madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Patikujek_Zabrze'][B][COLOR=darkorange]Ja okulary nosiłam jak miałam 6 lat w wieku 10 przestałam bo szkieł mi dopasować nie umięli i od tamtej pory nie noszę a widżę lepiej niż w okularach:)[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]A soczewek to ja nosić bym nie mogła, chyba by m,nie poskręcało jakbym do oka miała sobie coś wkładać:shake:[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]Gratuluje odwagi:multi:[/COLOR][/B][/QUOTE] Oj nawet nie wiesz jakiego mam pietra :shake: Ale kurcze tyle ludzi nosi soczewki i żyją, to i ja chyba mogę :roll: Dlatego mówię, jak im nie zwieję z fotela przy przymierzaniu odpowiednich soczewek to będzie dobrze :lol: [quote name='fidelek2']Gratuluję podjęcia decyzji i trzymam kciuki za powodzenie wizyty :happy1: Podoba mi sie zdjecie Mokrego Szczurka ślizgającego sie po panelach (przynajmniej tak to wygląda :p)[/QUOTE] Dziękuję :) Bo rzeczywiście pedałował w miejscu wtedy :lol: [quote name='Loona']Nie może być, Master zabrał coś Torkowi :crazyeye: Ja okulary mam ósmy rok i nie narzekam ;) Niedługo będę oprawki zmieniać :p[/QUOTE] Właściwie to wygląda to tak, że to Toro jeszcze nie zdąrzył jeszcze zabrać Masterowi :lol: Oj nowe oprawki zawsze sprawiały mi frajdę, bo w końcu nowiutkie, ładniutkie :cool3: Ale bilans + i - noszenia okularów popchnął mnie jednak do zdecydowania się na soczewki...:roll: No chociaż spróbuję, przecież okularów i tak nie wyrzucę, zawsze mogę do nich wrócić ;) [quote name='Kasia_zg']Ojejciu jaki boski superancka ta foteczka...taki mokrusi jak bym widziala swojego łobuziaka który własnie leży pod kocykami po kompanku :) I oczywiscie życze aby ta wizyta u okulisty była milsza i żebys przetrwała to dzielnie :D Miłego wieczorku :)[/QUOTE] Witaj Kasiu :) Dzięki ;) [quote name='maartucha']:loveu: Dobry dziewczynki :loveu:[/QUOTE] Witamy Quote
maartucha Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Madziulka wpadnij do mnie na chwileczke, musze sie pochwalic :multi: Sobota juz u Ciebie w miescie :multi: Quote
Sara_i_Aris Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4'][SIZE=3][B]Zrobiłam to....[/B][/SIZE]:grins: Umówiłam się na czwartek na badanie wzroku w celu dopasowania odpowiednich soczewek kontaktowych :sweetCyb: Jesooo będą mi wkładać te soczewki do oczu :shocked!:, umrę... :mdleje: Koniec z ograniczoną widocznością :sweetCyb: Koniec z zaparowanymi szkłami w zatłoczonym autobusie zimą i przy dmuchaniu na gorącą herbatę :sweetCyb: Bosko :sweetCyb:[/quote] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ja też tak chceee... :placz:[/SIZE][/FONT] [quote name='madziasto4'] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images22.fotosik.pl/93/9b78df30d86d0866.jpg[/IMG][/URL] [/quote] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]A jednak pozory mylą :-o [/SIZE][/FONT] [quote name='madziasto4']Mokry szczurek [IMG]http://i14.tinypic.com/2mruzk2.jpg[/IMG] [/quote] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Szczurek, powiadasz? Od samego początku wiedziałam, że to nie może być pies :evil_lol: [/SIZE][/FONT] Quote
