Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

juz po sedziowaniu - opisze wrazenia :)

bardzo mily Pan mowiacy na ringu po angielsku
sprawdza tylko zgryzy, sedziuje raczej bezdotykowo ale to na co zwraca najwieksza uwage to ruch, ruch i jeszcze raz ruch

• 2 weeks later...
Posted

nas w Wilnie sędziował 13.03 właśnie ten sędzia i Fela dostała [FONT=Calibri]Ocena doskonała, CAC, CACIB, Zwycięzca Litwy, BOB, BOG III, Potwierdzam co pisała poprzedniczka, sędzia bezdotykowy, kazał pokazać ząbki a ruch był dla niego najważniejszy co zaznaczył w opisie. Jako że Fela powala ruchem zdobyła co zdobyła.[/FONT]

Posted

Ja miałam z nim doświadczenie tylko raz i było fatalne :( Pan właściwie wcale nie sędziował bo głównie stał tyłem do wystawców, którzy biegali z psami nie wiedzieć po co . Aha i potem jeszcze zajął się rozmową przez telefon ! Byłam w szoku go nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem wobec wystawiających . Może facet miał zły dzień :/

Posted

Niestety to chyba nie zły dzien tylko standard :| tak samo zachowywał się podczas oceny sznaucerów w Wilnie- co chwile rozmawial przez telefon- psy biegały a on się zajmował pogaduszkami.... żenada ogólnie sprawiał wrażenie bardzo znudzonego oceną.

Posted

O, tak, tylko ja bym powiedziała nie tyle , że znudzony co sprawiał wrażenie 'po cholerę ja tu jestem i czego ode mnie chcą , po co ci ludzie i te psy'.

• 2 years later...
  • 3 months later...
Posted

Sędziował nas kilka razy w ciagu kilku lat
Uważam Go za konkretnego sedziego .
To prawda ,że ruch dla niego ma duże znaczenie
Obserwowałem jego sędziowanie na EDS rasy pinczer...w/g hodowców posędziował dobrze rasę.