Jump to content
Dogomania

3-miesięczny szczeniak znaleziony w Warszawie - MA DOM :)

Recommended Posts

Posted

Takie piękne maleństwo zawitało do mnie na DT. Wędrował sobie samotnie w centrum Warszawy, po ul. Puławskiej. Ogłoszenia rozwieszone, ale jakoś nikt się po malca nie zgłasza :roll:
Maluch jest cudowny, niesamowicie szybko się uczy jak na takiego szkraba. Zdrowy, teraz jest po pierwszym odrobaczeniu. Będzie pewnie psem średniej wielkości (teraz waży niecałe 4 kg). Futerko ma gęste jak niedźwiadek :loveu: Jest przekochany po prostu.

Posted

Bo jest bardzo mądry, łapie wszystko w lot. Do tego jest bardzo fajny, nie ma żadnej traumy czy lęków, jest odważny i otwarty na świat, łatwo się uczy nowych rzeczy. Cudo po prostu. A jakie ma ostre ząbki :evil_lol:

Posted

No to pięknie, co to, jakiś punkt do wyrzucania psów sobie tam urządzili ludzie czy jak :shake:

KAMYK - to około 3 miesięczne szczenię. Jest zdrowy, odrobaczony, waży obecnie ok. 4 kg, będzie pieskiem średniej wielkości. Kamyk jest bardzo pojętny i rezolutny. Pomimo tego, że został porzucony przez dotychczasowych właścicieli nie ma żadnych lęków i braków w socjalizacji. Wychowuje się z psem, z którym świetnie się dogaduje, nieobce są mu też koty. Kamyk szuka odpowiedzialnych i kochających opiekunów, obecnie przebywa w Warszawie. Warunkiem adopcji pieska będzie podpisanie umowy adopcyjnej.

Może być taki tekst do ogłoszeń? Mam nadzieję, że on naprawdę będzie średniej wielkości, bo z dnia na dzień mam inne wersje, raz mi się wydaje, że będzie duży, raz że maleństwo :evil_lol: Dodać, że możliwy transport? Bo ja niemobilna jestem, więc nie dam rady go dowieźć w razie czego :oops:

Posted

transport jak cos zawsze mozna dogadac, mysle ze nie trzeba dopsiywac.
masz moze inne zdjecia?
zaraz wrzuce kilka ogloszen ile dam rade...

cos sie dzieje? jest ktos chetny od np od Agi?

Posted

Nie mam innych zdjęć, u mnie wychodzą bardzo marne... Ale postaram się coś wykombinować, mały rośnie w mgnieniu oka. Nikt się nie odzywał o niego, w każdym razie Aga mi nic nie mówiła.

Posted

Z adopcji nici niestety, dziewczyna się nie zdecyduje na razie na psa.
Za to mały napędził nam stracha, bo trzy dni temu w nocy postanowił się rozchorować. Wymiotował i rano był już w takim stanie, że poleciałam z nim na kroplówkę. Na szczęście sytuacja opanowana, malec dostał Caniserin na wszelki wypadek, teraz jest na antybiotyku, mam nadzieję, że jutro będzie ostatnia wizyta u weterynarza. Nie przewidziałam, że mały może zachorować (wiem, głupio z mojej strony, w końcu to szczeniak), bo jeszcze w sobotę był zdrowiutki. Zupełnie się spłukałam na wizyty :shake:

Posted

Pierwsza wizyta 71,00
Druga 25,00
Trzecia 25,00
Czwarta 25,00

Na szczęście to już koniec, dzisiaj byłam na ostatnim zastrzyku, mały nie ma gorączki, gardziołko ładne, nie wymiotuje, kupy od dzisiaj rana wzorcowe. Ufff... Przed małym jeszcze odrobaczenie (6-7 marca) i później szczepienia.

Do kiedy może zostać? Do dzisiaj, w końcu taka była umowa :diabloti: (no dobra, z marginesem błędu do 2-3 marca :cool1:). Jeżeli z TZ'tem staniemy na rzęsach, to mógłby dłużej, ale to będzie nie lada wyzwanie. Wtedy już będę potrzebowała konkretnego wsparcia na karmę, weta (szczepienia) i podkłady higieniczne, bo będę miała na głowie cztery psiaki i zwyczajnie nie dam rady, mimo że bym chciała...

Posted

Byli u mnie właśnie kolejni chętni. Chcieli malucha od razu zabierać :eviltong: Potrzebuję wobec tego pilnie transportu dla siebie i malucha na wizytę przedadopcyjną z Warszawy do Grójca. Ktoś mógłby pomóc? Jak się na dogo szuka takiej pomocy? Ja niemobilna niestety...
Aha, trzymania kciuków za domek też potrzebuję ;)

Posted

Pomocy, mały ma szansę na domek :modla:
Najlepiej byłoby w piątek rano, tak jesteśmy wszyscy wstępnie poumawiani... Ale wybrzydzać nie będę ;)