Pati i Daisy Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4'] Dlatego mówię, jak im nie zwieję z fotela przy przymierzaniu odpowiednich soczewek to będzie dobrze :lol: [/quote] No to może zabierz ze sobą jakieś dyby? :evil_lol: Będziesz miała pewność, że nie uciekniesz:p Zobaczysz zanim się obejrzysz będziesz miała już na oczach piękne soczewki;) A wybierasz jakiś kolor soczewek czy normalne? :razz: Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Hey Madzia! A Ty masz jakas skomplikowana wade, tzn astygmatyzm czy cuś? Soczewki nie sa takie wspaniale jak sie wydaje :roll: Zakladanie, za dlugie noszenie, zmiany cisnienia atmosferycznego, ktore odczuwasz na oku no i zapalenia spojowek :roll: Ja sobie funduje raz na jakis czas ale nie ma to jak okulary :) Teraz testuję hydrożelowe Optixa i jedno co narazie moge powiedziec, to to, ze swietnie sie zakladaja. Dzisiaj sie z nimi przespie, to dam rano znac czy zostala jakas niepeknieta żyłka :evil_lol: Quote
maartucha Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='Pati i Daisy']No to może zabierz ze sobą jakieś dyby? :evil_lol: Będziesz miała pewność, że nie uciekniesz:p Zobaczysz zanim się obejrzysz będziesz miała już na oczach piękne soczewki;) A wybierasz jakiś kolor soczewek czy normalne? :razz:[/quote] :multi::multi::multi: Faaaajniutttko :multi::multi::multi: ja tez sie musze zaopatrzyc, ale to dopiero w czerwcu mam wizyte :/ Ile to mozna nosic okulary :placz: BUNT :placz: Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='maartucha']Madziulka wpadnij do mnie na chwileczke, musze sie pochwalic :multi: Sobota juz u Ciebie w miescie :multi:[/QUOTE] Czo? :stupid: A gdzie się do Ciebie wpada? :lol: [quote name='Yorkie'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ja też tak chceee... :placz:[/SIZE][/FONT][/QUOTE] A długo już nosisz okulary? :) [quote name='Pati i Daisy']No to może zabierz ze sobą jakieś dyby? :evil_lol: Będziesz miała pewność, że nie uciekniesz:p Zobaczysz zanim się obejrzysz będziesz miała już na oczach piękne soczewki;) A wybierasz jakiś kolor soczewek czy normalne? :razz:[/QUOTE] W dybach to dopiero bym się wyrywała :cool1: Normalne, chodzi mi wyłącznie o 'komfort' noszenia soczewek, a nie o jakieś bajery typu zmiana koloru oczu ;) [quote name='Anusia & Alutka']Hey Madzia! A Ty masz jakas skomplikowana wade, tzn astygmatyzm czy cuś? Soczewki nie sa takie wspaniale jak sie wydaje :roll: Zakladanie, za dlugie noszenie, zmiany cisnienia atmosferycznego, ktore odczuwasz na oku no i zapalenia spojowek :roll: Ja sobie funduje raz na jakis czas ale nie ma to jak okulary :) Teraz testuję hydrożelowe Optixa i jedno co narazie moge powiedziec, to to, ze swietnie sie zakladaja. Dzisiaj sie z nimi przespie, to dam rano znac czy zostala jakas niepeknieta żyłka :evil_lol:[/QUOTE] Hej Anusia O Jezu nie strasz :thinkerg: Mam zwykłą, najzyklejszą krótkowzroczność. No chociaż spróbuję, okulary zawsze będę mogła przeprosić i do nich wrócić :cool1: Za długie noszenie czyli mniej więcej jaki to czas? Orientujesz się? Edit: Doczytałam, 6-14 h...No to musiałabym być nieźle odcięta od rzeczywistości, żeby przekroczyć ten czas :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='maartucha']:multi::multi::multi: Faaaajniutttko :multi::multi::multi: ja tez sie musze zaopatrzyc, ale to dopiero w czerwcu mam wizyte :/ Ile to mozna nosic okulary :placz: BUNT :placz:[/QUOTE] Ale nas tu dużo okularników :) Quote
