Zebra Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Oczywiscie jakoś sie dogadać nie mogę z dogo, i kolejny post poszedł w powietrze Quote
Zebra Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 No cóż, już chyba nie chce mi sie całości odtwarzac, napiszę tylko , ze wystawa sympatyczna i miła, jak zwykle co roku przyjechali do mnie goście, tym razem Czapla przywiozła Niunia i młodziutką Elankę, a koleżanka z Poznania przyjkechała z suczką airedalem. Piątkowy wieczór spędziłyśmy na miłych pogaduchach i świetnych trunkach. W sobotę rano wyruszyłyśmy na wystawę. Tym razem oceniała nas pani sędzina Viva Maria Solecky-Szpunar, dla mnie bardzo fajna ocena, sędzian-klasa sama w sobie, do tego świetny znawca terrierów, każdemu pieskowi poświeciła trochę czasu, kazdego dokładnie wymacała i oglądneła w ruchu. Kerraków było zgłoszonych 4 sztuki, nasze 3 i piesek ze słowacji, mieszkający obecnie w Krakowie, którego hodowczyni Daniela Borzova przyjachała specjalnie z Koszyc ostrzyc i wystawić. Nasze kerraki pokazałay sie pięknie, Niunio niezawodnie pokazał klase, zdobywając 2 miejsce na BIS Weteranów, Elanka Czapli na swojej pierwszej wystawie pokazała, ze jest do tego stworzona, 0 stresu, chętna do pokazywania się, rozpoczęła swoim występem Mł.Championat Polski, a na BIS Junior pobiegła bardzo pięknie i dynamicznie i zakwalifikowała się do finałowej trójki młodych terrierów. Quote
Zebra Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Słowacko-krakowski Bali, ugrał CACi CACIB-a, ukończył tym samym Championat Polski, a nasza Semisia, cóż, jak zwykle zwariowana i ciężka do opanowania w ringu, zgarnęła CWC,CACIB i rasę. Później jeszcze na finałach ugrała 2 miejsce na BIS Oddz.Rzeszów, oraz 3 miejsce na grupie. Tym samym Salomeyka zdobywając swój 8 CACIB ukończyła INTERCHAMPIONAT, choć znajomi twierdzą, ze zrobiła to już w Czechach w Brnie, ale mniejsza o szczegóły;). Teraz jeszcze dla ścisłości cała stawka z wynikami- co mam nadzieję, ze stanie sie tutaj regułą, jak już zresztą kiedyś to podobno uzgodnilismy:razz:. Międzynarodowa Wystawa Psów Rzeszów 13-14.02.2010 - sędzia Viva-Maria Solecky-Szpunar psy kl.weteran Camry z Płockiego Wzgórza -dosk,naj.weteran- BIS Wetrean -2 psy kl. otwarta Balmoral Derrymore- dosk. CWC,CACIB suki kl.młodzieży Elan z Płockiego Wzgórza (Elanka Czapli) -dosk.Zw.Młodzieży, NJwR, weszła na BIS Junior do finałowej trójki młodych terrierów suki kl.champion Lakki Kerri Salomeya Triumph (Semisia) - dosk,CWC,CACIB, BOB, BIG-3, Bis-2 Oddz.Rzeszów Quote
czapla Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Jeszcze jedno wspomnienie z Rzeszowa:lol: [URL]http://picasaweb.google.pl/fox.owa15/131402WYsTAWARZESZOW#5439221311527160098[/URL] Quote
Recommended Posts