Jadwiga 1 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Jak ocenia psy na ringu ,na co szczególnie zwraca uwagę. W Lesznie będzie sędziował psy sznaucery . Quote
Elitesse Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 juz po sedziowaniu - opisze wrazenia :) bardzo mily Pan mowiacy na ringu po angielsku sprawdza tylko zgryzy, sedziuje raczej bezdotykowo ale to na co zwraca najwieksza uwage to ruch, ruch i jeszcze raz ruch Quote
bouvi-buzi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 nas w Wilnie sędziował 13.03 właśnie ten sędzia i Fela dostała [FONT=Calibri]Ocena doskonała, CAC, CACIB, Zwycięzca Litwy, BOB, BOG III, Potwierdzam co pisała poprzedniczka, sędzia bezdotykowy, kazał pokazać ząbki a ruch był dla niego najważniejszy co zaznaczył w opisie. Jako że Fela powala ruchem zdobyła co zdobyła.[/FONT] Quote
jovi Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Ja miałam z nim doświadczenie tylko raz i było fatalne :( Pan właściwie wcale nie sędziował bo głównie stał tyłem do wystawców, którzy biegali z psami nie wiedzieć po co . Aha i potem jeszcze zajął się rozmową przez telefon ! Byłam w szoku go nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem wobec wystawiających . Może facet miał zły dzień :/ Quote
Irviers Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Niestety to chyba nie zły dzien tylko standard :| tak samo zachowywał się podczas oceny sznaucerów w Wilnie- co chwile rozmawial przez telefon- psy biegały a on się zajmował pogaduszkami.... żenada ogólnie sprawiał wrażenie bardzo znudzonego oceną. Quote
jovi Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 O, tak, tylko ja bym powiedziała nie tyle , że znudzony co sprawiał wrażenie 'po cholerę ja tu jestem i czego ode mnie chcą , po co ci ludzie i te psy'. Quote
Zzabi Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 coś się zmieniło u tego Pana, dużo trzeba biegać? Quote
krzysio Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Sędziował nas kilka razy w ciagu kilku lat Uważam Go za konkretnego sedziego . To prawda ,że ruch dla niego ma duże znaczenie Obserwowałem jego sędziowanie na EDS rasy pinczer...w/g hodowców posędziował dobrze rasę. Quote
Recommended Posts