie mogliśmy go złapać bo panicznie sie nas bał. Po 15-20 minutach złapaliśmy go . Zrobiliśmy mu posłanie w domu w pomieszczeniu gospodarczym gdzie jest ciepło daliśmy jeść i pić . Ale niestety teść poszedł do niego a mały wykorzystał okazje i wybiegł na ogród teraz czekam na męża jak wróci z pracy żeby go złapać bo to nie jest takie proste szczególnie ze biega pod siadką po sąsiadach ale wraca do nas do miski wiec wieczorem go napewno złapiemy o ile inny sąsiad go do siebie nie weznie. Jak patrze przez okno to on dumie biega i merda ogonem widać że sie oswoił z okolicą.Bardzo radośnie reaguje na auta wieć chyba pamięta że ktoś go woził .Chce dodać żę chętnie go zatrzymamy i zawieziemy do weterynarza jak uda nam sie go złapać .

Posted

Dzwoniła do mnie dzisiaj jakaś Pani, że też maja u siebie w pomieszczeniu gospodarczym psiaka identycznego jak Jeżyk. ktoś w perfidny sposób pozbył się psiaków i podrzucił je w różne miejsca. Koniecznie proszę zabrać go do weta i odrobaczyć oraz sprawdzić stan ogólny pieska.

Posted

dostalam maila od pani z libiaza

[QUOTE]witam
w nawiazaniu do dzisiejszej rozmowy przesyłam fotki psiaka podrzuconego do nas kilka dni temu. psiak jest brudny i zaniedbany wyrzucony pod bramke; nie mielismy sumienia zostawiac go na zimnie; jest malutki bardzo skuczał
psiak jest ufny troszeczke rozbrykany;) na pewno miał kontakt z ludzmi. jest w wieku około 1-2 mesiecy nie wiem moge sie mylic.
poniewaz nie mozemy go w zaden sposob zatrzymac (mamy juz 3 koty w tym jednego chorego i psa) oraz maleńkie dziecko bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu mu domu lub przynajmniej domu tymczasowego. Piesek jest malutki wiec miejmy nadzieje ze ktos go przygarnie.
elzbieta[/QUOTE][IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/inne/libiaz1[/IMG]

kolejny brat?? kto pomoze maluchowi znalezc chociaz DT?

Posted

Ten u nas bardzo boi sie ludzi a jest dokladnie taki jak na zdjeciu ten z lubiąża nie wiem czy czasem jak błąkał sie po wiosce ktos mu jakies krzywdy nie zrobil niby sie cieszy jak sie go woła ale jak robi sie krok w jego strone od razu ucieka w popłochu .O 16 dałam mu jeść jak wróciłam za 20 minut to było zjedzone ale psiaka nie było czekaliśmy i nic prawdopodobnie ktoś z sąsiadów zamykając brame zamknął go u siebie na podwórku albo w piwnicy bo jeszcze raz około 23 zeszliśmy połowę wsi świecąc ludzią po ogrodach ale nigdzie nie chodził. Jutro z samego rana biorę męża i szukamy go o ile rano nie przyjdzie na jedzenie do nas na ogród .Wiem żę musi u nas biegać po całym ogrodzie bo na śniegu są ślady ale tylko jak wyjde z domu ucieka nawet go nie widać :/

Posted

Ale sie porobiło!

Jeżyk II, a właściwie Jeżynka - już u mnie.
Jest to chyba ten sam szczeniaczek co na poprzedniej stronie, a w każdym razie identyczny.

Od Jeżyka jest sporo większa, w dużo lepszym stanie - ale to napewno rodzeństwo: ma identyczny pyszczek, spojrzenie, kolory, futerko, nawet ten mały śmieszny ogonek. Na 100% to nie przypadek. Piesek z postu wyżej wydaje się inny, ale nigdy nic nie wiadomo. Co z nim będzie?

Aktualnie Jeżynka na zmianę szaleje z kotką i gryzie uszko.
Fajny grzeczny wesoły zdrowy szczeniak.

Od nowego domku Jezyka I nie mam na razie zadnych wiesci...

Posted

Piesek a właściwie suczka zostanie u nas. Mamy już co prawda jednego psa owczarka niemieckiego ale on przeważnie biega na ogrodzie i jest bardzo łagodny w stosunku do innych piesków a szczególnie małych.Na razie piesek mieszka z babcią na dole bo ma tam cisze i spokój a dodatkowo czekamy aż sie odrobaczy bo mamy w domu 2 i pól letnie dziecko.Piesek jest bardzo przestraszony wydaje mi sie że tez robaki dają mu popalić bo ma okrągły brzuszek choć je nie wiele ale pani weterynarz powiedziała że to normalne i powoli przyzwyczai sie do nowej sytuacji .
Wiem że może na zdjęciu wyglada niepodobnie ale było robione zaraz po złapaniu i był bardzo wystraszony.Ale jak biegał po ogrodzie było widać taką samą budowę ,kolor ,futerka , śmieszny ogonek ,wiek i ogólną wielkość . Czy mógł być to przypadek?? Możliwe choć wydają mi sie za podobne do siebie. Zresztą to nie ważne , ważne że będzie bezpieczny , najedzony i kochany :) Mam nadzieje że osoba którą podrzuciła do nas malca więcej nie będzie tego robić ...

Posted

Misiamw to wspaniale, że sierotka zostaje u Was i tak dobrze się nią zaopiekowaliście!!
Pieskom będzie razem wesoło:)

Mam wieści z domku Jeżyka:
[QUOTE][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]jest super, niesamowity, taki kochany i bardzo grzeczny, gryzie nas, bawi sie po czym chce sie przytulac. W piatek idziemy do weta, wyslemy zdjecia niedlugo, pozdrawiamy :)[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Mała Jeżynka także jest super-przytulastą maskotką, najchętniej cały czas leżałaby przytulona albo na rękach. Bez problemu zostaje sama, bawi się ładnie zabawkami i gryzaczkami, uwielbia gonitwy z kotkiem.
Dzisiaj zrobię jej jakieś fotki, ale na poprzedniej stronie to ona - bo opis od Misieeek się zgadza, to ta pani mi ją przywiozła.

Posted

[SIZE=4][B] Jeżynka[/B][/SIZE][B]:loveu:[/B][B]:[/B]

[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/9964/jezynka1.jpg[/IMG]

...i dla porównania [SIZE=4] [B]Jeżyk[/B][/SIZE]:loveu::

[IMG]http://img203.imageshack.us/img203/1664/77238380.jpg[/IMG]