Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chyba troszeczke lepiej, dziś nawet zamerdała ogonkiem jak ją wynosilismy na zewnatrz ale ogolnie boli, ciągle lezy, na dworze też siada i nie chce chodzić, czasem pisknie jak żle stanie albo chce sie odwrócić, łapke ma jeszcze spuchnięta, bidusia moja mała.:-( za to teraz wygrzewa sie na sloneczku przy otwartym oknie pod kocykami i wyraznie jest jej dobrze, a ja zamarzam:p

Posted

[quote name='chita']chyba troszeczke lepiej, dziś nawet zamerdała ogonkiem jak ją wynosilismy na zewnatrz ale ogolnie boli, ciągle lezy, na dworze też siada i nie chce chodzić, czasem pisknie jak żle stanie albo chce sie odwrócić, łapke ma jeszcze spuchnięta, bidusia moja mała.:-( za to teraz wygrzewa sie na sloneczku przy otwartym oknie pod kocykami i wyraznie jest jej dobrze, a ja zamarzam:p[/QUOTE]
właź do niej pod kocyk ;)
jestem pewna że z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Posted

[LEFT]Wasze kciuki pomagają:cool3: :loveu: opuchlizna ladnie schodzi, arina chyba tez lepiej sie czuje bo zaczyna łazić i sie nudzic, to łażenie akurat mnie tak nie cieszy bo dopóki nie sciagniemy szwow nie moge spuscic jej z oczu bo probuje wspinać się na kanape i mimo ze zastawiam krzesłami to małpa zaczyna kombinowac a jej nie wolno, jak z kolei położe na kanapie to probuje złazić:mad: na dwór nadal wynosze ze wzgledu na stopnie ale jak chodzi zaczyna używać łapki, jutro bedzie tydzien, czyli jeszcze 7 przed nami :roll:

a chwilowo tak sie rehabilituje:)

[/LEFT]
[LEFT][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-BiR9M7OFEPY/TzzUJQfG9pI/AAAAAAAAD54/_RC-EJ5Cj-Y/s512/Zdj%25C4%2599cie0091.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Dnd2TtKNGaE/TzzUKogGrtI/AAAAAAAAD58/t3xWZJ5ebTA/s512/Zdj%25C4%2599cie0089.jpg[/IMG]
[/LEFT]

Posted

chita,jak moja była po sterylce,a ja musiałam z domu wyjść,to żeby nie skakała po kanapach kładłam na nich dechę do prasowania i suszarkę na pranie.Suszarka najlepsza,bo pręty brzęczą obijając się od siebie przy najmniejszym ruchu,więc jej nawet nie dotykała i obchodziła z daleka :)Może to pomoże,bo krzesła to nie jest dobry pomysł,też wypróbowany był ;)

Posted

[quote name='tatankas']chita,jak moja była po sterylce,a ja musiałam z domu wyjść,to żeby nie skakała po kanapach kładłam na nich dechę do prasowania i suszarkę na pranie.Suszarka najlepsza,bo pręty brzęczą obijając się od siebie przy najmniejszym ruchu,więc jej nawet nie dotykała i obchodziła z daleka :)Może to pomoże,bo krzesła to nie jest dobry pomysł,też wypróbowany był ;)[/QUOTE]

suszarki nie mam, jedynie taką podwieszaną ikeowską nad pralką ale coś wymyśle;) narazie sie zmieniamy, ja jestem w domu a jak musze wyjść to tz wraca wiec mamy zmiany przy psie;) natomiast od poniedziałku oboje mamy młyn, ja mam sporo biegania i zalatwiania i dlatego arina pojedzie do kliniki na caly dzien, zawioze ją rano, sciągną jej szwy i odbiore po poludniu bo nie chce ryzykować i zostawiać jej samej,
potem jakoś damy rade, czeka mnie tylko wyjazd na caly dzien ale mam w razie czego dogsitterke, poza tym mysle o przorganizowaniu domu na nasze wyjscia i zostawianiu ariny w kuchni, tam przynajmniej moge ją zamknąc, miejsca ma dosc i nie ma gdzie wskoczyc, dzwonek i domofon odłaczony wiec bodżcow mniej.