maartucha Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4']Ale nas tu dużo okularników :)[/quote] hihi a ja tyle razy plakalam ze malo ludzi nosi okulary i mam dosc :placz: a tu chyba nie potrzebnie :lol: Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Ale za dlugie w sensie jakim? :niewiem: Jeżeli masz zwykłą wadę, to soczewki kupujesz normalnie, od ręki. Ja poszłam do okulisty i wyszlam za 40sekund, jak babeczka powiedziala mi, ze kupuje sie troszke slabsze niz wada, czyli przy wadzie powiedzmy -1 kupujesz -0,75. Wsio. Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='maartucha']hihi a ja tyle razy plakalam ze malo ludzi nosi okulary i mam dosc :placz: a tu chyba nie potrzebnie :lol:[/QUOTE] Nie ma co płakać :lol: Niektórym okularki nawet dodają uroku 8) [quote name='Anusia & Alutka']Ale za dlugie w sensie jakim? :niewiem: Jeżeli masz zwykłą wadę, to soczewki kupujesz normalnie, od ręki. Ja poszłam do okulisty i wyszlam za 40sekund, jak babeczka powiedziala mi, ze kupuje sie troszke slabsze niz wada, czyli przy wadzie powiedzmy -1 kupujesz -0,75. Wsio.[/QUOTE] O w takim: [quote name='Anusia & Alutka']Soczewki nie sa takie wspaniale jak sie wydaje Zakladanie, za dlugie noszenie, [/QUOTE] Ale doczytałam, 6-14 h, no to tak normalnie, myślę, że nie będzie problemu z przekroczaniem tego czasu :hmmmm: Czyli Ty, jak rozumiem, obstajesz przy okularach, a soczewki tylko okazjonalnie? Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4'] Edit: Doczytałam, 6-14 h...No to musiałabym być nieźle odcięta od rzeczywistości, żeby przekroczyć ten czas :evil_lol:[/QUOTE] Te co mam teraz mozna nosic cala dobe. Czyli one sa miesieczne, przy noszeniu non stop sa do wymiany co 2 tyg, ale nie wyobrazam sobie nosic non stop. Wiadomo, fajnie na imprezke jakas bo wygoda, ale tak caly czas :shake: No tak jak napisalam, dzisiaj w nich spie i zobaczymy jak bedzie rano :) Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Te co mam teraz mozna nosic cala dobe. Czyli one sa miesieczne, przy noszeniu non stop sa do wymiany co 2 tyg, ale nie wyobrazam sobie nosic non stop. Wiadomo, fajnie na imprezke jakas bo wygoda, ale tak caly czas :shake: No tak jak napisalam, dzisiaj w nich spie i zobaczymy jak bedzie rano :)[/QUOTE] Ja zamierzam nosić wyłącznie w dzień, na noc zdejmować. Będę czekać na relację z nocy spędzonej z soczewkami :cool3: Quote
Pati i Daisy Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4']Ale nas tu dużo okularników :)[/quote] Chyba jestem jakimś odmieńcem :p bo ja nie mam, no ale napewno nie jestem sama bo Miki i reszta psiurów nie noszą :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Trochę Toreczka [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images22.fotosik.pl/93/cce14cbafceb7277.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/161/9186c25c1a1c6039.jpg[/IMG][/URL] Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 To sa te: [url]http://www.2soczewki.pl/p88_O2_OPTIX.html[/url] w necie jest bardzo dobra cena :razz: Soczewki jak sobie kupie, to przez ten miesiac nosze, wiadomo, ale z uwagi na to, ze te co mialam do tej pory "starszej generacji" zle sie zakladaly, to z braku czasu jednak okularki. No poza tym pod koniec dnia juz sie niewygodne robily, suche oko itp. Wszedzie chodzilam z pudeleczkiem, zeby w razie W sciagnac, np. jak byla zmiana cisnienia. Dlatego jestem bardzo ciekawa jak te nowe, bo podobno super hiper maja byc :roll: Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Pati i Daisy']Chyba jestem jakimś odmieńcem :p bo ja nie mam, no ale napewno nie jestem sama bo Miki i reszta psiurów nie noszą :evil_lol:[/QUOTE] Ale p/słoneczne to chyba nosisz :lol: Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4']Ale p/słoneczne to chyba nosisz :lol:[/QUOTE] I o jest niewatpliwy plus soczewek. Mozna nosic okulary p/sloneczne :multi: Byle u optyka kupione, bo te sa prawdziwymi zerowkami. Przez badziewy sobie wzrok popsulam :angryy: Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']To sa te: [url]http://www.2soczewki.pl/p88_O2_OPTIX.html[/url] w necie