Posted

Zaświeciła mi żaróweczka w głowie, czy aby nie masz też wątku tego pięknotka, którego widzę na Twoim avatarze i tak oto jestem na wątku Arinki :) Oglądam zdjęcia i podziwiam Twoją dziewczynkę - dorodnia z niej psica :) piękna i no cóż... ponieważ darzę szczególnym sentymentem bullowate i amstaffowate, dlatego napatrzeć się nie mogę na te fotki. Czytam też że mała przeszła operację, trzymam więc mocno kciuki za jej szybką rehabilitację :) Uściski dla Ciebie i Ariny :)

Posted (edited)

[quote name='fioneczka']mile widziana tu raczej nie jestem ale mam to gdzieś ... ukochaj dziewczynę mocno ode mnie i Mońki i powiedz jej że trzymamy mocno kciuki[/QUOTE]

mozemy sie w wielu sprawach nie zgadzac ale dzialamy w tej samej sprawie;) ukocham:)

a tak btw, kupe mamy tylko raz dziennie, to dobrze czy sie bac? :icon_roc:

Edited by chita
Posted

[quote name='tatankas']No zależy ile je też,moja tak normalnie to na każdym spacerze qpa,więc jest 3x dziennie ;) jak jest mniej jedzonka to rzadziej :)[/QUOTE]

to prawda, mój jeśli nie zje "obiadu", nie zrobi koopy. Im mniej jedzenia tym mniej ma do wydalania.

Posted

no tak wlasnie kombinuje ze to przez ten brak ruchu, normalnie to wychodzą ze 3;)

a kanape chyba wyrzuce przez okno, łazi toto i kombinuje i w koncu cos przekombinuje:shake:

Posted

Oby nie przekombinowała ;-) Moja Birra potrafi sobie krzesła pozrzucać jak chce na kanapie się wyłożyć, więc może faktycznie coś innego tam kładźcie.......

Posted

a Arinka dobrze:) dziekujemy:)

kupy tez ladne i bez problemu, teraz natomiast przechodzi faze buntu i nic nie chce jeść, tzn chce ale to, czego nie moze;) wczoraj byla caly dzien w klinice bo nas nie bylo w domu, Tz pojechal ja odebrać to łaziła sobie po poczekalni:loveu: a dzis rano pojechalysmy na sciagniecie szwow to wpadla tam jak do siebie:evil_lol: narazie wszystko ok, nadal nie powinna skakac a juz jej sie zdarzylo wejsc na kanape:mad: do kolejnej kontroli 8-10 kwietnia nadal krotkie spacery na smyczy, ale juz za dwa-trzy tygodnie mozemy zaczynac hydroterapie na odbudowe i wzocnienie miesni, ciekawe tylko czy jej sie ten pomysl spodoba:diabloti:

ogólnie czasem cieżko wariatke opanowac, ma w sobie tyle energii ze prąd powinnismy miec w domu za free:p

Posted (edited)

[LEFT]lepiej pod wzgledem psiego samopoczucia, gorzej pod wzgledem kontroli:) ciągnie na smyczy, upiera sie i nie chce wracać, no i notorycznie probuje skakac, jak nie na kanape to na mnie....
na szczescie szwy sciagniete wiec przynajmniej na to nie musze zwracac uwagi;)

[/LEFT]
[LEFT][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-u1O9nKDdGA4/T0QE7z4ceJI/AAAAAAAAD6A/Nh2AskhAZuw/s640/_DSC0559.NEF.jpg[/IMG]

ciecie bylo od wewnatrz, jak kudelki odrosną nic nie bedzie widac:)
[/LEFT]
[LEFT][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-X_F5Pgnlylc/T0QFHF8T3jI/AAAAAAAAD6E/NYliuluUSug/s640/_DSC0562.NEF.jpg[/IMG]
[/LEFT]

Edited by chita