jest bardzo dobra cena :razz: Soczewki jak sobie kupie, to przez ten miesiac nosze, wiadomo, ale z uwagi na to, ze te co mialam do tej pory "starszej generacji" zle sie zakladaly, to z braku czasu jednak okularki. No poza tym pod koniec dnia juz sie niewygodne robily, suche oko itp. Wszedzie chodzilam z pudeleczkiem, zeby w razie W sciagnac, np. jak byla zmiana cisnienia. Dlatego jestem bardzo ciekawa jak te nowe, bo podobno super hiper maja byc :roll:[/QUOTE] Dzięki za linka :) Jak już się trochę zorientuję co i jak z tymi soczewkami, to pewnie też będę eksperymentować, ale na chwilę obecną jestem...debiutantką (cholera zapomniałam innego słowa...) To ja będę chodzić i z pudełeczkiem i z ciśnieniomierzem :evil_lol: Quote
Pati i Daisy Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4']Ale p/słoneczne to chyba nosisz :lol:[/quote] Nioom :cool3: Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']I o jest niewatpliwy plus soczewek. Mozna nosic okulary p/sloneczne :multi: Byle u optyka kupione, bo te sa prawdziwymi zerowkami. Przez badziewy sobie wzrok popsulam :angryy:[/QUOTE] Dokładnie, to jest kolejny plus :) Chociaż niby oferują szkła fotochromatyczne... Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 [quote name='madziasto4']Dzięki za linka :) Jak już się trochę zorientuję co i jak z tymi soczewkami, to pewnie też będę eksperymentować, ale [B]na chwilę obecną jestem...debiutantką (cholera zapomniałam innego słowa...) [/B] To ja będę chodzić i z pudełeczkiem i z ciśnieniomierzem :evil_lol:[/QUOTE] Eeee dziewicą :hmmmm: Te soczewki sa dobre pod tym wzgledem, ze baaaardzo latwo sie je zaklada. Bylam mile zaskoczona, bo z innymi meczylam sie nawet po 15min na kazde oko :roll: Odkrylam kiedys optyka z bardzo tanimi soczewkami i tak sobie eksperymentuje :) Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Eeee dziewicą :hmmmm:[/quote] :megagrin: Tyż :evil_lol: Ale nie o ten wyraz mi chodzi...:roll: Edit: Już wiem! Miałam na myśli 'nowicjusza' :) [quote] Te soczewki sa dobre pod tym wzgledem, ze baaaardzo latwo sie je zaklada. Bylam mile zaskoczona, bo z innymi meczylam sie nawet po 15min na kazde oko :roll: Odkrylam kiedys optyka z bardzo tanimi soczewkami i tak sobie eksperymentuje :)[/QUOTE] A te 'inne', z którymi się męczyłaś, to jakie to były? Quote
Anusia & Alutka Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Nowicjuszką??? Inne to były Ciba kolorowe jednomiesięczne i Bausch&Lomb trzymiesięczne, ale te mialam tylko raz. Ciba piekna byla, zielen jak wiosenna trawka :loveu: Teraz są te nowe hydrozelowe, wiec pewnie te Ci zaproponuja. Z tym ze normalnie u optyka ceny sa dosc wysokie. U mnie 3 szt kosztuja 79zł, a miejscowosci obok 60zł za 2 szt, u tego taniego optyka 44zł para, a teraz w necie obczailam 6szt za 99zł o ile sie nie myle. Quote
madziasto4 Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Nowicjuszką??? Inne to były Ciba kolorowe jednomiesięczne i Bausch&Lomb trzymiesięczne, ale te mialam tylko raz. Ciba piekna byla, zielen jak wiosenna trawka :loveu: Teraz są te nowe hydrozelowe, wiec pewnie te Ci zaproponuja. Z tym ze normalnie u optyka ceny sa dosc wysokie. U mnie 3 szt kosztuja 79zł, a miejscowosci obok 60zł za 2 szt, u tego taniego optyka 44zł para, a teraz w necie obczailam 6szt za 99zł o ile sie nie myle.[/QUOTE] Tak, nowicjuszką, już sobie przypomniałam w poprzednim poście :) Ja mam ciemne oczy, także zmiana koloru w moim przypadku nie byłaby tak efektywna chyba...? Ceny rzeczywiście są różne...Trzeba szukać :) Quote
Recommended Posts